Eko akcije
Plivanje
Kultura
Kros
Ronjenje
Košarka
Rafting
Ekspedicije
Planinarenje
Rolanje
Biciklizam
Rekreacija
 

E-MAIL


Posljednji
događaji:

* * *
FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE
16. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI
"KUPOM UZVODNO"
Brod na Kupi, 16.08.2020


* * *
FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE
15. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI
"KUPOM UZVODNO"
Brod na Kupi, 27.07.2019.


* * *
FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PGŽ
7. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
"UTRKA PRIJATELJSTVA"
Brod na Kupi
13.07.2019.


* * *
15. KROS DOLINOM KUPE
Brod na Kupi, 01.06.2019. (subota)


* * *

FESTIVAL SPORTSKE  REKREACIJE  PGŽ
6. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
"UTRKA PRIJATELJSTVA"

Brod na Kupi, 14.07.2018.

* * *
13. MEĐUNARODNA  EKOLOŠKA  AKCIJA
NA  SCHENGENSKOJ  GRANICI NA KUPI
" EKO KUPA 2018"
Brod na Kupi, 14.04.2018.


* * *

INES KLOBUČAR
Izbor za MISS ALPE ADRIA
(lipanj 2017.
u Novigradu - Istra)


* * *
Festival sportske rekreacije
13. Međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
„KUPOM UZVODNO„
Brod na Kupi, 29. i 30.07.2017.

* * *
Festival sportske rekreacije PGŽ 5. kupski noćni polumaraton
"Utrka prijateljstva"
Brod na Kupi
15.07.2017.


* * *
12. Kros dolinom Kupe
Brod na Kupi
27.05.2017.


* * *

12. Međunarodna ekološka akcija
na Schengenskoj granici

„EKO KUPA – 2017"
Brod na Kupi, 08.04.2017.


* * *
Izborna skupština
Udruge "Kupa"
Beod na Kupi,
01. travnja 2017. godine

* * *
11. prednovogodišnji susret na
Schengenskoj granici
na Kupi

Brod na Kupi, 29.12.2016.

* * *
Suradnja Saveza sportske rekreacije "Sport za sve"
Primorsko-goranske i Šibensko-kninske županije
Planinarski pohod na Dinaru (1831m n/m)


* * *
XIII. tradicionalni međunarodni košarkaški turnir
Street ball -
"Kupa 2016"
Brod na Kupi,
03.09.2016.


* * *
Festival sportske rekreacije
12. Međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
„KUPOM UZVODNO„
Brod na Kupi,
31.07.2016.


* * *
4. međunarodni Kupski noćni polumaraton
"Utrka prijateljstva"
16. srpnja 2016 godine


* * *
12. kros Novog lista dolinom Kupe
Brod na Kupi,
28.05.2016.


* * *
11. Međunarodna ekološka akcija
na Schengenskoj granici
„EKO KUPA – 2016"
Brod na Kupi, 02.04.2016.

* * *
10. Tradicionalni međunardoni susret na
Schengenskoj granici Europe

Brod na Kupi,
30.12.2015.
godine


* * *
11. Tradicionalni Božićni koncert
Brod na Kupi,
19.12.2015.
godine

* * *
11. Hrvatski festival sportske rekreacije žena
Delnice, 07.11.2015.


* * *
Dani jabuka 2015
Brod na Kupi
03.10.2015.

* * *

8. Šahovsko prvenstvo kupske doline
Brod na Kupi,
05.08.2015. godine

* * *
XI. Tradicionalni međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2015"

08. i 09. kolovoza 2015. godine


* * *
3. Kupski noćni polumaraton
"Utrka prijateljstva"
Brod na Kupi
18.07.2015.


* * *
11. Kros Novog Lista
dolinom Kupe
Brod na Kupi
30.05.2015.


* * *
10. međunarodna ekološka akcija na Schengenskoj granici "EKO Kupa 2015"
11.04.2015.


* * *


:: Plivanje ::
 
FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE
16. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI
"KUPOM UZVODNO"
Brod na Kupi, 16.08.2020.

U nedjelju 16.08.2020. godine u Brodu na Kupi na Jazu kod Gustog Laza održan je već 16. Međunarodni plivački miting „KUPOM UZVODNO“. Ova jedinstvena i po svemu posebna sportsko-rekreacijsko-turistička manifestacija, koja okuplja plivače i ljubitelje Kupe svih dobnih skupina, ove godine okupila je  više natjecatelja nego prošla, jer su i mnogi iz unutrašnjosti naše republike prepoznali ljepote Kupe i posebnosti plivanja na schengenu i to još uzvodno. Pa tako su na ovogodišnji miting pristigli natjecatelji, osim iz Zagreba, iz Zaboka i to S.D. „Kukuriku“, te natjecatelji iz Siska.  Naravno pored goranskih natjecatelja, gdje želimo posebno istaknuti veliki broj natjecatelja iz S.R.D. „Viševica“ koji su ostvarili odličan rezultat, nastupili su mnogi natjecatelji iz Rijeke i riječkog prstena.  Tu želimo istaknuti i uspješne plivače iz KPA Kostrena.

Bez obzira na prisutnost virusa corone u ostalim dijelovima zemlje, pristigli su i plivači iz Republike Slovenije.

Naravno sve preporuke nacionalnoga stožera CZ su poštivane i svi su se toga pridržavali a najvažnija je činjenica da na našem prostoru nema prisutnosti virusa, čisti je zrak i okruženje i stoga ljudi vole doći na ove prostore i lijepo se osjećaju. Pa tako je bilo i na ovogodišnjem mitingu gdje su se svi zdravo i sportski družili na Kupi i uz nju.

Na samom početku svečanog otvaranja, predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar u uvodnom govoru  pozdravio je sve nazočne i svima poželio ugodan i zdravi boravak na Kupi i istaknuo da će svi koji nastupe na mitingu biti veliki pobjednici, jer Kupu treba savladati uzvodno i to ovaj puta baš ne toplu (17 stupnjeva celzijusa).

Nazočna je bila i predstavnica PGŽ-a, upravnog odjela za sport i tehničku kulturu  gospođa Suzana Badurina koja je sve pozdravila u ime Primorsko-goranske županije i otvorila ovogodišnji plivački miting.

Plivački miting ponudio je i ove godine čak četiri programa natjecanja, koja su redom bila: 

- plivanjem na 25 m slobodnim stilom uzvodno po dobnim skupinama u oba spola,
- plivanje roditelja i djeteta, gdje su se oba rezultata zbrajala i nakon toga se dobio plasman najboljih plivačkih obitelji,
-
plivanje spretnosti s upaljenom bakljom na 25m  uzvodno,
- plivački maraton 500 m uzvodno – nizvodno.

Dodatno su svoje vještine prezentirali gledateljima i plivačice i plivači  S.R.D. „Viševica“ koji su predstavili tehniku plivanja s mono perajama uz stručni komentar njihove voditeljice Saše Miloš.

Tijekom cijeloga dana bila je izuzetno  lijepa, domoljubna i prijateljska atmosfera, gdje su se svi zdravo družili kako u vodi tako i na obali, te poslali poruku važnosti bavljenja sportskom rekreacijom, koju upravo Udruga „KUPA“ iz Broda na Kupi svojim organizacijama potiće.

Ujedno je to bila i prezentacija izvanrednih mogućnosti sportskog turizma uz Kupu.

Organizator: Udruga „KUPA“ – Brod na Kupi i Goranski sportski centar – Delnice u                       u suradnji s TŠD Kostel – Republika Slovenija.

Pokrovitelj:  Primorsko-goranska županija, Grad Delnice, TZG Delnice i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Primorsko-goranske županije.

Rezultate takmičenja možete vidjeti ovdje.   

 

Predsjednik Udruge

Davorin Klobučar

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE
15. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI
"KUPOM UZVODNO"
Brod na Kupi, 27.07.2019.

U subotu 27.07.2019. godine u Brodu na Kupi na Jazu kod Gustog Laza održan je jubilarni 15. Međunarodni plivački miting "KUPOM UZVODNO". Ova jedinstvena i po svemu posebna sportsko-rekreacijsko-turistička manifestacija, koja okuplja plivače i ljubitelje Kupe svih dobnih skupina, ove godine okupila je i mnoge Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata, članova HVIDRE, koji su bili pozvani na ovogodišnji plivački miting koji je posvećen upravo njima. Naime, na inicijativu i ideju Udruge "KUPA" iz

 

Broda na Kupi i TZ Grada Delnice  koji su osmislili projekat za izgradnju invalidne prilazne rampe, Grad Delnice i Ministarstvo hrvatskih branitelja su taj projekat do kraja sproveli i financirali.
Temeljem ovog vrijednog projekta omogućeno je i invalidnim osobama da pristupe rijeci Kupi i radostima plivanja i natjecanja u njoj. Stoga je organizator ovog tradicionalnog plivačkog mitinga Udruga „KUPA“ odlučila i svečano otvoriti ovu invalidnu prilaznu rampu baš za otvaranje ovog jubilarnog 15.  „KUPOM UZVODNO“.

Na samom početku svečanog otvaranja, predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar u uvodnom govoru  pozdravio je sve nazočne a poglavito predstavnike Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata i pripadnika HVIDRE, za koje je istaknuo da su stvorili temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske i najzaslužniji su za našu danas slobodu koju svi uživamo. Među nazočnima bio je i gradonačelnik Grada Delnice, gosp. Ivica Knežević, direktor TZ

Grada Delnice gosp. Petar Hrg, predsjednica Društva „Goranin„ iz Zagreba gđa. Dubravka Ortynski, te predstavnik TŠD Kostel gosp. Jože Klarič.  Istaknuto je kako se sa ove manifestacije sa schengena stalno šalju u svijet poruke o  prijateljstvu i suradnji svih naroda i narodnosti koji se tu okupljaju. Potom je pozvan predsjednik HVIDRE  za Gorski Kotar, gosp. Željko Glavić da se obrati nazočnima i otvori invalidnu prilaznu rampu i sam plivački miting.

Prigodnim govorom gosp. Željko Glavić se zahvalio organizatoru na pozivu, te istaknuo na važnost hrvatskih branitelja i ulogu koju su u cijelosti odradili u domovinskom ratu, te pozvao sve na  zajednički suživot i suradnju u cilju  daljnjeg razvoja naše domovine Hrvatske. Potom je prerezao svečanu vrpcu i prvi se spustio niz prilaznu invalidnu rampu sve do Kupe, što je bilo popraćeno srdačnim pljeskom. Tim činom je i otvoren plivački miting i krenulo je natjecanje.
Plivački miting ponudio je i ove godine čak četiri programa natjecanja, koja su redom bila:  plivanjem na 25 m slobodnim stilom uzvodno po dobnim skupinama u oba spola, potom plivanje roditelja i djeteta, gdje su se oba rezultata zbrajala i nakon toga se dobio plasman najboljih plivačkih obitelji.

