O nama

UDRUGA “KUPA” U BROJEVIMA


18

Godina rada

121

Organiziranih događanja

16

Sportova

UDRUGA ZA SPORT, REKREACIJU I TURIZAM
“KUPA”

Udruga je osnovana 27. studenog 2004. godine osnivačkom skupštinom u Brodu na Kupi.
Dugogodišnja želja velikog zaljubljenika u Brod na Kupi i Kupu Davorina Klobučara, kao strastvenog sportaša od malih nogu, poznatog prvoligaškog košasrkaša iz najboljih dana riječke košarke, velikog ljubitelja prirode i danas sportsko-turističkog animatora bila je da se osnuje jedna takva udruga koja će biti nosioc sporta, turizma i ekologije na prostoru kupske doline.

Uz njega, osnivači su Goran Klobučar, Vlado Klobučar, Vesna i Željka Pajnić uz potporu tridesetak mještana Broda na Kupi.

To je bio povjesni čin jer je to prva takva udruga koja je osnovana na tim prostorima.

Osnovna zadaća Udruge je da okuplja sve žitelje Kupske doline i da kroz sportsko – rekreativno – turističke i ekološke manifestacije podigne kvalitetu života na tim prostorima.

Udruga nosi naziv “KUPA” – jer je Kupa simbol života na tim prostorima a i najljepša djetinjstva provodila su se baš uz tu ljepoticu – KUPU.

Udruga ima upravni odbor, nadzorni odbor, tajnika udruge, a predsjednik Udruge i osoba koja zastupa Udrugu je Davorin Klobučar.

Sjedište Udruge je u Brodu na Kupi, Kralja Tomislava 18.

Udruga ima žig okruglog oblika sa simbolom rijeke Kupe i kanuistom.

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE “KUPA”
Brod na Kupi, 01. travnja 2017. godine

U subotu 01.04.2017. godine u prostoru Udruge za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ u Brodu na Kupi održana je Izborna Skupština na kojoj  je izabrano novo rukovodstvo za naredno mandatno razdoblje.
Uglavnom  se radi o istim i provjerenim ljudima koji su pokazali interes i sposobnost da svojim radom i zalaganjem doprinose daljnjem razvoju  Udruge, a na taj način i čitavoga kraja Kupske Doline.
Jednoglasnom odlukom u Upravni Odbor izabrani su slijedeći članovi: Višnja Štimac, Marija Tonković, Goran Klobučar, Igor Pajnić, Alen Bukovac, Zlatko Rošoci i Davorin Klobučar.

Nadzorni Odbor čine: Miljenko Uršić, Željko Pajnić i Vladislav Klobučar, a za predsjednika je, po četvrti puta izabran Davorin Klobučar.

Dosadašnji i novoizabrani predsjednik Udruge  Davorin Klobučar se zahvalio  skupštinarima u ime svih izabranih i svoje osobno, te istaknuo na ukazanom povjerenju koje mu daje dodatnu snagu i  volju da i nadalje vodi Udrugu kao i do sada, pa još korak i snažnije, jer ogromna je ljubav, prema Kupi, ovom kraju i ljudima, a koja teče u venama.

Daljna poduzetnost će i nadalje krasiti rad ove Udruge, istaknuo je predsjednik, te najavio i nove, do sada još neprisutne aktivnosti na ovim prostorima, a to je velika mogučnost uređenja šumskih staza za brdski biciklizam na području Kupske doline, te osmišljavanje i formiranje alpinističkih penjačkih pravaca na području izvora kuželjske Bjelice.

Pored svih dosadašnjih aktivnosti, projekata na sportsko-rekreacijskom, turističkom, ekološkom, kulturnom, edukativnom planu, krenuti će se i novim izazovima, što će sve zajedno još dodatno promovirati ovaj kraj i povećati turistički promet i broj dana boravka posjetitelja na ovim prostorima. Uz to i dalje ide suradnja sa već poznatim partnerima, kako domaćim, tako i inozemnim, gdje je u prvom redu izvanredna suradnja s Turističko športskim društvom Kostel iz istoimene Slovenske općine.

Kako se surađuje s navedenim slovenskim društvom po svim pitanjima, na taj način se permanentno zbližava i druži hrvatsko-slovenski narod.

