Polumaraton

FESTIVAL SPORTSKE  REKREACIJE  PGŽ   
10. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON 
“UTRKA PRIJATELJSTVA
Brod na Kupi, 15.07.2023.    

Rezultate utrke na 600 metara možete vidjeti ovdje.

Rezultate utrke na 1200 metara možete vidjeti ovdje.

Rezultate utrke na 10 km možete vidjeti ovdje.

Rezultate utrke na 22 km možete vidjeti ovdje.

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a,  u subotu 15.07.2023. godine u Brodu na Kupi se  održao po tradiciji jubilarni 10. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio lijepi broj sudionika iz raznih krajeva  Republike Hrvatske i Slovenije. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađe  Alise  Schleis (6 godina) iz A.K. Đakovo , pa do najstarijeg  73 god.  Pavla Kombola iz Bribira. Dok su se trkači spremali  za početak utrke, nazočnima se  obratio u ime domaćina i organizatora  predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar koji je sve pozdravio, poželio svima dobrodošlicu i ugodan boravak na području Kupske doline i upoznao o pojedinostima svih utrka. Nazočne je pozdravila i predsjednica TŠD Kostel (Republika Slovenija) gđa. Nataša Letig Žagar. Održana je i minuta šutnje na spomen i poštovanje nedavno tragično preminulog našeg sugrađanina gosp. Daria Francekovića koji je bio veliki ljubitelj Broda na Kupi i prijatelj Udruge „KUPA“.

Točno u 20,00 sati usljedio je start 10. Kupskog noćnog polumaratona „Utrke  prijateljstva“, gdje su startali zajedno trkači na polumaraton i na 10 km, te i sudionici nordijskog hodanja i pješačenja na 5 km. Potom je usljedila  dječja  utrka  na 600m i na 1200m. Svi sudionici startali su iz središta Broda na Kupi i trčali po prometnici  uzvodno uz Kupu  prema mjestu Gašparci. Utrka na 10 km imala je dionicu do mjesta Kuželj i povratak, a polumaratonci su dotrčali u središte Gašparci i vratili se u cilj u  Brod na Kupi. Utrka je bila, kako su izjavili sami natjecatelji, veoma atraktivna  i ugodna  za trčanje s obzirom na lijepi krajolik i temperaturu zraka. Po završenim utrkama i proglašenju najboljih, svi nazočni su se lijepo u zajedništvu družili i zabavljali uz prigodnu glazbu na glavnom Trgu u Brodu na Kupi.

Posebno vrijedi istaknuti odličan nastup  djevojčica i dječaka  koji su  izvanredno trčali i dali sve od sebe za što bolji rezultat. U utrci polumaratona svakako treba istaknuti odličnog Petka Drakulića iz Senjskog koji je po tradiciji odlično trčao i pobjedio u muškoj konkurenciji ispred Ivana Dobrovića koji je bio drugi i Dragana Kitaka koji je bio treći, oboje iz Rijeke.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli i sudjelovali na ovim programima, te svima koji su pomogli u organizaciji, zahvaljujemo policijskim djelatnicima PP Delnice na odličnoj suradnji i pomoći oko osiguranja prometnice, te zdravstvenoj službi  HMP iz Kočevja, koja na sreću nije imala potrebe za intervencijama, što je sve skupa rezultiralo ukupno odličnoj provedbi utrka.

Organizator: Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“
Suorganizator: TŠD Kostel, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ-a
Pokrovitelji: Grad Delnice, Primorsko-goranska županija

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar                           

FESTIVAL SPORTSKE  REKREACIJE  PGŽ   
9. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON 
“UTRKA PRIJATELJSTVA
Brod na Kupi, 16.07.2022.                 

Rezultate utrke na 600 metara možete vidjeti ovdje.

Rezultate utrke na 1200 metara možete vidjeti ovdje.

Rezultate utrke na 10 km možete vidjeti ovdje.

Rezultate utrke na 22 km možete vidjeti ovdje.

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a,  u subotu 16.07.2022. godine u Brodu na Kupi se  održao po tradiciji 9. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio lijepi broj sudionika iz raznih krajeva  Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađe Ide Debeuc (6 godina) iz Skrada , pa do najstarijeg  72 god.  Pavla Kombola iz Bribira. Dok su se   trkaći spremali  za početak  utrke, nazočnima se  obratio u ime domaćina i organizatora  predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar koji je sve pozdravio, poželio svima dobrodošlicu i ugodan boravak na području Kupske doline i upoznao o pojedinostima svih utrka. Nazočne je pozdravila i predsjednica TŠD Kostel  (Republika Slovenija) gđa. Nataša Letig Žagar i predstavnica Prirodoslovnog muzeja – Rijeka  gđa. Klara Bukovac. Na kraju se svima obratila i gradonačelnica Grada Delnice gđa. Katarina Mihelčić koja je i otvorila ovaj 9. Kupski noćni polumaraton, te istaknula veliki doprinos Udruge „KUPA“ za promociju Grada Delnica jer se upravo kroz takve sportsko-turističke manifestacije koje organizira ova Udruge itekako promovira  Grad Delnice i potiče se prijateljstvo hrvatskog i slovenskoga naroda.