Nakon toga bilo je plivanje spretnosti s upaljenom bakljom na 25m  uzvodno, i na kraju plivački maraton 500 m uzvodno – nizvodno.  Tijekom cijeloga dana bila je Izuzetno  lijepa, domoljubna i prijateljska atmosfera, gdje su se svi družili kako u vodi tako i na obali.  
Najviše natjecatelja došlo je iz Rijeke i Primorja,  zatim iz Zagreba a bilo je po tradiciji i slovenskih natjecatelja, kao i gorana. Svi zajedno   uživali su u radostima raznovrsnih plivačkih aktivnosti, te poslali poruku važnosti bavljenja sportskom rekreacijom, koju upravo Udruga "KUPA" iz Broda na Kupi, svojim organizacijama, potiče. Ujedno je to bila i prezentacija izvanrednih mogučnosti sportskog turizma uz Kupu.

Organizator:
Udruga „KUPA“ – Brod na Kupi, Goranski sportski centar – Delnice usuradnji s TŠD Kostel (Republika Slovenija).
Pokrovitelj: Primorsko-goranska županija, Grad Delnice, TZG Delnice i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Primorsko-goranske županije.
   

Rezultate natjecanja pogledajte ovdje.

 
Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar
 

Festival sportske rekreacije
13. Međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
„KUPOM UZVODNO„
Brod na Kupi, 29. i 30.07.2017.

Rezultate pogledajte ovdje!

U sklopu Festivala sportske rekreacije, u subotu i nedjelju 29. i 30.07.2017. godine u Brodu na Kupi održan je 13. Međunarodni plivački miting „Kupom uzvodno“ i Kupski triatlon. To je tradicionalna, jedinstvena i po svemu posebna sportsko-rekreacijsko-turistička manifestacija koja okuplja plivače svih dobnih skupina i rekreativaca koji uživaju u ljepotama Kupe. Velika vručina bila je lako savladljiva ulaskom u ugodno, 21 stupanj, frišku Kupu koja je svima pružila osvježenje i radost natjecanja i međunarodnoga druženja.

Sve je započelo spektakuarnim padobranskim skokovima padobranaca P.K. „Krila Kvarnera“ koji su se ponovno atraktivno vratili na Kupu i sve nazočne oduševili izvanrednim skokovima u vodu ispred samih gledatelja. Prvo je doskočio padobranac s zastavom EU, a potom padobranac s zastavama R.H. i R. Slo. zajedno, što je ponovno bila svima jasna poruka o prijateljstvu i suživotu naroda uz schengensku granicu.  Nastupili su i ronioci KPA Kostrena i ronioci  vatrogasne postrojbe iz Delnica i Rijeke. Potom se  pozdravnim riječima dobrodošlice obratio predsjednik Udruge „Kupa“ i glavni organizator gosp. Davorin Klobučar a nakon njega pozdravnim govorom obratila se zamjenica gradonačelnika Grada Delnica, gđa. Katarina Mihelčić, koja je i  otvorila miting.

Plivački miting ponudio je i ove godine čak četiri programa natjecanja, koja su redom bila:  plivanjem na 25 m slobodnim stilom uzvodno po dobnim skupinama u oba spola, potom plivanje roditelja i djeteta, gdje su se oba rezultata zbrajala i nakon toga se dobio plasman najboljih plivačkih obitelji. Nakon toga bilo je plivanje spretnosti s upaljenom bakljom na 25m  uzvodno, i na kraju plivački maraton 500 m uzvodno – nizvodno. Prije samoga početka natjecanja, mlade plivačice i plivači S.R.D. „Viševica“ iz Fužina prezentirali su plivanje s mono perajama, te daljnisko ronjenje. Još jedan novi sadržaj koji je obogatio kompletan program.   Izuzetno je bila lijepa i prijateljska atmosfera, gdje su se svi družili kako u vodi tako i na obali. Drugoga dana je sproveden, veoma uspješno, Kupski triatlon / plivanje, vožnja kanua i trčanje/, koji je bio pojedinačni, štafetni i kao takav veoma zanimljiv, gdje su u velikom broju, pored naših domačih, nastupili veoma uspješno mladi triatlonci iz Raba.

Najviše natjecatelja došlo je iz Rijeke i Primorja,  zatim iz Zagreba a bilo je po tradiciji i slovenskih natjecatelja, kao i gorana. Svi zajedno u oba dana uživali su u radostima raznovrsnih plivačkih aktivnosti, te poslali poruku važnosti bavljenja sportskom rekreacijom, koju upravo Udruga „KUPA“ iz Broda na Kupi, svojim organizacijama, potiče. Ujedno je to prezentacija izvanrednih mogučnosti sportskog turizma uz Kupu.
Organizator: Udruga „KUPA“ – Brod na Kupi i Goranski sportski centar – Delnice u suradnji s TŠD Kostel – R.Slo.
Pokrovitelj:  Primorsko-goranska županija, Grad Delnice, TZG Delnice i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Primorsko-goranske županije

 

Festival sportske rekreacije
12. Međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
„KUPOM UZVODNO„
Brod na Kupi, 31.07.2016.

Rezultate pogledajte ovdje!

U sklopu Festivala sportske rekreacije, u nedjelju 31.07.2016. godine u Brodu na Kupi održan je 12. Međunarodni plivački miting „Kupom uzvodno“.
To je tradicionalna, jedinstvena i po svemu posebna sportsko-rekreacijsko-turistička manifestacija koja okuplja plivače svih dobnih skupina i rekreativace koji uživaju u ljepotama Kupe.
Velika vrućina bila je lako savladljiva ulaskom u ugodno frišku Kupu koja je svima pružila osvježenje i radost natjecanja i međunarodnoga druženja.

Sve je započelo pozdravnim riječima dobrodošlice od strane predsjednika Udruge „Kupa“ i glavnoga organizatora gosp. Davorina Klobučara.
Potom se svima obratila zamjenica gradonačelnika Grada Delnica, gđa. Katarina Mihelčić, da bi nakon toga sve pozdravio i ukazao na važnost sportske rekreacije, zamjenik župana Primorsko-goranske županije gosp. Petar Mamula, koji je i otvorio miting.
Plivački miting ponudio je ove godine čak četiri programa natjecanja, koja su redom bila: plivanjem na 25 m slobodnim stilom uzvodno po dobnim skupinama u oba spola, potom plivanje roditelja i djeteta, gdje su se oba rezultata zbrajala i nakon toga se dobio plasman najboljih plivačkih obitelji.

Nakon toga bilo je plivanje spretnosti s upaljenom bakljom na 25m  uzvodno, i na kraju plivački maraton 500 m uzvodno – nizvodno. Izuzetno je bila lijepa i prijateljska atmosfera, gdje su se svi družili kako u vodi tako i na obali.
U borbi za što bolje postignuto vrijeme u savladavanju Kupe uzvodno, nakon 10 godina uvjerljivo najbržeg Gorana Klobučara, njemu se suprostavio odličan  talijanski plivač Gianfranco Miksa, te su obojica prezentirala vrhunsku plivačku borbu do samoga kraja i podigli veliki interes svih nazočnih koji su uživali u tom kupskom nadmetanju.

Gianfranco Miksa za dijelić stotinke bio je brži u foto finišu. Krasan doživljaj za oba plivača i sve nazočne.
Najviše natjecatelja došlo je iz Rijeke i Primorja,  zatim iz Zagreba a bilo je po tradiciji i slovenskih natjecatelja, kao i gorana. Svi zajedno uživali su u radostima raznovrsnih plivačkih aktivnosti, te poslali poruku važnosti bavljenja sportskom rekreacijom, koju upravo Udruga „KUPA“ iz Broda na Kupi, svojim organizacijama, potiče, kao i na važnost zajedništva.
 
XI. Tradicionalni međunarodni plivački miting
na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2015" i triatlon
08. i 09. kolovoza 2015. godine
Klikni ovdje za rezultate natjecanja.
Dana 08. i 09. 08. 2015. godine u Brodu na Kupi  održan je 11. Tradicionalni međunarodni plivački miting „KUPOM UZVODNO“. Po izuzetno lijepom i toplom vremenu s temperaturom zraka preko 30 stupnjeva celzijusa, te temperaturom Kupe od 22 – 23 stupnja, što su bili  idealni uvjeti za plivački miting u kojem su uživali svi koji su sudjelovali u ovoj posebnoj i jedinstvenoj plivačkoj manifestaciji. Okupili su se natjecatelji i gledatelji iz raznih krajeva R. Hrvatske, Slovenije a sudjelovali su i natjecatelji iz SAD-a, djeca američkog diplomate, koji su i osvojili medalje i bili oduševljeni ovom manifestacijom, što je potvrdila u izjavi medijima i njihova majka Alemka Berliner.

Članovi organizacijskog tima

Najbolje obiteljske štafete kupskog triatlona- Barac,Klobučar,Markovčić

Najbolje plivačke obitelji - otac+dijete

Gužva oko starta

Nakon intoniranja državne himne, predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar u ime organizatora obratio se nazočnima pozdravnim govorom, te svima poželio dobrodošlicu i uspjeh u natjecanju, te ukazao da se odavde sa Kupe i schengenske granice šalju u svijet poruke mira , suživota i prijateljstva svih naroda. Nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Delnica, gosp. Ivica Knežević koji je i otvorio ovaj miting.
Potom se krenulo u samo natjecanje, prvo plivanjem na 25 m slobodnim stilom uzvodno po dobnim skupinama, gdje su prvo krenule djevojčice do 10 godina a zatim dječaci, i tako dalje redom do veterana. Nakon kvalifikacija, održane su finalne utrke u kojoj su sudjelovala tri najbolja plivača po dobnoj skupini.


Najbolje u kategoriji od 19-30 god.

Najbolji maratonci do 35 god.

Drugi dio programa bilo je plivanje spretnosti s upaljenim bakljama, isto na 25 m uzvodno. U trećem dijelu programa bio je plivački maraton 500 m uzvodno – nizvodno.
Drugi dan u nedjelju, na programu bio je atraktivni super sprint triatlon (plivanje, bicikl, trčanje), te kupski triatlon (plivanje, kanu, trčanje), što je bilo izuzetno atraktivno i zabavno, poglavito mješovite štafete i obiteljske štafete.
U triatlonu su sudjelovali i triatlonski klubovi iz Raba (T.K. Rab) i Rijeke (T.K. „Rival“) , te pojedinačno triatlonci iz Slovenije, Varaždina, kao i domaći iz Broda na Kupi i Delnica.