Podnesena su sva izvješća o mnogostrukim programima, koja krase rad ove Udruge, te su jednoglasno usvojena.

Udruga je u 12 uspješnih godina svoga rada višestruko nagrađivana, kao i njezini pojedinci, od gradskih, županijskih do najviših državnih nagrada. Sve je to zalog i garancija za daljnji uspješan rad.

Na Skupštini je primljeno u članstvo sedam novih članova, koji su redom izvana, a koji su prepoznali uspješnost u radu i poželjeli biti dio tima i dati svoj doprinos zajednici.

Od gostiju, Skupštinu su pozdravili gosti iz Slovenije, predsjednik TŠD Kostel gosp. dr Stanko Nikolić, glavna tajnica društva „Goranin“ iz Zagreba gđa. Marica Poštenik i poznati autor dokumentarnih filmova gosp. Rasim Karalić, koji su ujedno postali i novi članovi Udruge.

U ime Udruge „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar se zahvalio svima, pravnim i fizičkim osobama koji na različite načine pružaju potporu. Prvenstveno se zahvaljuje Gradu Delnice i Primorsko – goranskoj županiji i njezinim upravnim tijelima i savezima, koji značajno pomažu u radu Udruge, te na taj način omogućavaju da se mnogobrojni planirani projekti i realiziraju.

Skupština je završena u prijateljskom druženju i domjenku.

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar

SVEČANOST URUČENJA
NAGRADE ZA SPORT “FRANJO BUČAR”
U MINISTARSTVU ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I SPORTA
Zagreb, 25. studenog 2013. godine

Zaista je bilo svečano i dostojanstveno u dvorani ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta gdje su se okupili najviši državni dužnosnici sportskih institucija u Republici Hrvatskoj, te laurelati najvećeg državnog priznanja za sport, nagrade “Franjo Bučar” za 2013. gopdinu. Među petnaestoricom dobitnika ovoga prestižnoga priznanja bili su bivši vrhunski sportaši koji su svojim sportskim rezultatima oduševljavali široku javnost, te promicali vrijednosti i bogatstvo hrvatskoga sporta. Danas su to ugledni sportski djelatnici i funkcioneri koji nadograđuju i promoviraju hrvatski sport. Među nagrađenima bili su i sada aktivni mladi vrhunski sportaši, olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci koji promiču slavu hrvatskoga sporta.

Među laureatima nalaze se imena kao što su Đurđica Bjedov Gabrilo, olimpijska pobjednica u plivanju na OI u Meksiku 1968 godine, Jozo Alebić legendarni atletičar iz Splita, nebrojeno puta prvak bivše države u atletici, sportski novinar Fredi Kramer, koji je desetljećima uspješno prenosio vrhunske rezultate naših sportaša, pa do Sandra Sukna i Nikše Dopuda, aktualnih vrhunskih vaterpolista, olimpijskih i europskih prvaka, pa nadalje i ostalih velikana hrvatskoga sporta, koji su ostavili neizbrisive tragove u stvaranju i promicanju hrvatskoga sporta diljem svijeta. Među te velikane ravnopravno uz bok stao je i Davorin Klobučar iz Broda na Kupi, bivši vrhunski sportaš, prvoligaški košarkaš K.K. „KVARNER“ iz Rijeke koji je sedamdesetih godina igrao s svojim suigračima tadašnju najjaču košarkašku ligu u europi. Igrao je i u europskom kupu pobjednika kupova. Po uspješnoj košarkaškoj karijeri, bio je trener i instruktor mnogih košarkaških selekcija, a zadnjih desetak godina veoma je uspješan sportski djelatnik i funkcioner. Kao sportski djelatnik i organizator pokrenuo je mnoge sportsko-rekreacijske projekte na području Gorskog Kotara i cjelokupne Primorsko-goranske županije, kao i na međunarodnom planu. Uključio je mlade u svijet sporta, te sveobuhvatno doprinjeo značaju i razvoju sporta na tim prostorima RH.