Točno u 20,00 sati usljedio je start 9. Kupskog noćnog polumaratona „Utrke  prijateljstva“, gdje su startali zajedno trkači na polumaraton i na 10 km, te i sudionici nordijskog hodanja i pješačenja na 5 km. Potom je usljedila  dječja  utrka  na 600m i na 1200m. Svi sudionici startali su iz središta Broda na Kupi i trčali po prometnici  uzvodno uz Kupu  prema mjestu Gašparci. Utrka na 10 km imala je dionicu do mjesta Kuželj i povratak, a polumaratonci su dotrčali u središte Gašparci i vratili se u cilj u  Brod na Kupi. Utrka je bila, kako su izjavili sami natjecatelji, veoma atraktivna  i ugodna  za trčanje s obzirom na lijepi krajolik i temperaturu zraka. Po završenim utrkama i proglašenju najboljih, svi nazočni su se lijepo u zajedništvu družili i zabavljali uz prigodnu glazbu na glavnom Trgu u Brodu na Kupi.

Posebno vrijedi istaknuti odličan nastup  djevojčica i dječaka iz Skrada, uglavnom skijaških trkača S.K. “POLET“, koji su uz podršku svojih roditelja i trenera odlično trčali i postigli isto tako odlične rezultate. U utrci polumaratona svakako treba istaknuti odličnog Petka Drakulića iz Senjskog koji je po tradiciji odlično trčao i pobjedio u muškoj konkurenciji, te  Anitu Zovko iz Rijeke koja je jedina u ženskoj konkurenciji istrčala polumaraton.   

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli i sudjelovali na ovim programima, te svima koji su pomogli u organizaciji, zahvaljujemo policijskim djelatnicima PP Delnice na odličnoj suradnji i pomoći oko osiguranja prometnice, te zdravstvenoj službi iz Rijeke, koja na sreću nije imala potrebe za intervencijama, što je sve skupa rezultiralo ukupno odličnoj provedbi utrka.

Organizator: Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“
Suorganizator: TŠD Kostel
Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ-a
Pokrovitelji: Grad Delnice
Primorsko-goranska županija

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar                           

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PGŽ
8. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 19.09.2021.

Rezultate 8. kupskog noćnog polumaratona možete pogledati ovdje.

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, u subotu 18.09.2021. godine u Brodu na Kupi održao se po tradiciji 8. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio lijepi broj sudionika iz raznih krajeva Republike Hrvatske i Slovenije. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađeg Matea Zidar (6 godina) iz Broda na Kupi , pa do najstarijeg (71 god.) Pavla Kombola iz Bribira. Dok su se trkači spremali za početak utrke, nazočnima se obratio u ime domačina i organizatora predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar koji je sve pozdravio, poželio svima dobrodošlicu i ugodan boravak na području Kupske doline i upoznao o pojedinostima svih utrka.

Točno u 16,00 sati usljedio je start 8. Kupskog noćnog polumaratona „Utrke prijateljstva“, gdje su startali zajedno trkači na polumaraton i na 10 km, te i sudionici nordijskog hodanja i pješačenja na 10 km. Potom je usljedila dječja utrka na 600m i na 1200m. Svi sudionici startali su iz središta Broda na Kupi i trčali po prometnici uzvodno uz Kupu prema mjestu Gašparci. Utrka na 10 km imala je dionicu do mjesta Kuželj i povratak, a polumaratonci su dotrčali u središte Gašparci i vratili se u cilj u Brod na Kupi. Utrka je bila, kako su izjavili sami natjecatelji, veoma atraktivna i ugodna za trčanje s obzirom na lijepi krajolik i temperatu zraka. Po završenim utrkama i proglašenju najboljih, svi nazočni su se lijepo družili i zabavljali na glavnom Trgu u Brodu na Kupi uz prigodnu glazbu.

Posebno vrijedi istaknuti odličan nastup djevojčica i dječaka iz Zagreba koji su uz podršku svojih roditelja i svih nazočnih odličnio trčali i postigli isto tako odlične rezultate. Mladi Brojani, brača Mateo i Dominik Zidar otrčali su odlično na utrci na 600 m i oba stala na pobjedničko postolje s osvojenom zlatnom i srebrnom medaljom. U utrci polumaratona svakako treba istaknuti odličnu Mateju Ožanić koja je pobijedila u svojoj kategoriji i imala apsolutno najbolje vrijeme (1:33:39) u kategoriji žena a Petko Drakulić je pobijedio u svojoj muškoj kategoriji i imao apsolutno najbolje vrijeme utrke (1:32:34).