Najbolja plivačka obitelj- Ines, Goran i Davorin Klobučar

Najbolji u kategoriji od 19-30 god.

Odlične sestre Gruber, Gioia i Chiara

Triatlonci sa Raba

Dva dana prekrasnog natjecanja i druženja na Kupi uz glazbemi program i ugostiteljsku ponudu, ostavilo je velikoga traga na svim sudionicima, koji su jednoglasno izjavili da se vidimo opet svi skupa idučeg  ljeta na ovom zanimljivom sportskom druženju.
Organizator ovog dvodnevnog plivačkog mitinga je Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi, u suradnji s T.K. “Rival“ iz Rijeke, Goranskim sportskim centrom – Delnice, TŠD Kostel (R. SLO), a uz pokroviteljstvo Primorsko – goranske županije, Grada Delnica i TZG Delnica.


Plivači s upaljenim bakljama

Najbolje vrijeme mitinga, Chiara Gruber i Goran Klobučar
X. Tradicionalni međunarodni plivački miting
na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2013"

27. i 28. srpnja 2013. godine

Dana 27. i 28. 07. 2013. godine (subota i nedjelja) u Brodu na Kupi održan je 10. jubilarni Međunarodni plivački miting na rijeci Kupi „KUPOM UZVODNO“. Na ovu lijepu obljetnicu, uz Kupu se okupio  veliki broj posjetitelja i samih natjecatelja, koji su došli uživati u prekrasnim mogučnostima rijeke Kupe, a i doprinijeti ovoj zaista atraktivnoj sportsko - rekreacijsko - turističkoj manifestaciji. Dan je bio idealan za predviđeni program, sunčan i topao, a temperatura Kupe, možemo slobodno reči, idealna za ovakvo natjecanje i pravo osvježenje (22-23 stupnja C).  Od ove godine, za razliku od prijašnjih  kada se za samo otvaranje mitinga iz zraka padobrancima spuštala u Kupu

zastava R.H. i EU, sada je zastava EU uz zastavu R.H. bila čvrsto na našem tlu uz obalu naše Kupe.
Zaista lijepo i svima poznato da smo punopravna članica zajedničke nam Europe. Uz mnogobrojne posjetitelje, svečanom otvaranju nazočili su mnogi gosti i uzvanici, komplet gradski dužnosnici Grada Delnica i to: gradonačelnik gosp. Ivica Knežević, zamjenica gradonačelnika gđa. Katarina Mihelčić i predsjednica gradskog Vijeća  gđa. Nada Glad. U ime primorsko-goranske županije i župana, nazočio je pročelnik gosp.Gerhard Lempl, a iz R. Slo. nazočili su direktorica Turističkog Društva Kočevje gđa. Darja Felda Delač i predsjednik Turističko-športskog Društva Kostel  gosp. dr.Stanko Nikolič.

Pozdravnim  riječima u ime organizatora, nazočnima se obratio  predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar, koji  je sve podsjetio kako je sve započelo pred deset godina, kad je jedna odlična ideja o plivačkom natjecanju na Kupi i pretvorena u djelo. Ova priča započela je 2004. godine uz mnogobrojne natjecatelje iz raznih europskih zemalja, a  sam čin otvaranja tog povijesnoj mitinga pripao je velikom hrvatskom plivačkom velikanu, bivšem svjetskom prvaku i rekorderu gosp. Milošu Miloševiću iz Rijeke, koji je uz pratnju domaćih dječaka Gorana i Mihe Klobučara, prvi otplivao stazu 25m uzvodno. Tako je započela ova krasna priča koja se nastavlja već punih deset godina i dalje se usavršava.

Pokretanjem ovog mitinga, u nastavku se pokrenula i škola plivanja u Delnicama kao i plivački klub, koji danas ima odlične rezultate. Minutom šutnje odano je poštovanje i počast, te prisjećanje na  nedavno tragično stradalog velikog hrvatskog triatlonca gosp. Dejana Ljubasa, koji je sudjelovao na utrkama ovdje na Kupi i pobjeđivao.
Nazočnima se u nastavku obratio u ime županije, pročelnik gosp. Gerhard Lempl te potom i gradonačelnik Grada Delnica, gosp. Ivica Knežević koji je i otvorio miting, te istaknuo velike pohvale organizatorima ove značajne sportsko - turističke manifestacije koja itekako već godinama doprinosi promidžbi i razvoju turizma na ovim prostorima .

Nakon uvodnih svečanosti, krenulo se u natjecanje, prvog programa, plivanja na 25m uzvodno slobodnim stilom  po dobnim skupinama u oba spola. Krenuli su prvo najmlađi do dest godina i tako redom do najstarije kategorije. U kategorijama gdje je bilo četiri i više natjecatelja, prvo su se plivale kvalifikacije a zatim finalne utrke. U drugom programu bilo je natjecanje u plivanju s upaljenim bakljama na 25m, te u trećem  programu maraton 500m uzvodno-nizvodno.
Kod ove utrke, posebnost je ta što svi skaču u vodu istovremeno i plivanju uzvodno savladavajući rijeku do okretišta, te se potom vraćaju na cilj. Nakon održanih svih utrka, koje su odlično i uspješno savladane, pristupilo se svečanom proglašenju najboljih po kategorijama u sva tri programa.
Samo proglašenje bilo je vrlo veselo i popraćeno mnoštvom ljudi koji su skandirali, fotografirali i pozdravljali najbolje. Pobjednici su dobili sportske medalje s obilježjima EU,

a svi sudionici su dobili majice i drvenu medalju-suvernir  plivačkog mitinga.
Posebno su istaknuti i peharom nagrađeni, povodom 10.Jubilarnog međunarodnog plivačkog mitinga, natjecatelji koji su u svih tih deset godina ostvarili  ukupno najbolji  rezultat, te najviše sudjelovanja. Pa tako je Goranu Klobučaru, članu Udruge „KUPA“ iz Broda na Kupi, uručen veliki pehar kao ukupno najboljem plivaču svih mitinga. On je sudjelovao na svim mitinzima i osvojio devet medalja: sedam zlatnih, jednu  srebrnu i brončanu.

Ujedno je imao i najbolje vrijeme mitinga na 25m (14,28 sek.), te mu je s toga  uručena i  knjiga o povijesti delničkoga sporta autora gosp. Željka Laloša. Gosp. Robertu Milošu iz Sušaka uručen je pehar za višegodišnje sudjelovanju na mitinzima (ukupno na devet) te veoma dobre postignute rezultate. Kao najstarijem sudioniku svih mitinga gosp.
Vladi Rogiču iz Rijeke ( 78 god.) i veoma uspješnom plivaču, uručena je knjiga  Zrnca delniče duše, autora  gosp. Željka Laloša.
Nastavak prvog dana , nastavljen je daljnjim druženjem sudionika uz glazbeni program, koji je na mjestu događanja veoma uspješno vodio i dobio pohvale od riječana, gosp. Dragutin Šnajdar, inače poznati  glazbenik ovoga kraja. Program je odlično vodila, kao i uvijek do sada, gđa. Slavica Kljajić, a ugostitelji su se trudili da su svi dobili okrijepu  po ukusu.
Drugi dan mitinga održan je uspješno Kupski triatlon (plivanje – kanu – trčanje), kao pojedinačni, štafetni i obiteljska štafeta.
Zaključiti se može da je ovaj 10. Jubilarni Međunarodni plivački miting u potpunosti bio svečan i uspješan po izuzetno lijepom vremenu , gdje je Kupa opet okupila  u zajedništvu hrvate i slovence, i svima omogućila zajedničko lijepo i veselo sportsko-turističko  druženje. Još jedna velika promidžba  sportskog turizma na ovim prostorima.

Organizator ovog dvodnevnog plivačkog mitinga je Udruga za sport,rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi, u suradnji s T.K. “Rival“ iz Rijeke i TZ Kvarnera, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Delnica.
Sve rezultate plivačkog mitinga možete pogledati klikom ovdje.


IX. Tradicionalni plivački miting
na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2012"

U subotu i nedjelju  21. i 22. 07. 2012. godine održan je, več po tradiciji veoma uspješno,  deveti po redu plivački miting „Kupom uzvodno“ koji od prošle godine traje dva dana. Iako su bile najavljene veoma loše vremenske prognoza za termin održavanja mitinga, hrabro se odlučilo krenuti u organizaciju i nije se pogriješilo, jer je manifestacija u potpunosti uspjela. Iako je kiša visila nad glavama, okupio se veliki broj posjetitelja i gostiju a broj natjecatelja bio je vrlo dobar – preko 60. Ovaj puta izostali su padobranci, koji nisu mogli nažalost poletiti iz tehničkih razloga. Samo otvaranje proteklo je svečano uz pozdravni govor predsjednika Udruge „KUPA“ Davorina Klobučara,

zatim zamjenice gradonačelnika gđice. Maje Kezele i izaslanika župana PGŽ gosp. Zlatka Mihelec, koji je i otvorio miting.Krenulo se sa natjecanjem na 25 m slobodnim stilom po dobnim skupinama od najmlađih  do 10 godina pa nadalje, prvo kvalifikacije a zatim finalne utrke. Nakon tog programa uslijedile su utrke plivanja s upaljenim bakljama na 25 m a zatim maratom 500 m uzvodno-nizvodno. Proglašenje pobjednika prvoga dana mitinga, održano je po tradiciji uz samu Kupu uz ovacije i radost svih nazočnih koji su pozdravili najbolje. Drugi dan je održan drugi po redu Kupski triatlon, koji je bez obzira na loše vrijeme, održan veoma uspješno i  kako kažu triatlonci, uz pogodne temperature za ova naporna natjecanja.

Bilo je zanimljivo pratiti natjecanje u štafetama koju su činile mješovite ekipe, sastavljene od vrlo mladih i nešto starijih natjecatelja, koji su morali savladavati Kupu plivajući, vozeći kanu i naposlijetku  otrčati uz obalu. Prvoga dana natjecanja na 25 m slobodnim stilom , dominirao je Goran Klobučar iz Broda na Kupi, koji jeimao uvjerljivo najbolje vrijeme mitinga 14,25 sek. Drugi dan u obiteljskoj štafeti najbolja je bila obitelj Gruber iz Rijeke. Još jedna veoma uspješna manifestacija, koja je opet dovele u Kupsku dolinu puno posjetitelja i gostiju  iz vana, i  kao takva je velika prezentacija i promidžba ovoga kraja.
Veoma je značajno istači da su veoma dobro popunjeni kapaciteti u privatnom smještaju, gdje se tražila soba više a i svi ugostiteljski objekti su odlično radili, što itekako je važno za razvoj turizma na ovim prostorima.
Ova manifestacija apsolutno zaslužuje veliku pažnju jer neposredno doprinosi promidžbi i razvoju sportskog turizma Gorskoga Kotara.