Bio je zaista izuzetan događaj i zadovoljstvo primiti ovo najveće sportsko priznanje a kojeg su uručili zamjenik ministra znanosti,obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Saša Zelenika i predsjednik Odbora za dodjelu državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ prof. dr. sc. Igor Jukić.
Za svako prozvano sportsko ime kao dobitnika ove nagrade, odjeknuo je veliki i gromoglasni pljesak svih nazočnih u potpuno ispunjenoj velikoj dvorani ministarstva. Svakom dobitniku pripala je plaketa i medalja s likom Franje Bučara, te novčani iznos. Po uručenju nagrada, naravno, bilo je intervjua i fotografiranja za povijest i uspomenu na ovaj najsvečaniji trenutak sportske karijere ovih velikana sporta. Nastavilo se u lijepom druženju, prepričavanju i prisjećanju mnogih sportskih doživljaja u bogatoj karijeri svih nagrađenih.

Na taj način u povijest hrvatskoga sporta, za izuzetne rezultate i doprinos za njegov razvoj, upisani su od 2013. godine slijedeći sportaši:

JOZO ALEBIĆ – SPLIT
ERNA HAWELKA RAĐENOVIĆ – ZAGREB
FREDI KRAMER – ZAGREB  
ĐURĐICA BJEDOV GABRILO – SPLIT
NIKŠA DOPUD – DUBROVNIK
IVAN DRVIŠ – ZAGREB
JOSIP GLASNOVIĆ – ZAGREB
JANKO GOLEŠ – ZAGREB
DAVORIN KLOBUČAR – BROD NA KUPI
ARNO LONGIN – ZADAR
ZDRAVKO MALIĆ – ZAGREB
ROKO MIKELIN OPARA – ZAGREB
MARIJO MOŽNIK – ZAGREB 
SANDRO SUKNO – DUBROVNIK  
HRVATSKI VESLAČKI SAVEZ  

DAVORIN KLOBUČAR DOBITNIK JE
DRŽAVNE NAGRADE ZA SPORT
“FRANJO BUČAR”

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta – Odbor za dodjelu državne nagrade za sport “Franjo Bučar” dodijelio je DAVORINU KLOBUČARU ovo veliko sportsko priznanje.
To je najveća nagrada za sportske rezultate, dostignuća i postignuća na polju sporta u Republici Hrvatskoj.
Nagrada se dodijeljuje u obliku godišnje nagrade za 2013 godinu. Svečani prijem i uručenje nagrade biti će upriličeno tijekom studenoga mjeseca 2013. godine u Zagrebu.
Davorin Klobučar aktivno je i vrlo uspješno prisutan u sportu više od 40 godina. U mladosti je bio vrhunski sportaš, prvoligaški košarkaš K.K. “KVARNER” iz Rijeke, igrač I. Savezne lige tadašnje države Jugoslavije, učesnik europskog kupa kupova. Po igračkoj karijeri trener i učitelj mnogih selekcija, te u nastavku, sve do danas veoma uspješan sportski djelatnik i organizator mnogih međunarodnih sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Uz to sada obnaša i slijedeće dužnosti u sportu:

  • predsjednik Udruge za sport, rekreaciju i turizam “KUPA” – Brod na Kupi
  • predsjednik Odbora za sport, kulturu i tehničku kulturu Grada Delnica
  • podpredsjednik Saveza sportske rekreacije Primorsko-goranske županije
  • podpredsjednik Nadzornog Odbora “Goranskog sportskog centra” – Delnice
  • suradnik Hrvatskog Saveza sportske rekreacije i dopisnik za Novosti HSSR- suradnik mnogih sportskih saveza u Republici Hrvatskoj i sportskih društava u Republici Sloveniji.