Ove atletske utrke sudili su izvanredno atletski suci i djelatnici A.K. „Viškovo“.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli i sudjelovali na ovim programima, te svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno se zahvaljujemo policijskim djelatnicima PP Delnice na odličnoj suradnji i pomoči oko osiguranja prometnice i svih trkača te zdravstvenoj službi iz Rijeke, koja na sreću nije imala potrebe za intervencijama, što je sve skupa rezultiralo ukupno odličnoj provedbi utrka.

Organizator: Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“.
Suorganizator: Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ-a, TŠD Kostel.
Pokrovitelji: Grad Delnice,Primorsko-goranska županija, TZ Gorski Kotar.

Predsjednik udruge
Davorin Klobučar

FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE PGŽ
7. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 13.07.201
9.

Rezultate 7. kupskog noćnog polumaratona pogledaj ovdje:

– Rezultati 600 m
– Rezultati 1200 m
– Rezultati 10 km
– Rezultati polumaraton 22 km

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, u subotu 13.07.2019. godine u Brodu na Kupi se  održao po tradiciji 7. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio veliki broj sudionika iz raznih krajeva  Republike Hrvatske i Slovenije pa i SAD-a. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađeg  Frana Maksana (5 godina)  iz Delnica, pa do najstarijeg  73 god.  Halili Kamera iz Zagreba.

Dok se  stotinjak trkača spremalo  za početak večernje utrke, nazočnima se prvo obratio u ime domaćina i organizatora  predsjednik Udruge “KUPA” gosp. Davorin Klobučar, nakon kojega se obratila nova predsjednica TŠD Kostel  iz Republike Slovenije gđa. Nataša Žagar, te se prigodnim govorom obratila i predsjednica društva „Goranin“ iz Zagreba  gđa. Dubravka Ortynski, koja je i otvorila utrku.

Na ovom programu Festivala sportske rekreacije nazočan je bio i predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko-goranske županije gosp. Mladen Pokrajčić, koji je i pohvalio izvanrednu organizaciju i cjelokupnu sportski zdravu atmosferu.  

Neposredno prije samoga starta, predsjednik Udruge “KUPA” i  glavni organizator gosp. Davorin Klobučar pozvao je sve trkače da se minutom šutnje prisjete i odaju počast nedavno preminulom velikom sportsko-turističkom djelatniku, suradniku, osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku TŠD Kostel  (Republika Slovenija) i nadasve velikom čovjeku  gosp. dr. Stanku Nikoliču.

Točno u 20,00 sati usljedio je start 7. Kupskog noćnog polumaratona “Utrke  prijateljstva”, gdje su startali zajedno trkači na polumaraton i na 10 km, te i sudionici nordijskog hodanja i pješačenja na 10 km. Potom je usljedila  dječja  utrka  na 600m i na 1200m.

Svi sudionici startali su iz središta Broda na Kupi i trčali po prometnici  uzvodno uz Kupu  prema mjestu Gašparci. Utrka na 10 km imala je dionicu do mjesta Kuželj i povratak, a polumaratonci su dotrčali u središte Gašparci i vratili se u cilj u Brod na Kupi već po noći. Utrka je bila, kako su izjavili sami natjecatelji, veoma atraktivna  i ugodna  za trčanje s obzirom na temperaturu zraka. Po završenim utrkama i proglašenju najboljih, svi nazočni su se lijepo družili i zabavljali na glavnom Trgu u Brodu na Kupi uz prigodnu glazbu.

Posebno vrijedi istaknuti odličan nastup polumaratonca Gregora Močnika iz Tolmina (Republika Slovenija), koji je pobijedio na najdužoj stazi s vremenom 1:28:26, dok su odmah iza njega pristigla u cilj i dva goranska polumaratonca, vrbovščan Petko Drakulić (1:29:37) i delničan Darko Pirc (1:34:12). Među polumaratonkama najbolja je bila Radmila Maksimović iz A.K. Šibenik s vremenom 1:37:01. Ona je poznata atletičarka i viceprvakinja Hrvatske u polumaratonu. Na 10 km u konkurenciji žena imali smo i predstavnicu SAD Berliner Isabellu (18 god.) koja je postigla veoma zapaženo vrijeme i osvojila treće mjesto u kategoriji do 40 godina.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli i sudjelovali na ovim programima, te svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno se zahvaljujemo policijskim djelatnicima PP Delnice na odličnoj suradnji i pomoći oko osiguranja prometnice i svih trkača, Hitnoj medicinskoj pomoći iz Kočevja, koja na sreću nije imala potrebe za intervancijama, što je sve skupa rezultiralo ukupno odličnoj provedbi utrka.