GORAN KLOBUČAR (rođ. 1986.god.) član Udruge "Kupa" - neprikosnoveni vladar međunarodnih plivačkih mitinga na rijeci Kupi "KUPOM UZVODNO".
Od ukupno dosad održanih 9. mitinga, nastupio je na svima, i ukupno osvojio 8 medalja, od toga 6 zlatnih, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju.
Pobijedio je na 1. mitingu 2004. godine u kategoriji do 18 godina, te zadnjih 5 godina za redom pobijeđuje u najačoj kategoriji od 19 do 30 godina, te drži rekordno vrijeme mitinga.

BRAVO GORANE!

Sve rezultate plivačkog mitinga možete pogledati klikom ovdje.


VIII. Tradicionalni međunarodni plivački miting
na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2011"

U organizaciji Udruge „KUPA“ 16. – 17. 07. 2011. godine u Brodu na Kupi održan je veoma uspješno osmi  međunarodni plivački miting „KUPOM UZVODNO“ .  To je veoma atraktivna turističko-sportska manifestacija koja iz godine u godinu je sve uspješnija i ostvaruje sve bolje rezultate. Ovaj puta to je bila po prvi puta dvodnevna manifestacija koja je ostvarila apsolutno do sada najbolje rezultate. Odlično vrijeme i ugodna temperatura Kupe, uz kvalitetnu najavu projekta privuklo je veliki broj posjetitelja iz svih krajeva  Republike Hrvatske, Slovenije a bilo je i predstavnika i iz Njemačke.

Sve je počelo po tradiciji u subotu atraktivnim padobranskim skokovima padobranaca P.K. „Krila Kvarnera“ iz Rijeke koji su doskočili s zastavama R. Hrvatske, R.Slovenije i EU u Kupu točno pred same gledatelje, koji su ih oduševljeno pozdravili. Nakon pozdravnih riječi,miting je otvoren i krenulo se u natjecanje u tri programa:  plivanje na 25m uzvodno slobodnim stilom, plivanje spretnosti s upaljenim bakljama i maratonom na 500m uzvodno-nizvodno. Po dobnim skupinama plivalo se od najmlađih do veterana. Odlične utrke, veoma izjednačene i neizvjesne završnice su dokaz da se je plivalo odlično i postignuti su do sada najbolji rezultati, što je pokazatelj kvalitetnih natjecatelja  željnih da pobijede na Kupi.
Iznad svega bila je odlična atmosfera i druženje svih sudionika koji su uživali u lijepoj prirodi, zabavno-glazbenom programu i svemu što ih je okruživalo. U večernje sate na glavnom trgu upriličen je drugi izbor za Miss Kupske Doline koji je dupkom popunio trg  i atmosfera je bila usijana adrenalinom, mladošću i ljepotom. Nova misica postala je ovaj puta slovenka i sve je začinjeno odličnom zabavom. Drugi dan u nedjelju,  po prvi puta organiziran je Kupski triatlon koji je sproveden na poseban način, tako da je bilo natjecaje u plivanju, kanuu i trčanju, što je oduševilo sve, naročito zbog atraktivnosti  vožnje kanua. Posebno su bile atraktivne štafete, kojih je bilo čak deset.

Ovaj atraktivan projekat pokrenuo je i privremeno otvaranje kampa u Brodu na Kupi, koji je bio otvoren za potrebe manifestacije i odmah se napunio ne samo domaćim gostima, nego i stranim- njemcima.  Smatramo da je to početak povratka auto-kampa u Kupsku Dolinu.                       Sveukupno u dvodnevnoj manifestaciji natjecalo se oko 200 natjecatelja, uz nazočnost preko dvije tisuće posjetitelja, što je pokazatelj da je ovaj projekat inače poznat po svojim posebnostima i atraktivnostima, svrstan u kvalitetnije manifestacije na razini Republike Hrvatske, što potvrđuje i Hrvatska turistička  Zajednica koja je podržala ovu manifestaciju i svojoj potporom omogućila da buda još kvalitetnija.
Svima velika HVALA koji su na bilo koji način pomogli u ovom projektu !


Ovom prilikom ispričavamo se svim posjetiocima ove stranice zbog kašnjena izvješća sa plivačkog mitinga. Do istog je došlo zbog tehničkih problema.

Rezultate plivačkih i triatlon natjecanja možete pogledati ako kliknete ovdje.

 

VII. Tradicionalni međunarodni plivački miting
na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2010"

U subotu 17.07.2010. godine u Brodu na Kupi održan je na veličanstven način VII. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING „KUPOM UZVODNO„ koji je privukao, može se slobodno reči, rekordan broj posjetitelja kojih je bilo preko tisuću i sa preko 100 natjecatelja po svim dobnim skupinama u oba spola.
Sunčano vrijeme, velike vrućine i odlična temperatura vode koja je bila oko 22-23 celzijusa, što je za Kupu izuzetno povoljna temperatura, pružalo je užitak i osvježenje svim nazočnima. Gotovo svi prijavljeni natjecatelji i gledatelji, uživali su u brzacima Kupe, jedni natjecajući se a drugi  plivajući opušteno u nesvakidašnjim uvjetima.
I kratkotrajni pljusak koji se dogodio u početnom dijelu programa, nije nikome smetao pa su svi i dalje nastavili uživati, a potom se opet brzo nebo razvedrilo i dan je nastavio biti sunčan i topao.
Samo okupljanje počelo je već  rano prije 12,oo sati kad su počele pristizati kolone automobila iz raznih krajeva naše Republike, a isto tako i iz Republike Slovenije.
Atmosfera je bila veoma vesela, razdragana, a glazbeni program je davao svima ritam opuštanja. Sam program započeo je ekološkom akcijom u 12,00 sati kad su zaronili ronioci K.P.A. „Kostrena“ koji su pretražili veliki akvatorij Kupe oko mjesta događanja, i eventualno odbačene stvari pokupili sa dna korita rijeke,
uz konstataciju da toga ima sve manje, a čistoća Kupe da je na visokoj razini što svakom plivaču pruža sigurno uživanje.
Po tradiciji točno u 13,00 sati iskočili su iz aviona nebeski letaći, padobranci P.K.“Krila Kvarnera“ iz Rijeke, koji su plavo nebo iznad Kupe učinili veličanstvenim. Uz ovacije i pljesak svih nazočnih, na schengensku granicu na Kupi doskočila su četiri padobranca, noseči zastave Republike Hrvatske, Slovenije i EU. Tim činom redovito se  šalju poruke ovdje sa Kupe svima u svijet da ovdje vlada mir, suživot, zajedništvo i prijateljstvo. Potom je intonirana državna himna i nakon toga sve nazočne pozdravio je i zaželio dobrodošlicu  predsjednik Udruge – organizatora manifestacije,  gosp. Davorin  Klobučar.
Nazočnima se obratio i predsjednik gradskog Vijeća Grada Delnica gosp. Mladen Mauhar, župan općine Kostel iz Slovenije gosp. Valentin Južnič, a miting je otvorila dogradonačelnica Grada Delnica gospođica Maja Kezele. Manifestaciji je nazočio i izaslanik Primorsko–goranske županije, iz Ureda županije gosp. Zlatko Mihelec, kao i predstavnici mnogih institucija i društava.  Poslije pozdravnih riječi krenulo se u samo natjecanje po predviđenom programu od najmlađih dobnih skupina. Čitavo vrijeme bio je glazbeni program, ugostiteljska ponuda tik uz Kupu, a formirani su i štandovi izlagača autohtonih suvenira. Razdragani  i veoma prijateljski usmjereni, gdje su se svi družili zajedno od najmlađih do najstarijih, gdje su se ljudi i prvi puta vidjeli, upoznali i zatim zabavljali  tijekom cijeloga dana.
Prekrasna slika se pružala na Kupi  gdje su se natjecale sve generacije savladavajući Kupu uzvodno, drugi  su spontano plivali, mladi riječani uživali su u igri kupskog picigina, neki  se vozili kanuom,  svi su tako, svaki  po svom ukusu našli zadovoljstvo i uživanje za sebe. Veseli izjava mladih riječana koji su izjavili da su oduševljeni ovim programom, da su imali plan ići na Zrče na otok Pag, no na nagovor naših riječkih gorana, došli su u Brod na Kupi na „Kupom uzvodno“ i ostali oduševljeni svime:  prirodnim ljepotama, odličnim programom, atmosferom i druženjem te  izjavili:  to je KUPSKO ZRČE ! Svakako da će ubuduče  preporučiti svima da dođu na ovu posebnu i jedinstvenu manifestaciju.
REZULTATI NATJECANJA:

25 metara slobodnim stilom uzvodno
Kategorija do 10 godina - žene:
1. Ivona Rački , P.K. Delnice- 20,16 sek.
2. Viktorija Ivić , Zagreb – 22,84 sek.
3. Marija Zelanika, Rijeka – 23,75 sek.
Kategorija do 10 godina - muškarci:
1. Jan Rutar, Rijeka – 21,56 sek.
2. Patrik Mance, Zagreb – 23,85 sek.
3. Toni Skender, Delnice- 23,86 sek.

