Novosti

NAJAVA DOGAĐAJA
9. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA 2022.”

Poziv preuzmite ovdje.
Prijavnicu preuzmite ovdje.

Udruga za sport, rekreaciju i turizam »Kupa« – Brod na Kupi u suradnji s Turističko športskim društvom Kostel (Republika Slovenija), Savezom sportske rekreacije »Sport za sve« Primorsko-goranske županije, Turističkom zajednicom Gorski kotar, Športno zvezo Kočevje i Marathon klubom Novo Mesto,  organiziraju 9. međunarodni kupski noćni polumaraton “Utrka prijateljstva”  koja će se odvijati u prekrasnoj dolini rijeke Kupe.

Datum utrke: subota, 16. 07. 2022.
Start utrke: Granični prijelaz Brod na Kupi u  20:00  
Cilj utrke: Na mjestu starta – po okretu određene dionice, trkači se vraćaju  na startu poziciju.
Dužina staze: 22 km
Organizator: Udruga za sport, rekreaciju i turizam »KUPA« – Brod na Kupi
Suorganizator: Turističko sportsko društvo Kostel (Republika Slovenija)
Startnina: 110,00 kn za utrku odraslih a 60,00 kn za  dječju utrku

Natjecateljske kategorije za odrasle:
Muškarci i žene:

od 16- 40 god, 41-50, 51-60, 61-70, 71 god. +

Staza:  ide od Broda na Kupi po hrvatskoj strani uz Kupu do mjesta Gašparci, gdje je okret i povratak nazad  do Broda na Kupi, gdje je i cilj. Utrka na 10 km  ide u istom pravcu do mjesta Kuželj, gdje je okret i povratak u Brod na Kupi. Isto vrijedi i za nordijsko hodanje i pješačenje. Dječja utrka ide u istom pravcu i nakon 300m, odnosno 600m je okret i povratak u cilj – Brod na Kupi. Staza se proteže isključivo po asfaltiranoj  cesti.

Nagrade:
1. Najbolja tri natjecatelja u kategoriji dobivaju sportske medalje.
2. NOVČANE NAGRADE za prva tri najbolja vremena u apsolutnoj kategoriji utrke polumaratona u ženskoj i muškoj konkurenciji.
3. Svi natjecatelji utrka dobivaju majicu za uspomenu, okrjepu uz stazu i po završenoj utrci jelo.

Upozorenje:
Natjecanje je otvorenoga tipa na koje se prijavljuju kondicijski i zdravstveno pripremljene osobe, koje se natječu na vlastitu odgovornost u skladu s cestovno – prometnim  propisima.

Svaki natjecatelj mora imati noćno svjetlo, identifikacijski dokument i startni broj koji će dobiti na startu uz uplatu startnine. Prilikom prijave svaki natjecatelj šalje ispunjenu prijavnicu koja je dostupna na web stranici TŠD Kostel www.tsdrustvo-kostel.si ili na web stranici Udruge Kupa www.udruga-kupa.hr.

Informacije:  na gornjoj adresi ili na GSM +386(0)40 516 660  Nataša Žagar Letig – SL in  GSM +385 (0)98 172 9772 Davorin Klobučar – HR do najkasnije 15. 07. 2022. do 24 sata.

Prijave: na elektronsku poštu info@tsdrustvo-kostel.si (SL) in udrugakupa@gmail.com (HR)

15. MEĐUNARODNA  EKOLOŠKA  AKCIJA
NA  SCHENGENSKOJ  GRANICI
“EKO KUPA 2022”
Brod na Kupi, 09.04.2022.

U subotu 09.04.2022. godine u Brodu na Kupi, ispred osnovne škole, po petnaesti  puta okupili su se ekolozi, od najmlađih do veterana, svih dobnih skupina. Udruga „KUPA“ iz Broda na Kupi u suradnji s svojim  partnerima  EKO školama iz Republike Hrvatske – srednja  pomorska škola Bakar, ekonomska škola „Mije Mirkovića“ iz Rijeke, gimnazija  „Vladimir Nazor“ iz Zadra, slovenski partner TŠD Kostel, raft agencija „Gorski Tok“ te turistička agencija „Linx & Fox“, sveukupno oko 100 sudionika. Trebalo je biti po najavi oko 200 sudionika, no nažalost mladi  ekolozi  iz O.Š. Trsat, njih stotinjak je odustalo zbog najave lošeg vremena, da bi na kraju vrijeme bilo odlično za samu akciju.

Saznajte više…

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PGŽ
8. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 19.09.2021.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, u subotu 18.09.2021. godine u Brodu na Kupi održao se po tradiciji 8. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio lijepi broj sudionika iz raznih krajeva Republike Hrvatske i Slovenije. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađeg Matea Zidar (6 godina) iz Broda na Kupi , pa do najstarijeg (71 god.) Pavla Kombola iz Bribira. Dok su se trkači spremali za početak utrke, nazočnima se obratio u ime domačina i organizatora predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar koji je sve pozdravio, poželio svima dobrodošlicu i ugodan boravak na području Kupske doline i upoznao o pojedinostima svih utrka…