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar

FESTIVAL SPORTSKE  REKREACIJE  PGŽ
6. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 14.07.2018.

Rezultate 6. kupskog noćnog polumaratona pogledaj ovdje:
Rezultati utrke na 600 m
Rezultati utrke na 1200 m
Rezultati utrke na 10 km

Rezultati utrke na 22 km

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, u subotu 14.07.2018. godine u Brodu na Kupi se održao po tradiciji 6. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“, koji je ponovno okupio veliki broj sudionika iz raznih krajeva Republike Hrvatske i Slovenije pa i SAD-a. Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađe djevojčice Josipe Mandić (4 godine) iz Mrkoplja, pa do najstarijeg 73 godišnjeg Alojzija Novaka iz Kostela (Republika Slovenija).
Glavni Trg u Brodu na Kupi bio je prepun trkača koji su se spremali za utrku prijateljstva, a glazbenici grupe “A JE TO“ zabavljali su mnogobrojnu publiku. Nazočnima se prvo obratio u ime domaćina i organizatora predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar, nakon kojega se obratio u ime Grada Delnica gradonačelnik gosp. Ivica Knežević, koji je i otvorio utrku.

Točno u 20,00 sata usljedio je start 6. Kupskog noćnog polumaratona „Utrke prijateljstva“, gdje su startali zajedno trkači na polumaraton i na 10 km, te i sudionici nordijskog hodanja i pješačenja na 10 km. Potom je usljedila dječja utrka na 600m i na 1200m. Svi sudionici startali su iz središta Broda na Kupi i trčali po prometnici uzvodno uz Kupu prema mjestu Gašparci, te se nakon okreta vratili u cilj na mjesto starta.

Utrka na 10 km imala je dionicu do mjesta Kuželj i povratak, a polumaratonci su dotrčali u središte Gašparci i vratili se u cilj u Brod na Kupi već po noći. Utrka je bila, kako su izjavili sami natjecatelji, veoma atraktivna i ugodna za trčanje s obzirom na temperatu zraka. Po završenim utrkama i proglašenju najboljih, svi nazočni su se lijepo družili i zabavljali na glavnom Trgu u Brodu na Kupi uz prigodnu glazbu.

Posebno vrijedi istaknuti odličan nastup polumaratonca Antu Živkovića iz A.K. Dubrovnik koji je otrčao rekordno vrijeme ovih polumaratona u Brodu na Kupi s vremenom 1,20,05, dok je njegova klupska kolegica Helena Gleđa bila najbolja polumaratonka među ženama s rezultatom 1,40,07. Na 10 km u konkurenciji žena imali smo i predstavnicu SAD Berliner Isabellu koja je postigla veoma zapaženo vrijeme.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli i sudjelovali na ovim programima, te svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno se zahvaljujemo policijskim djelatnicima PP Delnice na odličnoj suradnji i pomoći oko osiguranja prometnice i svih trkača, Hitnoj medicinskoj pomoći iz Rijeke, koja na sreću nije imala potrebe za intervancijama, što je sve skupa rezultiralo ukupno odličnoj provedbi utrka.

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar

FESTIVAL SPORTSKE  REKREACIJE PGŽ
5. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 15.07.2017.

Rezultate natjecanja možete pogledati ovdje:
Rezultati utrke na 600 m
Rezultati utrke na 1200 m
Rezultati utrke na 10 km
Rezultati utrke na 22 km

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a, u subotu 15.07.2017. godine u Brodu na Kupi održao se tradicionalni 5. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva“ koji je ponovno okupio veliki broj sudionika iz raznih krajeva Hrvatske i Slovenije.

Bilo je to krasno sportsko druženje svih generacija od najmlađe djevojčice Valerije Abramović  iz Rijeke koja ima tek 2,5 godine, pa do najstarijeg  72 god.  Alojzija Novaka  iz  Kostela (Republika Slovenija).
Glavni Trg u Brodu na Kupi bio je prepun trkača koji su se spremali za utrku prijateljstva, a glazbenici grupe “A JE TO“ zabavljali su mnogobrojnu publiku.

Nazočnima se prvo obratio u ime domačina i organizatora  predsjednik Udruge “KUPA” gosp. Davorin Klobučar, nakon kojega se u ime Grada Delnica obratio gradonačelnik gosp. Ivica Knežević, te u ime PGŽ-a  pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu gosp. Valerij Jurešić, koji je pohvalio odličnu organizaciju i kontinuitet mnogih događanja  na ovim prostorima, što godinama organizira Udruga “KUPA”.