Klikom na slijedeće poveznice možete vidjeti službeno obrazloženje kandidature:

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE “KUPA”
Brod na Kupi, 17. travnja 2013. godine

Izborna Skupština Udruge „KUPA“ iz Broda na Kupi održana je 17.04.2013. godine, i to u novouređenom prostoru Udruge. Sama ta činjenica da se Skupština održala u novom domu Udruge, obradovala je mnoge, jer to je znak da ćemo se svi skupa ubuduće nalaziti, raditi i družiti u ovom lijepom prostoru.
Skupštini su nazočili mnogi članovi Udruge, te natpolovičan broj skupštinara s pravom glasa, tako da su sve Odluke koje su donesene pravovaljane.
Na Skupštini su nazočili i mnogi ugledni gosti, koji su prigodnim govorom pozdravili Skupštinu i istaknuli veliku pohvalu udruzi „KUPA“ za izvanredan i kvalitetan rad, te promidžbu ovoga kraja i cjelokupnog Gorskog Kotara. Pa su se tako redom obratili nazočnima: zamjenica gradonačelnika Grada Delnica, gđica. Maja Kezele, član predsjedništva Udruge „SLAP“ iz Zagreba, gosp. Marko Pavić, predsjednica Društva Gorana iz Rijeke, gđa. Mirjana Rački, te predsjednik TŠD Kostel iz istoimene slovenske općine, gosp. Stanko Nikolič.
Po podnesenom izvješću o radu u protekle dvije godine, što je učinio predsjednik Udruge, te financijskom izvješću kojeg su podnjeli blagajnica i predsjednik Nadzornog odbora, ista su jednoglasno usvojena. Izabrani su jednoglasno novi / stari članovi Upravnog i Nadzornog odbora, te predsjednik Udruge.

Pa tako u narednom mandatu od 4 godine Upravni Odbor čine: Višnja Štimac. Marija Tonković, Blaženka Bukovac, Igor Pajnić, Zlatko Rošoci, Dragutin Šnajdar i Davorin Klobučar. Nadzorni odbor čine: Vladislav Klobučar, Željko Pajnić i Miljenko Uršić kao predsjednik. Za predsjednika Udruge izabran je po treći puta Davorin Klobučar. Predsjednik se obratio Skupštini i zahvalio na ukazanom povjerenju i ponovnom izboru, te istaknuo da je osobito ponosan što je na čelu divnih i poštenih ljudi koji čine Udrugu. Velika ljubav prema svom kraju i ljudima je ogromna snaga koja nas vodi dalje i zahvaljujući kojoj smo do sada ostvarili odlične rezultate u cilju boljitka i napretka, te promociji našega kraja, istaknuo je predsjednik Davorin Klobučar.

U svečanom dijelu podjela Plaketa, predsjednik  je  iste podijelio obitelji Pajnić Vesna,Igor i Željko, obitelji Šnajdar Ana,Vesna i Dragutin, te obitelji Miler Katarina,Mirjana,Adam i pok.Nikola. Plakete su uručene za izuzetan rad i doprinos na razvoju Udruge od samog njenog osnivanja. Istaknuta je i obitelj Klobučar koja sa svojih 9 članova doprinosi, unutar svojih mogućnosti, radu Udruge od samog početka.
Skupština je završila u zajedničkom prijateljskom druženju i domjenku, svih nazočnih.

DAVORIN KLOBUČAR
DOBITNIK DRŽAVNE NAGRADE
HSSR – „MIRKO RELAC“
22. veljače 2012. godine

Na dan sportske rekreacije 24.02.2012. godine u Zagrebu je održana svečanost prilikom koje su uručene nagrade najzaslužnijim djelatnicima sportske rekreacije na nivou Republike Hrvatske. Uručeno je 10 godišnjih nagrada pojedincima i udrugama za izniman rad i doprinos u razvoju sportske rekreacije, koja je veoma bitan čimbenik za zdrav i kvalitetan način života. Među nagrađenima je i DAVORIN KLOBUČAR iz Broda na Kupi, koji je u zadnjih 7 godina ostvario velike rezultate na organizacijama višestrukih sportsko-rekreacijskih projekata, kroz koje je uključio gotovo sve generacije i okupio tisuće sudionika i natjecatelja.

Među najvećim i najzapaženijim projektima i manifestacijama su: međunarodni plivački miting „Kupom uzvodno“, atletski kros Novoga lista Dolinom Kupe, košarkaški turnir, biciklijade, planinarske ture i sl. Pored toga tu su mnogostruke ekološke akcije na Kupi, istraživačke aktivnosti, te aktivnosti koje su veoma bitne za zbližavanje i suradnju dvaju naroda Republike Hrvatske i Slovenije. Inače, Davorin Klobučar dobitnik je od prije javne nagrade Grada Delnica za izniman rad i doprinos na razvoju sporta i turizma na području Grada, te je za ista ostvarenja od strane Primorsko-goranske županije proglašen i volonterom godine na području PGŽ-e.