Saznajte više…

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PGŽ
16. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI
“KUPOM UZVODNO”
Brod na Kupi, 16.08.2020.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U nedjelju 16.08.2020. godine u Brodu na Kupi na Jazu kod Gustog Laza održan je već 16. Međunarodni plivački miting „KUPOM UZVODNO“. Ova jedinstvena i po svemu posebna sportsko-rekreacijsko-turistička manifestacija, koja okuplja plivače i ljubitelje Kupe svih dobnih skupina, ove godine okupila je više natjecatelja nego prošla, jer su i mnogi iz unutrašnjosti naše republike prepoznali ljepote Kupe i posebnosti plivanja na schengenu i to još uzvodno. Pa tako su na ovogodišnji miting pristigli natjecatelji, osim iz Zagreba, iz Zaboka i to S.D. „Kukuriku“, te natjecatelji iz Siska. Naravno pored goranskih natjecatelja, gdje želimo posebno istaknuti veliki broj natjecatelja iz S.R.D. „Viševica“ koji su ostvarili odličan rezultat, nastupili su mnogi natjecatelji iz Rijeke i riječkog prstena. Tu želimo istaknuti i uspješne plivače iz KPA Kostrena…

Saznajte više…

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE
15. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI
“KUPOM UZVODNO”
Brod na Kupi, 27.07.2019.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu 27.07.2019. godine u Brodu na Kupi na Jazu kod Gustog Laza održan je jubilarni 15. Međunarodni plivački miting “KUPOM UZVODNO”. Ova jedinstvena i po svemu posebna sportsko-rekreacijsko-turistička manifestacija, koja okuplja plivače i ljubitelje Kupe svih dobnih skupina, ove godine okupila je i mnoge Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata, članova HVIDRE, koji su bili pozvani na ovogodišnji plivački miting koji je posvećen upravo njima.

Saznaj više…

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PGŽ
7. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 13.07.2019.

Rezultate 7. kupskog noćnog polumaratona pogledaj ovdje:

– Rezultati 600 m
– Rezultati 1200 m
– Rezultati 10 km
– Rezultati polumaraton 22 km

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, u subotu 13.07.2019. godine u Brodu na Kupi se  održao po tradiciji 7. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio veliki broj sudionika iz raznih krajeva Republike Hrvatske i Slovenije pa i SAD-a. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađeg  Frana Maksana (5 godina)  iz Delnica, pa do najstarijeg  73 god. Halili Kamera iz Zagreba. Dok se  stotinjak trkača spremalo  za početak večernje utrke, nazočnima se prvo obratio u ime domaćina i organizatora predsjednik Udruge “KUPA” gosp. Davorin Klobučar…

Saznajte više.

XV. KROS DOLINOM KUPE
Brod na Kupi, 01.06.2019.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu  01.06.2019. godine održan je tradicionalni 15. KROS  DOLINOM KUPE, koji je ponovno okupio mnoge ljubitelje sportske rekreacije u zelenoj  Kupskoj dolini. Zbog svoje uspješnosti i važnosti, kojom ova manifestacija potiče i pokreče sve dobne skupine na redovno bavljenje sportskom rekreacijom, a danas bitnom za kvalitetniji i zdraviji život, ova manifestacija je uvrštena u Festival sportske rekreacije PGŽ-a. Ovaj kros godinama okuplja trkače svih  dobnih  skupina i pravo je druženje u prirodi , što se iz godine u godinu sve više obogaćuje i dodatnim sadržajima i posječenošću…

Saznajte više

FESTIVAL SPORTSKE  REKREACIJE  PGŽ
6. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 14.07.2018.

Rezultate 6. kupskog noćnog polumaratona pogledaj ovdje:
Rezultati utrke na 600 m
Rezultati utrke na 1200 m
Rezultati utrke na 10 km

Rezultati utrke na 22 km

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, u subotu 14.07.2018. godine u Brodu na Kupi se održao po tradiciji 6. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio veliki broj sudionika iz raznih krajeva Republike Hrvatske i Slovenije pa i SAD-a. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađe djevojčice Josipe Mandić (4 godine) iz Mrkoplja, pa do najstarijeg 73 godišnjeg Alojzija Novaka iz Kostela (Republika Slovenija).
Glavni Trg u Brodu na Kupi bio je prepun trkača koji su se spremali za utrku prijateljstva, a glazbenici grupe “A JE TO“ zabavljali su mnogobrojnu publiku. Nazočnima se prvo obratio u ime domaćina i organizatora predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar, nakon kojega se obratio u ime Grada Delnica gradonačelnik gosp. Ivica Knežević, koji je i otvorio utrku.

Saznajte više

13. MEĐUNARODNA  EKOLOŠKA  AKCIJA
NA  SCHENGENSKOJ  GRANICI  NA KUPI
” EKO KUPA 2018″
Brod na Kupi, 14.04.2018.

U subotu 14.04.2018. godine u Brodu na Kupi, ispred osnovne škole, po trinaesti  puta okupili su se ekolozi, od najmlađih do veterana, svih dobnih skupina. Udruga „KUPA“ iz Broda na Kupi u suradnji s svojim slovenskim partnerima TŠD Kostelom, kao i eko školama iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije, mnogim ronilačkim klubovima, rafterima, vatrogascima, okupili su preko 300 sudionika ove velike i sveobuhvatne ekološke akcije koja se protezala duž schengenske granice na Kupi (40-50 km), kao i na vodotoku i obali pritoke Kupice.

Saznaj više…

No comments.