Kategorija od 11 do 12 godina - žene:
1. Sara Besal, Š.K. „Sibor“- Kočevje (Slo) - 19,97
2. Anja Turner, Engleska - 25,37
3. Ines Klobučar - Udruga "Kupa"
Brod na Kupi - 27,20  
Kategorija od 11 do 12 godina - muškarci:
1. Marko Markovčić, P.K.Delnice- 18,37
2. Tin Kaurić, Zagreb- 18,7
3. Lovro Tomljanović, Delnice-19,60
Kategorija od 13 do 15 godina - žene:
1. Tara Melink, Š.K.“Sibor“- Kočevje (Slo) - 18,19
2. Petra Rački P.K.Delnice - 18,50
3. Tina Besal Š.K.“Sibor“ - Kočevje (Slo) - 19,80 
Kategorija od 13 do 15 godina - muškarci:
1.Tim Melink Š.K.“Sibor“-Kočevje (Slo) - 17,37
2.Filip Joskić, Delnice - 18,93
3.Ivan Sabalić, Delnice-19,97
Kategorija od 16 do 18 godina - žene:
1. Katarina Komljenović, Delnice - 22,97
Kategorija od 16 do 18 godina - muškarci:
1. Luka Murn, Š.K.“Sibor“ - Kočevje (Slo) - 19,23
Kategorija od 19 do 30 godina - žene:
1. Paola Trupac, Rijeka - 23,18
2. Ivana Bakija, Zagreb – 24,46
3. Anja Lebarić, Rijeka – 34,59

Kategorija od 19 do 30 godina - muškarci:
1. Goran Klobučar - Udruga "Kupa"
Brod na Kupi - 15,31
2. Marin Antunović, Kastav – 15,80
3. Marin Majnarić, Delnice – 18,50
Kategorija od 31 do 45 godina - žene:
1. Željka Molak Župan, P.K.“Posejdon“ Zg -23,78
2. Maja Kezele, Delnice – 24,84
3. Katija Modrić Škrabalo, Zagreb - 25,79
Kategorija od 31 do 45 godina - muškarci:
1.Zdravko Stefanovski P.K.“Posejdon“ Zg - 16,00
2.Elvis Podlogar Š.K. „Sibor“ Kočevje (Slo)-16,35
3.Robert Miloš, Sušak - 18,19
Kategorija od 46 do 60 godina - žene:
1. Renata Lisac, Lokve - 35,00
2. Slavica Grgurić Pajnić, Delnice – 35,97

Kategorija od 46 do 60 godina - muškarci:
1. Predrag  Vrsalović, KDP“Primorje“-Rij.-16,02   
2. Rajko Kuželički, KDP „Primorje“ -Rij.-16,94
3. Milan Žmauc, Novo Mesto (Slo.) - 18,00
Kategorija 61 godina i stariji - žene:
1. Neda Vrgoć (70 god.), Zagreb – 44,00
Kategorija 61 godina i stariji - muškarci:
1.Nikola Miler (64 g), Udruga „Kupa"
Brod na Kupi - 20,47
2.Vlatko Rogić (75 g.), Rijeka - 22,71
3.Zlatko Mirčić (61 g.), Zagreb – 26,31  
Plivanje s bakljama 25 metara - uzvodno:

Žene:
1. Sara Besal, Š.K.“Sibor“-Kočevje (Slo) - 21,94
2. Petra Rački, P.K. Delnice, - 22,47
3. Tina Besal, Š.K.“Sibor“- Kočevje (Slo) -22,63

Muškarci:
1. Predrag Vrsalović KDP“Primorje-Rij.-18,37
2. Robert Miloš, Sušak – 19,15
3. Marin Antunović, Kastav – 19,18

Maraton 500 metara uzvodno - nizvodno:
Žene:
1. Sara Besal, Š.K.“Sibor“-Kočevje (Slo) - 8,39
2. Tara Melink, Š.K.“Sibor“-Kočevje (Slo) - 8,41
3. Sara Besal,Š.K.“Sibor“-Kočevje (Slo) - 8,42
Muškarci:
1. Tin Kaurić, Zagreb – 7,54
2. Zdravko Stefanovski,P.K.“Posejdon“ Zg.-8,07
3. Tim Melink.Š.K.“Sibor“-Kočevje (Slo) - 8,17
Najmlađi sudionik:

Ivan Škrabalo 4 god. iz Zagreba

Najstariji sudionik
Vlatko Rogić  75 god, iz Rijeke
Najbolje vrijeme mitinga
Goran Klobučar, Udruga „Kupa“-Brod na Kupi- 15,31
Zaključak:

Još jedna izvanredna športsko-turistička manifestacija koja je okupila veliki broj posjetitelja, kako natjecatelja tako i gledatelja koji su okupirali Kupsku dolinu i na taj način se najbolje promoviraju i prezentiraju mogućnosti športskog turizma našeg kraja i cjelokupnog Gorskog Kotara.

Udruga „KUPA“ ponosna je i sretna što se apsolutno bilježi stalni napredak ovih aktivnosti, koje jamačno donose boljitak i napredak šire društvene zajednice.


Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli i doprinijeli u pripremi i realizaciji ovoga projekta, a posebno dragim posjetiteljima i natjecateljima koji su svojom nazočnošću neposredno dali pečat ovoj manifestaciji.

HVALA SVIMA I VIDIMO SE OPET  NA VIII. MITINGU „KUPOM UZVODNO“ IDUĆE GODINE U ISTO VRIJEME !

S poštovanjem,
Predsjednik Udruge:

Davorin Klobučar
VI. Tradicionalni međunarodni plivački miting
na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2009"

Dana 25. srpnja 2009. godine u Brodu na Kupi održan je VI. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI "KUPOM UZVODNO".
Iako je vremenska prognoza bila poprilično loša, vjerovali smo da će vrijeme ipak biti optimalno za održavanje manifestacije, kao i temperatura vode. Dan je započeo naoblakom, ali kako se približavao početak manifestacije (13,00 sati), tako je i vrijeme postajalo sve lijepše. Početkom programa  potpuno se razvedrilo, te je tijekom cijelog takmičenja bilo lijepo i sunčano. Temperatura vode bila je 19 stupnjeva, što je optimalno za plivanje.


Okupio se dosta veliki broj ljudi, no činjenica je da je bilo nešto manje posjetitelja nego prošlih godina, što je posljedica najave lošeg vremena i pada temperature, što je na žalost ljude preplašilo i odbilo od dolaska. Bilo je planirano spektakularno otvaranje mitinga padobranskim skokovima padobranaca s zastavama Republike Hrvatske, Repulike Slovenije i EU u Kupu, što sprovodimo već nekoliko godina uzastopce, no nažalost i to je moralo otpasti zbog jake bure na aerodromu na Grobniku. Padobranci su bili spremni za akciju, no nažalost bura je bila u pojačanju i avion nije mogao poletjeti. Naravno da je bilo svima žao i umanjila se atraktivnost manifestacije, no protiv sile prirode se ne može i nesmije, pa smo morali to prihvatiti.

Bez obzira na to manifestacija je dobro započela a bilo je prijavljeno 45 plivača - natjecatelja, koji su došli iz raznih krajeva naše Republike pa tako iz Zagreba, Rijeke, Karlovca, Gorskog Kotara te veliki broj iz Republike Slovenije. Posebno nas raduje što su došli plivački i vaterpolo veterani kluba "Primorje" iz Rijeke kao i plivači P.K. "Posejdon" iz Zagreba, te mladi triatlonci iz Slovenije. Na manifestaciji su nazočili i predsjednik gradskog vijeća Grada Delnica gospodin Alen Janjušević, koji je i otvorio miting, te dogradonačelnica Grada Delnica gospođica Maja Kezele, inače bivša vrhunska sportašica i hrvatska olimpijka u skijaškom trčanju, gđa. Vlasta Pessaresi Grabovac, legenda riječke i ex Jugoslavije u odbojci te njezin suprug Milan Grabovac, jedan od najboljih bivših košarkaša "Kvarnera" iz Rijeke i reprezentativac.Svima njima, kao i svim ostalima koji su na bilo koji način doprinjeli ovoj manifestaciji, srdačno se zahvaljujemo. Posebno se zahvaljujemo gospodinu Bruni Škacanu iz P.K."Posejdon" iz Zagreba, koji je doveo plivače iz kluba, te održao putem razglasa lijepi govor, pohvalio ovu jedinstvenu manifestaciju kao i organizaciju, te ponudio buduću suradnju i dolazak na predstojeće mitinge. Ujedno je i odlično otplivao i osvojio brončanu medalju u svojoj dobnoj skupini. Natjecanje je započeto s najmlađim uzrastima plivanjem na 25m  unutar staza  slobodnim stilom - uzvodno, pa tako do najstarijih dobnih skupina, naravno u oba spola. Nastavilo se plivanjem s bakljama isto 25m - uzvodno, te maratonom na 500m uzvodno - nizvodno.

Proglašenje pobjednika i podjela nagrada i priznanja upriličeno je tik uz Kupu, na mjestu događanja manifestacije, koje je bilo veoma veselo i zabavno, te bodreno navijačima i svim gledateljima. Najbolji su dobili športske medalje i originalni suvenir s motivima manifestacije. Kod dolaska na pobjedničko postolje i primitka nagrada, upriličena je i jedna zgodna, te za fotografiranje posebna atrakcija. Umjesto cvijeća, pobjednicima su uručeni svježe ubrani vrganji. Zanimljivo je to što su ubrani u Sloveniji, preko Kupe, te donešeni preko Schengena na Hrvatsko tlo, da bi kod uručenja na pobjedničkom postolju svima bili dodatna atrakcija. Svi plivači - natjecatelji koji su sudjelovali na mitingu dobili su originalne, za tu prigodu izrađene suvenire.

Nagrade su uručivali dogradonačelnica Grada Delnica, gospođica Maja Kezele i predsjednik Udruge "KUPA" (organizatora manifestacije) Davorin Klobučar.
Glavni suci u raft čamcu na sredini Kupe bili su: Marko Samaržija, Vanja Malnar i Moreno Pleše, dok su za stolom na obali zapisnik uredno vodile Ana Šnajdar, Danijela Arbanas a sve je to odlično prokomentirala i program vodila Slavica Kljajić. Starter je bio mladi Simon Mulc.


 
REZULTATI :  25 m – uzvodno slobodnim stilom

Skupina do 10 godina - žene
Skupina do 10 godina - muškarci
1. Marta Bohm, Zagreb, 17,91 sek.
2. Nika Bohm, Zagreb, 19,15 sek.
3. Ines Klobučar, Rijeka, 26,54 sek.
1. Ivor Grego, Delnice, 21,06 sek.
2. Ivan Vrsalović, Rijeka, 22,08 sek.
3. Toni Skender, Delnice, 30,66 sek.
   
Skupina od 11 do 15 godina - žene
Skupina od 11 do 15 godina - muškarci
1. Petra Rački, P.K. Delnice, 18,47 sek.
2. Lara Levstek, R. Slovenija, 20,35 sek.
3. Tara Melink, R. Slovenija, 20,68 sek.
1. Sebastijan Švigir, Zagreb, 14,97 sek.
2. Tim Melink, R. Slovenija, 16,31 sek.
3. David Švigir, Zagreb, 20,90 sek.

   
Skupina od 16 do 18 godina - žene
Skupina od 16 do 18 godina - muškarci
1. Emmi Miljković, 21 god. Rijeka, 16,22 sek.
2. Tea Bohm, Zagreb, 19,00 sek.
3. Andy Bohm, Zagreb, 19,93 sek.
 
 
Skupina od 19 do 30 godina - žene
Skupina od 19 do 30 godina - muškarci
1. Goran Klobučar, Brod na Kupi, 14,78 sek.
2. Luka Miljković , Rijeka, 14, 81 sek.
3. Klaudio Miškulin, Rijeka, 17,63 sek.
   
Skupina od 31 do 45 godina - žene
Skupina od 31 do 45 godina - muškarci
1. Ružica Grego, Delnice, 22,69 sek.
2. Željka Molak Župan, Zagreb, 25,32 sek.
3. Vesna Jurdana, Rijeka, 32,34 sek.
1. Robert Miloš, Sušak, 16,07 sek.
2. Predrag Vrsalović, Rijeka, 16,20 sek.
3. Milan Žmavc, R. Slovenija, 16,40 sek.
   