Kao bivši vrhunski sportaš, košarkaš riječkog „Kvarnera“, prvoligaša u ex Jugoslaviji, ostvarivši vrhunske rezultate i ogromno međunarodno sportsko iskustvo, uz završen studij fizičke kulture, što je sve skupa rezultiralo da se danas posvećuje kvalitetnom razvoju i unapređenju sporta i rekreacije. Da je u tome uspio, govore ostvareni projekti koje kao predsjednik Udruge „KUPA“ iz godine u godinu proširuje i obogaćuje, kao i društvena priznanja koja su mu dodijeljena.
Mora se istaknuti da je i Udruga „KUPA“ dobitnik državne nagrade HSSR – „Mirko Relac“ za 2010. godinu, što opet dokazuje da se u toj Udruzi zaista radi veoma kvalitetno.
I ovom prigodom Davorin Klobučar se zahvaljuje svim suradnicima, pojedincima i institucijama, koji surađuju i pomažu mu u pripremi i provedbi mnogih programa i projekata, a što je bitno i važno za širu društvenu zajednicu.

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA
UDRUGE “KUPA”
Brod na Kupi, 06. travnja 2011.

U atraktivnom prostoru hotela „Mance“ održana je godišnja Skupština Udruge „KUPA“, na kojoj je nazočio veliki broj članova Udruge, kao i vrlo jaki sastav gostiju iz raznih krajeva naše domovine i inozemstva. Podnešena su izvješća o radu u protekloj godini, kao i financijsko izvješće, što je u cijelosti jednoglasno usvojeno. Istaknuto je posebno, kako Udruga svake godine uzastopno ostvaruje apsolutnu realizaciju svega planiranoga, a uz to odradi još i nekoliko programa povrh. Posebno se tu ističu projekti kao što su : Kros Novog Lista Dolinom Kupe i plivački miting „Kupom uzvodno“ koji privlače veliki broj natjecatelja i posjetitelja koji u turističkom smislu itekako podižu turistički promet i promoviraju cjelokupnu Kupsku Dolinu i Grad Delnice.

Istaknuto je da je kroz aktivnosti Udruge u dosadašnjih šest godina djelovanja u Kupsku dolinu navratilo oko 30.000 posjetitelja, što je izvanredan doprinos razvoju turizma na ovim prostorima. Plan aktivnosti za tekuću godinu se tradicionalno ponavlja iz prethodne, s tim što se još obogaćuje novim sadržajima, kao što je npr. plivački miting „Kupom uzvodno“ koji će od ove godine postati dvodnevna manifestacija u sklopu koje će biti i izbor za Miss Kupske Doline, te i Kupski triatlon. Skupštinu su pozdravili cijenjeni gosti, i lijepim riječima izrazili velike pohvale na račun vrlo kvalitetnog rada Udruge, i to redom: dogradonačelnica Grada Delnice gospođica Maja Kezele, dopredsjednik Društva „Goranin“ iz Zagreba gosp. Ivica Knežević, predsjednica Društva gorana iz Rijeke gđa. Mirjana Rački, te predsjednik T.Š.D. Kostel iz R. Slovenije dr. Stanko Nikolić. Na Skupštini su pohvaljeni svi članovi Udruge za odličan rad, a posebno su i uručene plakete kao Zahvalnice i Priznanja pojedincima. Pa tako je Gradu Delnice uručena Zahvalnica za suradnju i potporu u radu Udruge, gospođici Ani Šnajdar Priznanje za izniman rezultat u radu s mladeži Kupske doline, gospođi Blaženki Bukovac i gosp. Miljenku Uršiću Priznanje za izniman rad u razvoju Udruge, a gospođi Nadi Glad, dugogodišnjoj direktorici Radia Gorski Kotar, Zahvalnicu uz buket cvijeća za izniman doprinos u promoviranju Udruge. Skupština je završila uz domjenak i prijateljsko druženje svih nazočnih.