Točno u 20,00 sati usljedio je start 5. Kupskog noćnog polumaratona “Utrke prijateljstva”, gdje su startali zajedno trkači na polumaraton i na 10 km, te i sudionici nordijskog hodanja i pješačenja na 10 km. Potom je usljedila  dječja  utrka  na 600m i na 1200m. Svi sudionici startali su iz središta Broda na Kupi i trčali po prometnici  uzvodno uz Kupu  prema mjestu Gašparci, te se nakon okreta vratili u cilj na mjesto starta.
Utrka na 10 km imala je dionicu do mjesta Kuželj i povratak, a polumaratonci su dotrčali u središte Gašparci i vratili se u cilj u Brod na Kupi već po noći.

Utrka je bila, kako su izjavili sami natjecatelji, veoma atraktivna  i ugodna  za trčanje s obzirom na temperatu zraka.

Po završenim utrkama i proglašenju najboljih, svi nazočni su se lijepo družili i zabavljali na glavnom Trgu u Brodu na Kupi uz prigodnu glazbu.

Posebno vrijedi istaknuti odličan nastup veoma kvalitetnog i poznatog slovenskog polumaratonca  Sebastjana Puša iz Novoga Mesta, koji je otrčao briljantno dionicu od 22 km u dosad rekordnom vremenu 1:21:20. Sa zaostatkom od 6 min. u cilj su ušli zajedno kao drugi i treći, slovenac Miha Škulj i odlični delnički trkač Pavle Kruljac.

Treba istaknuti i pohvaliti  za sudjelovanje i postignuti  rezultat najmlađe predstavnike skijaških klubova „Goranin“- Delnice, „Polet“ – Skrad,  te S.D. Mrkopalj.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli i sudjelovali na ovim programima, te svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno se zahvaljujemo policijskim djelatnicima PP Delnice na odličnoj suradnji i pomoći oko osiguranja prometnice i svih trkača, Hitnoj medicinskoj pomoči iz Kočevja, koja na sreću nije imala potrebe za intervancijama, što je sve skupa rezultiralo ukupno odličnoj provedbi utrka.

FESTIVAL SPORTSKE  REKREACIJE  PGŽ
4. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 16. – 17. srpanj 2016. godine

Službene rezultate natjecanja možete pogledati ovdje

U sklopu Festivala sportske rekreacije PGŽ-a koji se održao u subotu i nedjelju 16. i 17. 07. 2016. godine u Brodu na Kupi, uspješno se realizirao, usprkos kišnom vremenu, 4. Kupski noćni polumaraton „Utrka prijateljstva.
Sve je započelo u večernjim satima spektakularnim padobranskim skokovima padobranaca „Krila Kvarnera“ koji su izvršili pravi desant na središnji Trg u Brodu na Kupi, doskočivši u sridu sa zastavama Republike Slovenije, Republike Hrvatske i EU.

Po prvi puta u povijesti da su padobranci skočili u središte Broda na Kupi, što je izazvalo veliko oduševljenje svih nazočnih, mnogih natjecatelja kupskog polumaratona i velikog broja gledatelja koji su pozdravili ove nebeske letače koji su zaista učinili otvaranje festivala atraktivnim.
Potom se svim nazočnima prvo obratio u ime domaćina i organizatora predsjednik Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar, nakon kojega se obratila u ime Grada Delnica zamjenica gradonačelnika gospođa Katarina Mihelčić, te direktor Goranskog sportskog centra gosp. Alen Udovič.

Festival je otvorio prigodnim riječima, pohvalivši organizaciju i veliku promociju sportske rekreacije i čitavoga ovoga kraja, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a gosp. Valerij Jurešić.
Nakon toga usljedio je start 4. Kupskog noćnog polumaratona „Utrke prijateljstva“, gdje su startali zajedno trkači na polumaraton i na 10 km, te i sudionici nordijskog hodanja i pješačenja na 10 km.
Potom je usljedila dječja utrka na 600m i na 1200m.

Svi sudionici startali su iz središta Broda na Kupi i trčali po prometnici uzvodno uz Kupu prema mjestu Gašparci, te se nakon okreta vratili u cilj na mjesto starta.
Utrka na 10 km imala je dionicu do mjesta Kuželj i povratak, a polumaratonci su dotrčali u središte Gašparci i vratili se u središte Broda na Kupi već po noći.
Utrka je bila, kako su izjavili sami natjecatelji, veoma atraktivna i ugodna za trčanje s obzirom na temperatu zraka.
Po završenim utrkama i proglašenju najboljih, svi nazočni su se lijepo družili i zabavljali na glavnom Trgu u Brodu na Kupi uz prigodnu glazbu „Trio Gorana“.
Drugoga dana u nedjelju organizirao se Super sprint duatlon i Kupski duatlon, s obzirom kako se plivački dio odgodio zbog veoma hladne vode od 12 stupnjeva.

