Nogomet

MEĐUNARODNI NOOGOMETNI TURNIR
POVODOM “DANA TAMBURANJA U KOSTELU” (SLOVENIJA)
15.08.2009. godine

Nogometna ekipa Udruge “KUPA” iz Broda na Kupi nastupila je i ove godine, već sada tradicionalno, na ovom međunarodnom nogometnom turniru koji se održava povodom manifestacije “Dani tamburanja u Kostelu” u mjestu Fara (Republika Slovenija).

Dan je bio sunčan i vrlo topao tako da su uvjeti za igru bili iscrpljujući. Ekipa Udruge “KUPA” započela je odlično, pobjedom, što je ekipi dalo dodatnu snagu a i bodreni vatrenim navijačima, nanizali su tri pobjede za redom. U polufinalu Udruga “KUPA” susrela se s još jednom hrvatskom ekipom Kuželja, što su izvrsni dečki iz “KUPE” riješili u svoju korist rezultatom 3:O, te se plasirali u finale.

U finalu su se susrele uistinu najkvalitetnije ekipe, pored “KUPE”, veterani Kočevja, koji su proteklih godina dominirali ovim turnirom i stvarno su iskusna ekipa. Samo finale proteklo je u sportskoj, fer i izjednačenoj igri, te je u regularnom vremenu utakmica završila 1.1. U izvođenju penala sretnija je bila ekipa veterana Kočevja, rezultat 4:3, te je osvojila ovogodišnji turnir. Ekipa Udruge “KUPA” osvojila je drugo mjesto i pokazala vidan napredak u igri i rezultatu. Po zavšenom turniru kompletna ekipa “KUPE” otišla je na poznato kupalište na Kupi, u Pritiske, gdje se nastavilo slavlje u kupanju a potom u roštiljadi i pravoj fešti.

Proslavi su se priključili mnogi mladi koji su stalno uz Udrugu, prate rad i uključuju se u akcije Udruge. Tako svi združeni zajedno, slavili su i družili se do gotovo jutarnjih sati.

Zaključiti se može da je ekipa prava, zdravih i prijateljskih odnosa a što je veoma zanimljivo čine ju dečki iz različitih krajeva naše domovine od domaćih Brojana, pa dečki iz Zagreba, Slunja, Vrbovskog, Tršča, Mrkoplja, što je značajno, jer svi jedinstveno vole dolaziti u Brod na Kupi i nastupati za boje Udruge “KUPA”.

Ekipa “KUPE” nastupila je u slijedećem sastavu:
Igor Nađ, Aleksandar Ilić, Robert Mulc, Ivica Magdić, Enriko Beljan, Ozren Marinkov, Darijo, Tin i Dorjan Franceković, Bernardo Kočnar, Toni Turk i Daniel Hegeduš.

TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR
ZA DANE TAMBURANJA
U KOSTELU (REPUBLIKA SLOVENIJA)
16. kolovoza 2008. godine

Dana 16. kolovoza 2008. godine u sklopu velike manifestacije “Dani tamburanja u Kostelu” održan je malonogometni turnir na kojem je nastupio veliki broj ekipa iz Slovenije, te ekipe iz Hrvatske. Po drugi puta na ovom veoma jakom turniru, nastupila je ekipa Udruge “Kupa” iz Broda na Kupi. Ekipe su igrale po principu svaki sa svakim, te se na je kraju formirao plasman gdje je ekipa Udruge “Kupa” osvojila veoma dobro treće mjesto, a malo je nedostajalo do drugog ili prvog mjesta.

Iako je padala kiša i travnati teren je bio vrlo klizav, dečki s Kupe odigrali su jako dobro i ono što najviše veseli, bili su složni i spremni da se bore za boje udruge i Broda na Kupi.

Na svemu tome im se zahvaljujemo i čestitamo im.

Ekipu su činili uglavnom igrači iz Broda na Kupi, te prijatelji iz drugih krajeva koji su srcem bili uz i za Kupu. Ekipa je nastupila u slijedećem sastavu:
Voditelji ekipe: Darijo i Tin Franceković – zagrebački Brođani, Bernardo Kočnar iz Zagreba, Igor Nađ i Aleksandar Ilić iz Mrkoplja, Ivica i Josip Magdić iz Slunja, te dečki iz Broda na Kupi: braća Robert i Simon Mulc, Robert Golik, Ozren Marinkov i Vanja Malnar.

Ekipa je imala vesele navijačice i navijače koji su već dokazani na takvim i sličnim utakmicama, pa stoga i njima pripada zasluga za ovaj uspjeh.

Još jedan pehar došao je u već bogatu vitrinu trofeja koje ova uspješna udruga osvaja.

No comments.