PREZENTACIJA GORSKOG KOTARA U METROPOLI
Zagreb, Trg J.B. Jelačića
02. travnja  2011.

Već petu godinu zaredom glavni Trg u Zagrebu, Josipa Bana Jelačića, bio je ispunjen goranima koji su se prezentirali u najljepšem sjaju. Preko 60 štandova koji su nudili svega lijepoga što se u Gorskom Kotaru može naći i vidjeti. Mnogi izlagači autohtonih jela i napitaka, suvenira, turističkih ponuda za sport i rekreaciju, ponudili su Zagrebu i svim posjetiteljima ovoga Trga raskoš zelenog srca Hrvatske. Udruga „KUPA“ sudjeluje od prvoga dana na ovim prezentacijama i uvijek dolazi spremna da prezentira svoj kraj, Kupsku dolinu, gdje privlači pažnju svih nazočnih a poglavito onih koji su željni sportskog turizma u nedirnutoj prirodi i uživanju u potencijalima planinske rijeke Kupe.

Za originalnost i posebnost uređenosti štanda, Udruga „KUPA“ osvojila je u zadnje tri godine jedno drugo mjesto i zaredom dva puta prvo mjesto, što dovoljno govori o kvaliteti prezentacije. I ove godine štand „KUPE“ bio je apsolutno na već stečenom, visokom nivou, gdje su se mnogi poželjeli fotografirati, jer su imali dojam da se stvarno nalaze u nedirnutoj prirodi negdje uz Kupu. Za ovakav dojam, komisija koja je ocijenjivala sve štandove, dodijelila je Udruzi „KUPA“ visoko drugo mjesto s ocjenom 4,6 što je svega za 0,2 boda iza prvoplasiranog štanda žena iz Čabra. Veliki uspjeh koji ova Udruga u kontinuitetu drži već godinama, dokazuje ozbiljnost i permanentnu kvalitetu rada.

Uz sve radosti koje doživljavamo na Trgu, posebno nas je razveselio dolazak gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića, koji je s nama sjeo u naš raft čamac, te smo svi skupa pozirali mnogim fotografima. Nešto kasnije imali smo opet iznimnog gosta, i to prvog čovjeka naše domovine, predsjednika Republike Hrvatske gospodina Ivu Josipovića. Bila nam je posebna čast i zadovoljstvo družiti se s predsjednikom, te smo ga upoznali s aktivnostima naše Udruge. Osobno sam pozvao gosp. predsjednika da bude naš gost na našem poznatom plivačkom mitingu „Kupom uzvodno“ u srpnju mjesecu, na što je predsjednik odgovorio: vrlo rado samo ako nemoram plivati.

Lijepo smo se družili s predsjednikom što će svim članovima Udruge ostati u dragom sjećanju. Naravno da smo sve to ovjekoviječili mnogobrojnim fotografijama za uspomenu.
Još jedna prekrasna prezentacija našeg Gorskog Kotara, za što su zaslužni u prvom redu naši zagrebački gorani, Društvo „Goranin“- Zagreb, a potom i svi izlagači koji su nazočili na Trgu J.B.Jelačića . Gorski kotar ponovno je pokazao svoje potencijale i  veliku perspektivu.

„ ZA BOLJITAK I NAPREDAK NAŠEG GORSKOG KOTARA“

Predsjednik udruge
Davorin Klobučar

VELIKO PROIZNANJE NA DRŽAVNOJ RAZINI UDRUZI “KUPA”
NAGRADA HSSR PROF. DR. SC. MIRKO RELAC
ZA RAZVOJ SPORTSKE REKREACIJE U HRVATSKOJ U 2010. GODINI
Zagreb, 03. prosinca 2010.