Za razliku od prethodnog dana, vrijeme je bilo lijepo i sve trke su se odlično sprovele, gdje su dominirali triatlonci T.K. „Rival“ iz Rijeke.
Trčalo se i vozila bicikla po prometnici uzvodno i nizvodno uz Kupu.
Sve zajedno u subotu i nedjelju nastupilo je oko 200 sudionika, koji su pristigli iz raznih krajeva Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a posebo su ostavili trag mladi triatlonci iz T.K. „Rival“ koji su pristigli u Brod na Kupi još u petak i boravili cijeli vikend na tim prostorima, i kako kažu natjecali se u svim programima i lijepo zabavili.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli i sudjelovali na ovim programima, te svima koji su pomogli u organizaciji, a posebno se zahvaljujemo policijskim djelatnicima PP Delnice na odličnoj suradnji i pomoči oko osiguranja prometnice i svih trkača, što je odrađeno  izvanredno. 

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar

3. KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 18. srpanj 2015. godine

Rezultate natjecanja možete vidjeti ovdje (klikni na utrku):
– Utrka na 600 m – dječaci
– Utrka na 600 m – djevojčice

– Utrka na 600 m – ukupno

– Utrka na 1200 m – dječaci

– Utrka na 1200 m – djevojčice

– Utrka na 1200 m – ukupno

– Utrka na 10 km – muškarci
– Utrka na 10 km – žene
– Utrka na 10 km ukupno
– Polumaraton muškarci
– Polumaraton žene
– Polumaraton ukupno
– Nordijsko hodanje

U subotu 18.07.2015. godine ispred Kaštele Zrinskih u središtu Broda na Kupi, točno u 20,00 sati startao je 3. Kupski noćni polumaratom „Utrka prijateljstva“. Centar Broda na Kupi bio je prepun ljudi koji su došli pozdraviti i popratiti preko 100 trkača koji su sudjelovali u ovoj, dosad najbrojnijoj, noćnoj utrci kroz dvije države. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge „KUPA“ Davorina Klobučara, te gradonačelnika Grada Delnica, koji je i otvorio utrku, krenula je rijeka trkača koji su došli iz raznih krajeva Republike Hrvatske i Slovenije, te je nastupio i trkač iz daleke Kanade. Prvo su startali natjecatelji u kategoriji polumaratona i kategoriji na 10 km, s kojima su krenuli na međunarodni put i nordijski hodači i šetaći.

Po prelasku schengenske granice, trkači su trčali po slovenskoj strani obale Kupe sve do slovenskog Kuželja, gdje su prešli most i ušli u hrvatski Kuželj, te nastavili uz hrvatsku obalu Kupe nizvodno do Broda na Kupi gdje je bio i cilj. Trkači na 10 km trčali su jedan krug, dok su polumaratonci istrčali dva kruga. Nordijski hodači imali su jedan krug. Po prvi puta ove godine su uključene i dječje utrke i to u kategoriji djevojčica i dječaka od 6 do 10 godina, te u kategoriji od 11 do 15 godina, koji su startali 10 minuta kasnije. To se pokazalo kao odličan potez, jer se na taj način osim masovnosti dobilo i veliko veselje najmlađih natjecatelja koji su ravnopravno sa starijim natjecateljima, trčali kroz dvije države.

Na taj način značaj ove utrke je još veči a poruka koja se šalje sa Kupe, a koju prenose svi sudionici ove jedinstvene i originalne utrke, je da ovdje vlada prijateljstvo, suradnja i suživot dvaju suverenih naroda. Organizacija utrke bila je na visokoj razini, što su potvrdili i pohvalili svi sudionici ove utrke prijateljstva. Osim sportskog sadržaja, tu su bile organizirane radionice za djecu u prostoru Kaštele Zrinskih, koje je organizirao Prirodoslovni muzej Rijeka, koji upravlja ovim povijesnim zdanjem, te je na taj način u veliko doprineseno kompletnoj manifestaciji. Naravno i glazbeni nastup slovenskih glazbenika uz pomoć domaćeg DJ-a, učinio je izvanredan ugođaj u središtu Broda na Kupi.

Svećano proglašenje, uz nazočnost mnogih posjetitelja ove krasne većeri, bilo je ispred Kaštele Zrinskih, nakon čega je nastavljeno prijateljsko druženje i zabava svih sudionika do kasno u noć.
Ovo je pored sportskog, itekako značajan događaj i u turističkom smislu, jer je ova manifestacija napunila Brod na Kupi i Kupsku dolinu mnogim gostima iz vana. Pa osim subotnjeg dana i večeri, i drugi dan u nedjelju na prostoru Kupske doline bilo je jako puno posjetitelja iz vana, koji su gotovo okupirali obalu Kupe u kojoj su potražili pravo osvježenje. Procjenjuje se da je ovaj vikend na tim prostorima boravilo preko tisuću posjetitelja koji su uživali u priređenom programu i blagodatima prirode, te napunili ugostiteljske objekte. Zaista još jedan veoma uspješan ljetni vikend u Brodu na Kupi.
Organizatori ovoga programa su Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi i TŠD Kostel iz istoimene slovenske općine, u suradnji sa Goranskim sportskim centrom – Delnice, javnim zavodom za sport općine Kočevje, Prirodoslovnim muzejem – Rijeka, a uz pokroviteljstvo Grada Delnica i Primorsko goranske županije.