Skupina od 46 do 60 godina - žene
Skupina od 46 do 60 godina - muškarci
1. Slavica Pajnić, Delnice, 33,19 sek.
1. Miloš Španjol, Rijeka, 16,00 sek.
2. Rajko Kuželički, Rijeka, 17,10 sek.
3. Bruno Škacan, P.K."Posejdon" Zagreb, 18,00
   
25 m – plivanje s bakljama uzvodno

Žene
Muškarci
1. Emmi Miljković, Rijeka, 21,91 sek.
2. Marta Bohm, R. Slovenija, 28,19 sek.
3. Tara Melink, R. Slovenija, 28,72 sek.
1. Robert Miloš, Sušak, 18,87 sek.
2. Goran Klobučar, Brod na Kupi, 20,96 sek. 
3. Zdravko Jukić, Rijeka, 21,56 sek.
   
MARATON – 500 m

Žene
Muškarci
1. Emmi Miljković, Rijeka, 8 min. i 32 sek.
2. Tea Bohm, R. Slovenija, 9 min. i 10 sek.
3. Petra Rački, Delnice, 10 min. i 20 sek.
1. Milan Žmavc, R. Slovenija, 9 min. i 12 sek.
2. Miloš Španjol, Rijeka, 9 min. i 18 sek.
3. Predrag Vrsalović, Rijeka, 10 min. i 01 sek.
   

Najbrže vrijeme isplivano na 25m uzvodno - najbolji rezultat mitinga: 14,78 sek. GORAN KLOBUČAR, Brod na Kupi.
Najmlađi sudionik mitinga: VIKTORIJA IVIĆ, 7 godina, Zagreb.
Najstariji sudionik mitinga: NIKOLA MILER, 62 godine, Brod na Kupi

   
ZAKLJUČAK:

Smatramo da je manifestacija u potpunosti ostvarila svoj cilj,okupila hrabre plivačice i plivače koji su se natjecali i ugodno zabavljali kao i svi nazočni ovdje na schengenskoj granici na Kupi. Vrlo veselo i zdravo druženje hrvatskog i slovenskog naroda, a kroz ovu manifestaciju se apsolutno ta suradnja još više učvrščuje.Isto tako to je promocija i prezentacija zelene ljepotice Kupe, Kupske doline kao i cjelokupnog Gorskog Kotara.Hvala još jednom svima koji su nazočili na ovom mitingu a poglavito plivačima-natjecateljima. Svakako se vidimo opet slijedeče godine u to vrijeme, kad želimo napraviti s Vama zajedno još jedan korak više.

Vidimo se, s poštovanjem
 


Predsjednik Udruge

Davorin Klobučar


V. tradicionalni međunarodni plivački miting
na rijeci Kupi
"KUPOM UZVODNO 2008"


U subotu 02. kolovoza  u Gustom Lazu pokraj Broda na Kupi održan je V. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING NA RIJECI KUPI "KUPOM UZVODNO" u organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam "KUPA" iz  Broda na Kupi i T.Z.G. Delnica a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

Prekrasan i sunčan dan okupio je veliki broj sudionika i gledatelja ove izuzetno atraktivne i originalne sportsko-turističke manifestacije koja iz godine u godinu poprima sve veće razmjere i interes javnosti. Manifestacija je započela u 12,00 sati zaronom ronilačkih društava na čelu kojih su bili ronioci K.P.A. Kostrena a koji su odradili ekološku akciju na tom prostoru na dnu Kupe.


Pored Kostrenjana tu su bili ronioci iz Karlovca i ronioci Javne vatrogasne jedinice iz Delnica te članovi hrvatske ronilačke reprezentacije. Iz godine u godinu sve se manje smeća izvadi sa dna korita rijeke što je uistinu minimalno, te je zaključak ronioca da je Kupa zaista čista rijeka.

Točno u 13,00 sati upriličeno je spektakularno otvaranje plivačkog mitinga atraktivnim skokovima padobranaca P.K. "Krila Kvarnera" iz Rijeke koji su skočili u Kupu s zastavama Republike Hrvatske, Slovenije i EU točno po sredini schengenske granice Europe.
Zajedno su nad Kupom vijorile i doskočile zastave Republike Hrvatske i EU što se simbolično dalo svima do znanja da je naša republika pred vratima EU, što su svi nazočni burnim pljeskom pozdravili.
Sa Kupe poslana je i poruka mira i suživota za sve narode svijeta, a Udruga "KUPA" itekakao to potiće ovakvim organizacijama.

Pozdravnim riječima svim nazočnima obratio se predsjednik Udruge "KUPA" gosp. Davorin Klobučar te u nastavku pozvao sve na minutu šutnje i odavanja počasti nedavno preminulom velikom Mati Parlovu, najboljem hrvatskom boksaču svih vremena koji je kao nepobijedivi otišao u legendu.


Sam miting otvorio je naš goranski saborski zastupnik gosp. Anton Mance te prigodnim riječima potpore istaknuo odličnu organizaciju ove atraktivne manifestacije.

Tijekom cijelog popodneva održavale su se atraktivne plivačke utrke po svim dobnim skupinama u kojim je sudjelovalo stotinjak plivača iz svih krajeva naše republike, veliki broj slovenaca kao i plivača iz drugih zemalja / Italija, Njemačka /.

REZULTATI :  25 m – uzvodno slobodnim stilom

SPOL – ŽENSKI:
 
Do 10 godina:

1. Sara Besal / R.Slovenija /
2. Tara Melink / R.Slovenija/
3. Maria Zelenika / Rijeka                         

od 11 do 15 godina:

1.Petra Rački /Kostrena/
2.Lara Levstek /Slovenija/
3.Tina Besal /Slovenija/

od 16 do 18 godina:

1. Ivana Trope /Kostrena/
  

od 19 do 30 god.                                              

1. Zrinka Grgić /Zagreb/
2. Sandra Ferenc /Rijeka/
3. Livija Simone-Žagar /Dražice/

Od 31 do 45 god.

1.Dijana Novaković / Rijeka/
2.Ružica Grego /Delnice/Od 46 god. nadalje

1. Nada Grubiša-Krivak / Brod na Kupi/
2. Slavica Pajnić /Delnice/

SPOL – MUŠKI

Do 10 godina:

1. Grego Ivor /Delnice/
2. Ivan Rubinić /Kostrena/
3. Fran Grenko /Delnice/

od 11 do 15 godina:

1.Tim Melink /Slovenija/
2. Igor Rubinić /Kostrena/
3. Ivan Sabalić /Delnice/

Od 16 do 18 godina:

1. Ozren Hromatko / Zagreb/
2. Marino Matošić /Rijeka/

Od 19 do 30 godina:

1. Goran Klobučar / Brod na Kupi /  
2. Martin Žagar /Zagreb/                     
3. Marin Antunović / Kastav/

Od 31 do 45 godina:

1.Petar Antunović /Rijeka/
2.Robert Miloš /Rijeka/
3.Gordan Miler /Brod na Kupi/

od 46 god. nadalje

1. Ferdo Hitrec /Rijeka /
2. Davor Malčić / Bjelovar/
3  Branko Hromatko /Zagreb/

25 m – plivanje s bakljama uzvodno

SPOL – ŽENSKI:

1. Dijana Novaković /Rijeka/
2. Tina Besal /Slovenija/
3. Sara Besal /Slovenija/

SPOL - MUŠKI:

1. Marin Antunović /Kastav/
2. Martin Žagar /Zagreb/
3. Robert Miloš /Rijeka/

MARATON – 500 m

SPOL – ŽENSKI

1. Tina Besal /Slovenija/
2. Lara Levstek /Slovenija/
3. Sara Besal / Slovenija/  

SPOL -  MUŠKI           

1.Ozren Hromatko / Zagreb/
2. Martin Žagar  /Zagreb/
3. Robert Miloš /Rijeka/

Najbolje vrijeme na današnjem mitingu 25 m uzvodno,  od 15.32 isplivao je
Goran Klobučar, 22 god. član Udruge "KUPA" iz Broda na Kupi.

Najmlađi sudionik mitinga bile su sestre blizankinje Laura i Maria Zelenika 8 godina iz Rijeke. Najstariji bio je Vlado Rogić 73 godine iz Rijeke.

Od specijalnih gostiju svakako treba istaknuti članove speleo-ronilačke ekspedicije
"Zrmanjin-Buk" u sklopu koje se nalazi i svjetski rekorder u zaronu u izvorišta rijeka,
gosp. Luigi Casati iz Italije. On će u nastavku istraživati izvorište Rijeke Kupe i postaviti sigurno novi rekord na našoj Kupi, što se može zahvaliti angažiranosti Udruge "KUPA".
 
Izvanredna manifestacija koja je okupila preko 1000 ljudi i apsolutno je velika turistička promocija Kupske doline i čitavoga Gorskog Kotara.
IV. tradicionalni međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
"Kupom uzvodno 2007."

Dana 21. srpnja 2007. godine u Brodu na Kupi održan je IV. tradicionalni međunarodni plivački miting na rijeci Kupi "Kupom uzvodno 2007."
To je bio daleko najveći i najmasovniji miting do sada.
Počelo je u 12,00 sati kada su ronioci zaronili u Kupu i izveli demonstraciju toga sporta te napravili eko-akciju, međutim nisu imali što čistiti jer je Kupa čista.
U 13,00 sati bilo je spektakularno otvaranje mitinga padobranskim skokovima koje su izveli padobranci "Krila Kvarnera iz Rijeke.
Oni su skočili sa zastavama Republike Hrvatske i Republike Slovenije točno po sredini Schengenske granice Europe u Kupu, dok je treći padobranac sa zastavom Europske unije skočio na tlo hrvatske obale Kupe.

Na taj način još jednom smo pokazali i poslali poruku svima, pa tako i Europi da tu, na Kupi, vlada mir, suradnja i druženje dvaju naroda Slovenije i Hrvatske koji imaju izvanredno dobre odnose i zajedničke projekte.
Nakon otvaranja mitinga, gdje je predsjednik Udruge "Kupa" Davorin Klobučar pozdravio sve prisutne, kao i gradonačelnik Grada Delnica i župan općine Kostel (Republika Slovenija), krenulo je natjecanje.
Na natjecanje se prijavilo 165 natjecatelja, kako iz Hrvatske, tako i iz Slovenije, Njemačke i Italije.
Veseli činjenica što je iz Slovenije bilo puno sudionika, a pogotovo djece i mladih.