03. prosinca 2010. godine u zagrebačkom hotelu „Panorama“ na svečanosti,  Udruzi za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi, uručena je nagrada HSSR (hrvatskog saveza sportske rekreacije  koji djeluje pod okriljem HOO) „ prof.dr.sc. Mirko Relac za razvoj sportske rekreacije u Hrvatskoj-2010“. To je najveća nagrada u državi koju  mogu dobiti pojedinci ili organizacije na polju sportske rekreacije. Nagradu je osobno primio predsjednik Udruge  „KUPA“ gosp. Davorin Klobučar. Ovo  izuzetno priznanje, koje je plod vrlo kvalitetnog i permanentnog rada ove Udruge sve  nas  veoma raduje, a ujedno je i podstrek za daljnji nastavak ovih aktivnosti. Ujedno je to itekakva promocija Broda na Kupi, Kupske doline , Grada Delnica i cjelokupnog Gorskog Kotara. Zahvaljujem se na nominaciji Savezu sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, kao i naravno, hrvatskom savezu sportske rekreacije na izboru i dodjeli ove vrijedne nagrade.

Samo u šest godina postojanja ove Udruge, postignuti su vrhunski rezultati koji su rezultirali dobivanje jedne tako velike nagrade na državnom nivou. Sve je započelo košarkaškim turnirom, koji je zakotrljao aktivnosti, da bi se dopunilo s odličnim, masovnim krossom Novoga Lista Dolinom Kupe, plivačkim mitingom „Kupom uzvodno“, što su vrlo atraktivne i odlično posjećene međunarodne manifestacije, gdje sudjeluju sve dobne skupine. Kroz ove programe na kojima sudjeluje tisuće sudionika, promovira se i prezentira ovaj kraj i sportsko-rekreacijsko-turističke mogućnosti.

Jedno malo mjesto Brod na Kupi, iznjedrilo je Udrugu kvalitetnih članova, ogromnog srca,velikih mogućnosti, koji značajno doprinose svekolikom razvoju šire društvene zajednice. Stoga sam veoma ponosan i sretan što predvodim ove krasne ljude, gdje svi zajedno dajemo nesebično sebe  za naš kraj koji izuzetno volimo.
Velika pažnja se posebno pridaje mladima, s kojima se sistematski radi, i kojima se kroz  zdrave sportsko-rekreacijske aktivnosti usađuju korisne životne navike koje doprinose kvalitetnom i duljem  životu.
Za sve odlično odrađene manifestacije i ostvaren izuzetan uspjeh, što je priznato na gradskom, županijskom i državnom nivou, zahvaljujem se svim članovima Udruge „KUPA“, kao i svim drugim ljudima koji su na bilo koji način pomagali u našem radu.

Posebno se zahvaljujem Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Delnicama koji su prepoznali kvalitetu rada ove Udruge i podržali naše programe i svojim financijskim sredstvima omogućili realizaciju mnogobrojnih programa. Isto tako se zahvaljujem i svim fizičkim i pravnim osobama koji su nas sponzorirali. Ovaj naš uspjeh je i uspjeh i zahvala svima koji su uz nas.Stoga pozivam sve naprijed navedene da i dalje daju potporu našoj Udruzi, jer jamačno tvrdim, da čemo uvijek s zahvalnošću  uzvraćati novim uspjehom a sve u interesu boljitka i napretka naše društvene zajednice.

Predsjednik udruge:
Davorin Klobučar

PREZENTACIJA GORSKOG KOTARA
U SOPRANU (MAĐARSKA)
26. i 27. lipnja 2010.

U organizaciji Društva „Goranin“ iz Zagreba i ove godine organizirana je prezentacija Gorskog Kotara u inozemstvu, ovaj puta u Mađarskom Sopronu, dana 26. i 27. 06. 2010. godine. Nakon Bruxellesa, prošle godine, nastavio se kontinuitet veoma uspješne prezentacije Gorana na međunarodnom planu. Krenulo se rano ujutro u subotu 26.06. iz Delnica gdje su se ukrcale prve skupine promotora Gorskog Kotara, te se krenulo u pravcu Zagreba, gdje su se putem ukrcavali i ostali putnici za Sopron. U Zagrebu su nas dočekali Zagrebački Gorani, te ovako kompletirani krenuli smo prema odredištu. U autobusu je od prvog trenutka bila vesela i razdragana atmosfera koju su Gorani držali sve do cilja.