2. MEĐUNARODNI KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 19. srpanj 2014.

Rezultate takmičenja pogledajte ovdje:
– Polumaraton – muškarci
– Polumaraton – žene
– Polumaraton – ukupno

Uz sjećanje na prošlogodišnju svečanost ulaska Republike Hrvatske u članstvo EU, kad smo održali svečarski ponoćni polumaraton, ove večeri krenuli smo u tradiciju i organizirali 2. Međunarodni kupski noćni polumaraton s startom u 20,00 sati. Staza je nešto izmjenjena u odnosu na lanjsku, tako da se nakon starta u Brodu na Kupi i prelaska na teritorij Republike Slovenije, trči do slovenskog Kuželja (ne dalje do mosta u Gašparcima, kao prošle godine) i tu prelazi mostom na hrvatski teritorij – Kuželj i dalje nizvodno cestom do Broda na Kupi.

I tako dva kruga, s ciljem, naravno u Brodu na Kupi.
I ove godine nastupio je isti broj trkača – 35, kao i prošle godine.
Ono što jako veseli, desetoro natjecatelja je došlo koji su i prvi polumaraton istrčali i to su: Brozović Stanko – Črnomelj, Martić Igor – Kostel, Pavle Kruljac – Delnice, Čotra Ivan – Bribir, Koprivc Roman – Sežana, Bunjavec Peter – Novo Mesto, Račić Filip – Rijeka, Kombol Pavao – Bribir, te bračni par Ana i Franjo Kresojević – Zagreb.

Čitavo vrijeme bila je lijepa sportska i prijateljska atmosfera, a uoči samoga starta sve nazočne su pozdravili gosp. Žarko Delać kao izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, gosp. Milana Bandića, zatim pročelnik upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko – goranske županije, gosp. Valerij Jurešić, predsjednik Udruge „KUPA“ ujedno i glavni organizator, gosp. Davorin Klobučar i gradonačelnik Grada Delnica, gosp. Ivica Knežević koji je i otvorio utrku.
Sama utrka je protekla u najboljem redu, tako da su svi trkači nakon dva otrčana kruga uspješno i sretno završili utrku.

Pobjednik utrke, Blaž Barac iz Bribira istaknuo je da je staza odlična, zahtjevna i zanimljiva jer je zavojita uz krasan krajolik uz Kupu. Oduševilo ga je i to što je bilo dosta gledatelja uz stazu koji su bodrili trkače.
Isto tako pohvalio je organizaciju i istaknuo da ova utrka ima veliku perspektivu. Drugoplasirani Ivan Stanić iz Tupljaka kraj Labina, čovjek koji je otrčao Top 6 maratona u svijetu: New York, Boston, Berlin, Chicago, London, Tokio , te sveukupno otrčao preko 80 maratona, izjavio je da je staza odlična i dinamična i da je uživao trčati uz ovakvu prirodu, te da će izreklamirati ovu utrku kao odlično organiziranu i koju u nastavku treba posjećivati.

Svi sudionici bili su zadovoljni i skazuju radost trčanja na ovim prostorima, ukazujući na perspektivu ovih utrka uz Kupu.
Tijekom cijele večeri bio je organiziran i zabavno-glazbeni program uz živu glazbu, što je još više doprinjelo lijepom međunarodnom sportsko-prijateljskom druženju svih sudionika.
Kao organizatori, pobrinuti ćemo se da se ova lijepa atletska priča nastavlja i dalje svake godine, te da se pored polumaratona kao centralne utrke, organizira i utrka na 10 km, utrke za djecu na kračim dionicama, te da se uključe planinari i nordijski hodači.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove polumaratonske utrke koji su svojim sudjelovanjem itekako doprinjeli ovom projektu i promociji sportskog turizma Kupske doline s obje hrvatsko-slovenske strane.

NOĆ ZA POVIJEST !!
MEĐUNARODNI KUPSKI NOĆNI POLUMARATON
“UTRKA PRIJATELJSTVA”
Brod na Kupi, 01. srpanj 2013.

Rezultate natjecanja pogledajte ovdje.