Program je izgledao ovako:

I dio - plivanje 25 metara uzvodno unutar plivačkih staza slobodnim stilom;

II dio
- plivanje s bakljama preko prepreka, 25 metara uzvodno;

III. dio
- plivački maraton 500 metara uzvodno - nizvodno


ZAKLJUČAK:
Izvanredna manifestacija na kojoj je bilo prisutno preko tisuću ljudi iz više zemalja Europe, koji su uživali u natjecanju i gledanju ove vrlo atraktivne i jedinstvene plivačke manifestacije u svijetu.
Svi su se divno zabavljali i družili na Kupi koja im je pružala pravo osvježenje (temperatura vode je bila 21*C).
Tijekom cijelog dana uz Kupu je bilo predivno uz puno ljudi, dobru ponudu jela i pića, nakon čega je uslijedila podjela priznanja i proglašenja pobjednika uz večeru i živu glazbu i druženje u vrtu Hotela "Mance" u Brodu na Kupi.
Manifestacija koja poprima veike razmjere i interes nacionalne i međunrodne javnosti zbog svoje posebnosti, originalnosti i atrrakcije, pa je s pravom neki smatraju najboljom priredbom na ovim prostorima.

Rezultati:


I. dio - plivanje 25 metara uzvodno unutar plivačkih staza slobodnim stilom:

Žene:

do 10 godina:

1. Sara Vesel - Kočevje (Republika Slovenija) - 20,40 sek.
2. Doris Vukonić - Delnice - 24,97 sek.
3. Katarina Miler - Brod na Kupi - 25,30 sek.

od 11 do 15 godina:

1. Stela Delač - Delnice - 17,22 sek.
2. Eni Vukonić - Delnice - 24,28 sek.
3. Anja Franceković - Zagreb - 33,25 sek.

od 16 do 18 godina:

1. Laura Sutlović - Kostrena - 17,56 sek.
2. Anita Barišić - Rijeka - 28,03 sek.

od 19 do 30 godina:

1. Lea Ikić - Medulin . 14,18 sek.
2. Krešimira Trgović - Karlovac - 24,62 sek.

od 31 do 51 godina:

1. Diana Novaković - Rijeka - 17,71 sek.
2. Meri Tomljanović - Delnice - 28,91 sek.
3. Nada Grubiša-Krivak - Brod na Kupi - 29,01 sek.

Muškarci:

do 10 godina:

1. David Švigr - Zagreb - 18,91 sek.
2. Lovro Tomljanović - Delnice - 19,94 sek.
3. Fran Vukonić - Delnice - 29,87 sek.

od 11 do 15 godina:

1. Domagoj Dekanić - Zagreb - 13,62 sek.
2. Marko Samardžija - Brod na Kupi - 18,59 sek.
3. Leo Sanković - Čedanj - 20,03 sek.

od 16 do 18 godina:

1. Hrvoje Jakovac - Delnice - 14,79 sek.
2. Damjan Južnić - Colnari (Republika Slovenija) - 15,57 sek.
3. Matko Tomljanović - Delnice - 15,72 sek.

od 19 do 30 godina:

1. Anton Starčić - Kostrena - 12,66 sek.
2. Goran Klobučar - Brod na Kupi (Udruga "Kupa") - 13,75 sek.
3. Goran Tovilović - Rijeka - 13,81 sek.

od 31 do 45 godina:

1. Petar Novaković - Rijeka - 15,22 sek.
2. Eugen Miler - Rijeka - 15,31 sek.
3. Saša Zelenika - Rijeka - 16,16 sek.

od 46 godina:

1. Ferdo Hitrec - Rijeka - 14,34 sek.
2. Miloš Popić - Šibenik - 15,38 sek.
3. Rajko Kuželički - Rijeka - 15,72 sek.


II. dio - plivanje s bakljama - 25 metara uzvodno:

Žene:

1. Diana Novaković - Rijeka - 24,32 sek.
2. Meri Tomljanović - Delnice - 35,00 sek.
3. Sara Vesel - Kočevje (Republika Slovenija) - 37,15 sek.

Muškaci:

1. Goran Tovilović - Rijeka - 19,52 sek.
2. Robert Miloš - Rijeka - 19,69 sek.
3. Domagoj Dekanić - Zagreb - 19,75 sek.

III. dio - maraton 500 metara:

Žene:

1. Lea Ikić - Medulin - 6:28,36
2. Valentina Štimec - Rijeka - 7:43,08
3. Laura Sutlović - Kostrena - 8:01,00

Muškarci:

1. Domagoj Dekanić - Zagreb - 5:45,00
2. Anton Starčić - Kostrena - 6:00,00
3. Čupev Robert - Kostrena - 6:08,00

Najstariji sudionik:

Nikola Miler - Brod na Kupi - 61 godina

Najmlađi sudionik:

Katarina Miler - Brod na Kupi - 7 godina


Specijalni gosti:

Ronilačka reprezentacija Hrvatske
Plivači mono perajama
Ronilački klub "Karlovac"
Ronilačli klub "HVIDRA" - Karlovac
Ronilački klub "AQVA - SUS" - Karlovac
Klub podvodnih aktivnosti "Kostrena"
Padobranci "Krila Kvarnera" - Rijeka
Dragutin Žiljak - rukometni trener RK "Zamet" - Rijeka
Udruga 128. brigade HV - Sveti Vid - Rijeka
Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata s Grobnika
Župan općine Kostel gosp. Valentin Južnić
Gradonačelnik Grada Delnica gosp. Marijan PlešeOrganizator i pokrovitelj:

Organizator:
UDRUGA ZA SPORT; REKREACIJU I TURIZAM "KUPA" - BROD NA KUPI

Pokrovitelji:
ŽUPANIJA PRIMORSKO-GORANSKA

SVIMA VELIKA HVALA ŠTO SU SVOJIM PRISUSTVOM DOPRINIJELI I UVELIČALI OVU POSEBNU MANIFESTACIJU, IZVANREDNO MEDIJSKI POPRAĆENU OD STRANE SVIH MEDIJA IZ REPUBLIKE HRVATSKE I IZ REPUBLIKE SLOVENIJE (DRŽAVNE TELEVIZIJE, RADIJA I NOVINSKIH KUĆA) I SVIMA KOJI STE NAJAVLJIVALI I PRATILI, TE IZVJEŠĆIALI.

VELIKA HVALA I VIDIMO SE SLIJEDEĆE GODINE !III. tradicionalni međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
"Kupom uzvodno 2006."

Plivački miting je održan 19, kolovoza 2006. godine na poznatoj lokaciji Gusti Laz kraj Broda na Kupi.
Do sada daleko najbolji miting u organizacijskom smislu. To je bio pravi veliki spektakl, do sada još neviđen događaj na ovim prostorima.
Originalna i jedinstvena sportsko-turistička manifestacija sa aktivnostima u zraku, na vodi i pod vodom.
Da, dobro ste pročitali, nastupili su padobranci P.K. "Krila Kvarnera" iz Rijeke, ronioci K.P.A. "Kostrena", te mnogobrojni plivači kako iz Republike Hrvatske, tako i iz Republike Slovenije, a bilježimo i nastup natjecateljice iz Francuske.
Na obali Kupe već oko 12,00 sati počeo se okupljati veliki broj ljudi i sa naše i sa slovenske strane.
Pristizali su natjecatelji, gledatelji, gosti, novinari...
Bilo je divno biti među tim ljudima koji su sa nestrpljenjem očekivali 13,00 sati i pojavu aviona sa padobrancima.
Točno u 13,00 sati pojavio se na plavom nebu iza brda Drgomlje avion koji smo svi sa uzdahom dočekali.
Nakon što je na kratko preletio Kupu i ušao u zračni prostor EU, okrenuo se i točno iznad nas ispustio tri padobranca. To je bio najatraktivniji dio ove naše, inaće posebne i jedinstvene plivačke manifestacije u svijetu.
Veliki broj ljudi, najveći do sada, popunio je prostor uz Kupu na svakom slobodnom komadiću prostora, a isto tako jedan dio bio je i u Kupi, u čamcima, te ronioci koji su iz svoje perspektive čekali padobrance.
"Desant" na Kupu bio je veličanstven.
Svi zajedno - i hrvati s jedne strane, i slovenci s druge strane Kupe, razdragani, sretni i uzbuđeni pratili su spuštanje padobranaca u Kupu.
Prvi iznad naših glava pojavio se padobranac noseći zastavu Republike Hrvatske, zatim drugi, noseći zastavu Republike Slovenije i nakon toga i treći padobranac.
Uz veliko oduševljenje, ovacije i pljesak u Kupu, na Schengensku granicu Europe uskočila su sva tri padobranca.
To je povijesni događaj za Brod na Kupi i čitavu Kupsku dolinu, a velika poruka Europi da ovdije, na tim prostorima vlada mir, druženje i suradnja.
U sklopu programa nastupili su i plivači mono-peraja koji su demonstrirali taj sport.
Među njima predstavio se i Anton Starčić koji je osvojio 5. mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu u brzinskom ronjenju održanom ove godine u Moskvi.
Inaće, ronioci K.P.A. "Kostrena" proveli su i ekološku akciju čišćenja dna korita rijeke Kupe.
Sam nacjetateljski dio programa održao se u dva dijela:
1. Plivačke utrke unutar staza 25 m - uzvodno, slobodnim stilom po dobnim skupinama i spolu,
2. Maraton - 250 m uzvodno i 250 m nizvodno.

Rezultati:


Plivačke utrke unutar staza 25 m:

Do 18 godina - žene:
1. Sanja Gigović (Kostrena) - 16,34

2. Maja Mavrinac (Kostrena) - 16,72
3. Amelie Henkous (Francuska) - 21,12

Do 18 godina - muškarci:
1. Anton Starčić (Kostrena) - 14,46

2. Siniša Bauer (Slovenija) - 15,20
3. Ivan Kamenar (Rijeka) - 15,70

Od 19 do 30 godina - muškarci:
1. Alen Devčić (Rijeka) - 14,30

2. Marko Perožić (Kostrena) - 14,75
3. Marko Stilinović (Rijeka) - 16,22

Od 31 do 45 godina - muškarci:
1. Robert Miloš (Rijeka) - 17,23

2. Davorin Tomac (Delnice) - 19,81
3. Marko Pevalek (Rijeka) - 19,91

Preko 46 godina - muškarci:
1. Nikola Miler (Brod na Kupi) - 17,05

2. Miloš Mičić (Kostrena) - 19,12
3. Davorin Klobučar (Brod na Kupi) - 19,42

Najbrže ostvareno vrijeme za žene:
Sanja Gigović (Kostrena) - 16,34

Najbrže ostvareno vrijeme za muškarce:
Alen Devčić (Rijeka) - 14,30

Najmlađi sudionik natjecanja:
Igor Rubinić (Kostrena) - 14 godina

Najstariji sudionik natjecanja:
Nikola Miler (Brod na Kupi) - 60 godina

Maraton - 250 m uzvodno i 250 m nizvodno:

1. Anton Starčić (Kostrena) - 6,13
2. Robert Miloš (Rijeka) - 6,51
3. Luka Miljković (Rijeka) - 8,10

U ženskoj konkurenciji ovoga puta nije bilo nastupa u maratonu zbog izuzetno hladne vode
12*-13* C.
Kiša koja je padala nekoliko dana prije, nažalost rashladila je Kupu sa 23*C na čak 12*C, što je i odbilo jedan dio plivača.
Svejedno je nastupilo 40 natjecatelja. Procjenjuje se da bi nastupilo preko sto plivača da nije došlo do tolike temperaturne razlike vode.

