Biciklizam

II. KUPSKA BICIKLIJADA
STAZAMA ZRINSKIH I FRANKOPANA
Brod na Kupi, 12. lipnja 2011.

U nedjelju 12. Lipnja 2011. godine u Brodu na Kupi, u organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ i brdsko biciklističkog kluba „Kvarner „ iz Viškova, organizirana je vrlo uspješna  2.  Kupska Biciklijada stazama Zrinskih i Frankopana. U centru Broda na Kupi uz Kaštel Zrinski okupilo se preko 60 ljubitelja biciklizma iz raznih krajeva naše republike. Pa tako su došli biciklisti i gotovo cijele obitelji iz Rijeke, Viškova, Lovrana, Grobnika, Zagreba, Brinja, Otočca, iz Republike Slovenije, Delnica i naravno Broda na Kupi. Ovako svi razdragani i veseli krenuli su sa starta u 11,00 sati ispred kaštela Zrinski, predvođeni vatrogasnim vozilom DVD iz Broda na Kupi, koje je osiguravalo ovu vožnju.

Biciklisti su vozili dionicu prema vlastitoj želji, kraču 22 km, do mosta u Gašparcima i povratak nazad, te nešto zahtjevniju od 35 km, do mjesta Ložac, do kuda je probijena cesta i nazad. Sama vožnja bila je veoma atraktivna i vesela, a poglavito što su u njoj sudjelovale mnoge cijele obitelji s djecom , što svakako daje poseban pečat ovoj manifestaciji. Pored same vožnje, biciklisti su mogli uživati u ljepotama Kupske doline, pogotovo kad se zna da su se čitavo vrijeme družili s slapovime rijeke Kupe. Nakon 2 sata bicikliranja, svi su se biciklisti sretno i uspješno vratili na mjesto starta, na glavni Trg u Brodu na Kupi, gdje je za sve organiziran ručak, glazbeni program i veselo druženje.

Bilo je tu među biciklistima- rekreativcima i poznatih biciklističkih imena, još uvijek aktivnih, kao i bivših prvaka Hrvatske. Sve u svemu divno biciklističko druženje, koje su svi sudionici pozdravili i pohvalili odličnu organizaciju i krajolik kojim su vozili. Zaključiti se može, da je ova biciklijada uz ostale atraktivne programe koje Udruga „KUPA“ sa svojim suradnicima organizira, prava stvar, i kad se otvori Kupska magistrala do Čabra, to če biti veoma atraktivna biciklijada koja če povezivati destinacije povijesno važnih hrvatskih obitelji Zrinskih i Frankopana.

I. KUPSKA BICIKLIJADA
STAZAMA ZRINSKIH I FRANKOPANA
Brod na Kupi, 11. rujna 2010. godine

U nedjelju 12. rujna 2010. godine u Brodu na Kupi  u organizaciji Udruge „KUPA“, Brdsko Biciklističkog kluba „Kvarner„ iz Viškova i Biciklističkog kluba „Rijeka“ održana je  I. KUPSKA BICIKLIJADA STAZAMA ZRINSKIH I FRANKOPANA.

Ova  biciklijada posvećena je obilježavanju Dana Hrvatskog Olimpijskog Odbora, te se ovom športsko-rekreativnom aktivnošću šalje poruka i poziv koliko je važno bavljenje športskom rekreacijom u čistoj i zdravoj prirodi, što je veoma važan čimbenik za zdrav i dug život.

Samo okupljanje biciklista bilo je kod Kaštela Zrinski u središtu Broda na Kupi, gdje je vladala veoma razdragana atmosfera biciklista svih generacija.

Tu su se našli biciklisti koji su stigli iz Rijeke, Viškova, Kastva, Grobnika, Lovrana, susjedne Slovenije i naravno gorani, te svi zajedno krenuli, predvođeni vatrogasnim vozilom, prekrasnim krajolicima uz Kupu prema Gašparcima i Turkima.

Ukupno je sudjelovalo preko 60 biciklista među kojima su bila djeca, roditelji, djedovi, bake, poznati sportaši i sportski djelatnici, te ovako raznoliki predstavljali pravu atrakciju vozeći stazu od 36 km sve do mjesta Ložac, odnosno kraću dionici do Gašparci 22km i natrag. Naravno, kolonu su pratila na začelju i vozila za sigurnost i eventualni servis.

Svi biciklisti vratili su se na cilj bez ikakvog problema na putu, apsolutno oduševljeni, prvenstveno prekrasnom prirodom, kanjonom Kupe i odličnom organizacijom. U razgovoru s njima svi su rekli da su uživali i da će se ponovno vratiti na buduće biciklijade i utrke.

Veliki dio biciklista  pristigao je iz riječkog prstena po prvi puta u Kupsku Dolinu, i izjavio da je to pravi raj za biciklizam. Kolonu biciklista predvodio je iskusni i poznati riječki biciklist gosp. Ildo Gržić, koji vodi Brdsko Biciklistički klub „Kvarner“ iz Viškova.

Po povratku za sve je organiziran ručak, te uz glazbeni program zajedničko druženje je nastavljeno na glavnom trgu u Brodu na Kupi.

Zaključak je da se ova biciklijada svakako nastavi tradicionalno svake godine i tako obogati ljeto na ovom području  novim i atraktivnim sadržajem.

Pored navedenih organizatora, u provedbi ovog programa sudjelovali su, u samom osiguranju, članovi DVD Brod na Kupi i pripadnici Policijske postaje Delnice, a logističku potporu su dale odlične kuharice osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Broda na Kupi.

Svima njima srdačno se zahvaljujemo.

Medijski pokrovitelji ove biciklijade bili su Radio Gorski Kotar i Novi List.

No comments.