Povodom svečanog ulaska Republike Hrvatske u članstvo EU, organiziran je veoma bogat sportsko-kulturni program koji se odvijao na središnjem trgu u Brodu na Kupi. Tu, na samoj schengenskoj granici okupio se veliki broj ljudi, kako žitelja ovoga kraja, tako i mnogih gostiju koji su pristigli iz raznih krajeva Hrvatske i susjedne nam Slovenije. Zaista impresivna slika, Trg i sve prometnice bile su zakrčene razdraganim ljudima. U programu su sudjelovali KUD Delnice s folklorom, vatrogasci hrvatsko-slovenski i kao največa atrakcija sportaši polumaratonci kojih je bilo iz raznih krajeva naše Republike te isto tako iz mnogih gradova Slovenije. Odličan glazbeni program dizao je atmosferu i može se reći da nikad toliko veselih ljudi svih generacija nije bilo na tim prostorima.

Glavni organizatori Međunarodnog kupskog noćnog polumaratona nazvanog „Utrka prijateljstva“ su Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi i Turističko sportsko društvo Kostel iz istoimene slovenske općine. Ta dva društva već godinama višestruko uspješno surađuju, te su organizatori mnogih međunarodnih manifestacija u kojima se zbližava i druži narod Republike Hrvatske i Republike Slovenije.
Sam start bio je organiziran ispred povijesnog Kaštela Zrinskih u Brodu na Kupi koji datira iz 16. stoljeća,a koji se nalazi prije samog graničnog prijelaza. Postavljen je veliki startni luk sa svim obilježjima organizatora, Republike Hrvatske, Slovenije i EU, i sve je bilo spremno za povijesni trenutak.

Uz veliku najavu i predstavljanje svih polumaratonaca koji su se prijavili za ovu neponovljivu utrku, prišlo se samom startu.
Nakon što su vatrogasci donjeli preko graničnog prijelaza zastavu EU i predali je gradonačelniku grada Delnica, točno sekundu iza pola noći, predsjednik Udruge „KUPA“ Davorin Klobučar s startnom zastavicom EU obavio je povijesni start polumaratonaca koji su krenuli pored podignitih rampi preko graničnog mosta na Kupi u EU. Pri prelaženju graničnog mosta kordoni razdraganih ljudi pozdravljali su polumaratonce koji su na sportski i zdrav način uveli našu republiku u zajednicu EU. To je bila prva organizirana sportska priredba s prvim sekundama ulaska naše države u zajedničku nam Europu i koja je povezala dvije susjedne Republike.

Utrka je nastavljena po slovenskoj strani uz Kupu dužine 11,3 km nakon čega su polumaratonci stigli na slijedeći granični prijelaz na mostu u Gašparcima, gdje su ih dočekali slovenski granični policajci koji su pred njima podigli schengensku rampu. Na taj način trkači su ušli ponovno u Republiku Hrvatsku i savladavali još 11,8 km ceste do cilja koji je bio u samom središtu Broda na Kupi, gdje je utrka i započela. Naravno sve trkače pratilo je osiguranje, kola medicinske pomoći, uz stazu okrijepa, kako bi sigurno i sretno došli u cilj. Ciljnu vrpcu prvi je presjekao MARIO ŠPOLJAR iz AK OROSLAVLJE, koji je ukupnu dužinu staze od 23,1 km savladao u vremenu 01:36:35.

rugo mjesto pripalo je njegovom klubskom kolegi DAMIRU BALAŠKU, a treči je bio PAVLE KRULJAC iz BIATLONSKOG KLUBA DELNICE.
Među ženama, kojih je ukupno nastupilo 10, prva je bila GABRIJELA ŠALKOVIĆ iz AK KARLOVAC s vremenom 01:49:48. Druga je bila slovenka TANJA ZAMIDA iz AK MARATON CELJE, a treća skijaška trkačica REA RAUŠEL iz DELNICA.
Ukupno je startalo 35 polumaratonaca i svi su sretno i uspješno ušli u cilj, te su upisani u povijest sportaša, i naroda ovoga kraja koji su svojom utrkom uveli Republiku Hrvatsku u EU.
Svi sudionici dobili su za uspomenu zlatne medalje i majice posvećene ovom velikom događaju, a najbolji su primili i pehare.
Po proglašenju pobjednika i uručenju svih nagrada, naravno, usljedilo je fotografiranje za uspomenu, te je nastavljeno ponoćno druženje u vrtu Hotela „Mance„ u Brodu na Kupi. Svi sudionici su bili sretni i ponosni što su imali priliku trčati na ovom velikom događaju za hrvatski narod, te su istakli atraktivnost staze i ukupno odličan dojam ove ponočne utrke.
Kao organizatori, zaista smo sretni što smo uspjeli prirediti ovu veliku sportsku manifestaciju, te omogućiti narodu ovoga kraja ovaj dosad nedoživljen i neponovljiv događaj. Želja nam je da ova utrka postane tradicionalna i da se svake godine povodom godišnjice ulaska u EU, organizira na ovom mjestu.
Ova utrka , kao i cjelokupni program odlično je medijski pračeno i izvještavano putem državnih televizija, radia i tiskovina.

No comments.