Proglašenje pobjednika i podjela nagrada bila je u vrtu Hotela "Mance" u Brodu na Kupi uz zajedničku večeru, muziku, ples i divno druženje gdje su svi radosno poručili da se vidimo opet slijedeće godine.

Još jedna u potpunosti odlično organizirana i atraktivna manifestacija Udruge "Kupa".

Medijski odlično popraćena sa prisustvom tri televizije, radija i pisanih medija.


II. tradicionalni međunarodni plivački miting na rijeci Kupi
"Kupom uzvodno 2005."

Plivački miting održan je nadnevka 06. kolovoza 2005. godine na lokaciji Gusti Laz pokraj Broda na Kupi.
Temperatura vode bila je 13,5*C.
Ukupno je bilo prijavljeno 35 plivača - takmičara. Obala uz Kupu bila je puna gledatelja (oko 300) koji su uživali u plivačkom takmičenju po Kupi uzvodno i samoj nedirnutoj prirodi.
Posebni gosti bili su:
gosp. LINO ČERVAR - izbornik hrvatske rukometne selekcije i
gosp. MARTIN STREL (SLO) - svjetski poznati maratonac na velikim rijekama.
Plivački miting otvorili su prvi pobjednici ovog spektakla iz prošle godine i to: Elvis Podlogar - Kočevje (SLO), Goran Klobučar - Rijeka, Nikola Miler - Brod na Kupi, te Martin Strel (SLO) kao poseban gost.
Start na otvorenju obavio je legendarni Lino Červar.
Plivači su bili razvrstani u dobne skupine prema spolu.
Nakon odrađenih kvalifikacija pristupilo se odmah finalnim utrkama zbog izuzetno hladne vode.

Po završetku takmičarskog dijela, upriličeno je proglašenje pobjednika i podjela priznanja u vrtu Hotela "Mance" u Brodu na Kupi.
Pobjednici su dobili medalje i adekvatne suvenire, kao i najmlađi i najstariji sudionik.
Plivački miting organiziran je od strane Udruge "Kupa" na visokoj razini, popraćen velikim interesom gledatelja, kako domaćih, tako i turista.
Medijski vrlo dobro popraćen uz prisustvo Hrvatske televizije kao i mnogih novinara.
Za sve učesnike organizirano je druženje uz večeru i muziku u vrtu Hotela "Mance".Rezultati:

Pobjednici unutar staza 25 metara uzvodno slobodnim stilom:

Do 18 godina (Žene):
1. Marina Klobučar - Rijeka (HR) - 25,84 sek.
2. Iva Magašić - Celje (SLO) - 25,85 sek.
3. Mateja Klobučar - Rijeka (HR) - 1.10,00 sek.

Od 40 godina (Žene):
1. Lidija Hočevar - Celje (SLO) - 30,25 sek.
2. Nada Grubiša-Krivak - Rijeka - 35,12 sek.
3. Vesna Klobučar - Rijeka - 55,84 sek

Do 18 godina (Muškarci):
1. Damjan Južnić - Colnari (SLO) - 17,47 sek.
2. Ivan Kamenar - Rijeka (HR) - 20,86 sek.
3. Aljaš Žagar - Kočevje (SLO) - 29,28 sek.

Od 31 do 45 godina (Muškarci):
1. Davorin Tomac - Delnice (HR) - 16,41 sek.
2. Robert Miloš - Rijeka (HR) - 16,68 sek.
3. Bojan Pomar - Kočevje (SLO) - 19,81 sek.

Od 19 do 30 godina (Muškarci):
1. Luka Miljković - Rijeka (HR) - 15,81 sek.
2. Rok Horvat - Novi Lazi (SLO) - 16,42 sek.
3. Goran Klobučar - Rijeka (HR) - 17,31 sek.
3. Elvis Podlogar - Kočevje (SLO) - 17,31 sek.

Od 46 godina (Muškarci):
1. Rajko Kuželički - Rijeka (HR) - 17,27 sek.
2. Nikola Miler - Brod na Kupi (HR) - 17,50 sek.
3. Marijan Kezele - Rijeka (HR) - 19,12 sek.

Plivački maraton 250 metara uzvodno i 250 metara nizvodno:
(start je za sve učesnike istovremeni)

Žene:
1. Valentina Štimec - Mirtovići (SLO) - 4,45 min.
2. Nada Grubiša-Krilak - Rijeka (HR) - 10,16 min.

Muškarci:
1. Elvis Podlogar - Kočevje (SLO) - 4,35 min.
2. Luka Miljković - Rijeka (HR) - 5,15 min.
3. Robert Miloš - Rijeka (HR) - 5,25 min.

Najstariji plivač: Jakov Prpić (65 godina) - Senj (HR)
Najmlađi plivač: Mateja Klobučar (8 godina) - Rijeka (HR)
Najbolje vrijeme na 25 metara: Luka Miljković (15,81 sek.) - Rijeka (HR)


I. međunarodni otvoreni plivački miting na rijeci Kupi
"Kupom uzvodno 2004."

Plivački miting održan je nadnevka 07. kolovoza 2004. godine u mjestu Gusti Laz kraj Broda na Kupi.
Nastupilo je preko 60 plivačica i plivača.
Plivački miting otvorio je najtrofejniji hrvatski plivač i bivši svjetski rekorder u disciplini "delfin", Miloš Mićo Milošević iz Rijeke.
Ovo je bio povjesni trenutak i može se reći najatraktivnija sportsko-turistička manifestacija koja je ikad održana na tim prostorima Kupske doline.
Plivački miting koji je prvi put održan na Kupi poseban je i specifičan jer se plivalo uzvodno.


To je jedinstvena plivačka manifestacija u svijetu. Veliki događaj kojemu je dao ogroman doprinos i veliki Miloš Milošević, najtrofejniji hrvatski plivač svih vremena i bivši svjetski rekorder i prvak koji se odazvao na poziv organizatora i svojim nastupom uz pratnju dva mlada plivača otvorio ovaj plivački miting.
Mora se istaći da je pored naših takmičara nastupilo i puno inozemnih, i to iz: Slovenije, Njemačke, Izraela i Španjolske.
Veliki broj gledatelja uz bučno navijanje te odlično medijsko praćenje uz Hrvatsku televiziju, televiziju RI-kanala i mnogih novinskig kuća.
Pobjednici su nagrađeni medaljama i suvenirima, kao i najmlađi i najstariji sudionik. Za sve učesnike priređeno je druženje uz večeru i muziku u vrtu hotela "Mance" gdje je obavljeno proglašenje pobjednika. Manifestacija koja promovira Kupu i Kupsku dolinu te je perjanica vrijednih članova Udruge "Kupa".Rezultati:

Pobjednici na prugama od 25 metara slobodnim stilom:

Do 18 godina (Žene)
:
1. Dana Savić, 18 god. - Grobnik
2. Iva Magašić, 11 god. - Celje (SLO)
3. Carolin Stolz, 13 god. - Berlin (Germany)

Od 19 do 40 godina (Žene):
1. Silvija Salopek, 24 god. - Crikvenica
2. Tanja Ranković, 21 god. - Delnice
3. Tanja Ožanić, 20 god. - Delnice

Od 41 godinu (Žene):
1. Mila Malagić, 41 god. - Samobor
2. Vesna Pajnić, 43 god. - Brod na Kupi
3. Nada Skender, 45 god. - Ljubljana (SLO)


Do 18 godina (Muškarci)
:
1. Goran Klobučar, 18 god. - Rijeka
2. Miha Klobučar, 17 god. - Rijeka
3. Ivan Kamenar, 13 god. - Rijeka

Od 19 do 40 godina (Muškarci):
1. Elvis Podlogar, 26 god. - Kočevje (SLO)

2. Marin Majnarić, 21 god. - Delnice
3. Borivoj Štimac, 25 god. - Delnice

Od 41 godinu (Muškarci):
1. Nikola Miler, 58 god. - Brod na Kupi
2. Rajko Kuželički, 49 god. - Rijeka
3. Davorin Klobučar, 48 god. - Brod na Kupi
Rekorder staze 25 m: Goran Klobučar, 18 god. - Rijeka - vrijeme 17,00 sek.

Pobjednici u maratonu 500 metara:

Muškarci:
1. Elvis Podlogar, 26 god. - Kočevje (SLO)
2. Bojan Pohar, 39 god. - Kočevje (SLO)
3. Rajko Kuželički, 49 god. - Rijeka

Žene:
1. Irena Rukavina, 25 god. - Delnice
2. Lidija Hočevar, 45 god. - Kočevje (SLO)

Najstariji sudionik mitinga: Marin Mateta, 67 god. - Kraljevica
Najmlađi sudionik mitinga: Pauline Pongs, 7 god. - Germany

Suci: Igor Pajnić, Goran Halagić, Dubravko Franjević, Jasminka Bertović, Mirela Jagodar

Organizator mitinga:
Udruga za sport, rekreaciju i turizam "Kupa" - Brod na Kupi (Davorin Klobučar i dr.)

Pokrovitelj:

Turistička zajednica Grada Delnica

Medijski pokrovitelj:

Novi List, Radio Gorski kotar - Delnice

Sponzori:
"Foris" d.o.o. Brod na Kupi - Goran Ožanić kao glavni sponzor
"Kanu Ivančica" d.o.o. - Brod na Kupi - Velimir Tomac

Izvještavali:
Hrvatska radio televizija
Kanal RI
Radio Rijeka
Radio Gorski kotar
Primorski radio
Novi List
Jutarnji list
Večernji list
Sportske novosti

______________________
ATRAKTIVNA
PONUDA
Organiziramo atraktivan rafting na gornjem
toku rijeke Kupe s
novim raft čamcem i kompletnom opremom.
Informacije na mob.
098-172-97-72.
______________________
DOLJE NAVEDENIM SUBJEKTIMA ZAHVALJUJEMNO NA PODRŠCI I SURADNJI:
______________________
KANAL RI
PRIMORSKI RADIO
RADIO SLJEME
______________________