S pjesmom, tamburicama i heligonkama ušli smo u Sopron, dajući svima do znanja da se predstavlja Gorski Kotar iz Republike Hrvatske. Naravno, svojom kulturom, pjesmom i plesom privukli smo pažnju svih nazočnih. Nakon susreta s ljubaznim domaćinima, hrvatskim iseljenicima koji već generacijama žive u Sopronu i okolici, prošetali smo kroz sam grad, koji je povijesno veoma bogat i ima se što vidjeti. U tome nam je stručnim i bogatim informacijama pomogao naš domaćin – vodič gosp. Franjo Pajrić , koji se izuzetno trudio da naš boravak u Sopronu bude što ugodniji, i u tome je u potpunosti uspio, te mu se zahvaljujemo na svemu.

U popodnevnim satima imali smo na Deakovom trgu u središtu grada prvi nastup, gdje smo prezentirali naš Gorski kotar, kroz uređenje štandova promotivnim materijalima, autohtonim suvenirima, napitcima i drugim vrijednostima našeg kraja, što je privuklo interes svih okupljenih na trgu, a primijećen je veliki interes i stranih turista koji su sa zanimanjem pratili ovo predstavljanje. Mnoge turističke zajednice, Društva „Gorana“ iz Zagreba i Rijeke, Udruga „Kupa“ iz Broda na Kupi i „Lujzijana“ iz Delnica, delnički KUD, vokalna skupina „DIM“, predstavnici Grada Čabra, Vrbovskog i Delnica, te goranski heligonkaši u pravom su smislu predstavili bogatstvo i raznolikost našeg Gorskog Kotara.

Naročito kad je nastupio KUD Delnice praćen tamburašima, te kad su se oglasili poznati svirači heligonki, nastala je veoma vesela atmosfera u kojoj su svi nazočni uživali. Ono što treba posebno istaknuti je to, da se je ovaj program i nastup prenosio u živo u program Radia Gorski kotar, te preko interneta i diljem svijeta, što je svakako veoma značajno.

Na taj način ovaj nastup goranskih ambasadora praćen je u inozemstvu kao i u našoj domovini. Drugi dan imali smo zajednički odlazak u susjednu Austriju i posjet glavnom Gradu Beču, kroz koji nas je proveo gosp. Budiselić, kome se isto zahvaljujemo na odličnom upoznavanju ove, zaista povijesno važne i bogate europske metropole. Nakon ugodnog zajedničkog posjeta Beču, u popodnevnim satima nazočili smo u Sopronu u crkvi Sv. Mihovila misi koja je vođena na hrvatskom jeziku. I tom prigodom nastupio je naš KUD iz Delnica i oduševio sve nazočne bogatstvom hrvatskih pjesama.

Potom se otišlo opet na Deakov trg gdje se u večernjim satima ponovno upriliči naš nastup, prezentira se kompletan program, te se upute riječi zahvale domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu.

U ime naše delegacije, podpredsjednik Društva „Goranin“ iz Zagreba gosp. Ivica Knežević lijepim se riječima obratio nazočnima, zahvalio našem domaćinu, te njegovom predstavniku uručio presliku Uredbe kojom je austrougarska carica Marija Terezija 1778. godine odobrila osnivanje Kotara Processus montanus, odnosno Gorskog Kotara. Potom su se nazočnima, prigodnim pozdravnim riječima ,obratili i predsjednica Društva“Gorana“ iz Rijeke gđa. Mirjana Rački i predsjednik Udruge za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi gosp. Davorin Klobučar. Naravno, i domaćin je darovao prigodnim darovima našu delegaciju. Po završenom programu i obavljenoj večeri, veselo s pjesmom, kako smo došli tako smo i krenuli put povratka u našu domovinu.

Zaključiti se može da je odrađena još jedna odlična prezentacija Gorskog Kotara, druga po redu u inozemstvu, što je i promidžba cjelokupne naše drage domovine Hrvatske, pa se ovime zaista možemo svi skupa dičiti.

Ovakvim nastupima se na najbolji  mogući način neposredno  prenosi bogatstvo, raznolikost, prirodni  potencijali i kultura našega naroda. Zahvaliti treba svima koji su krenuli na ovaj put promoviranja, te svojim doprinosom svakako doprinjeli  stvaranju ugleda Gorskog Kotara, a najviše treba pozdraviti i zahvaliti se rukovodstvu Društva „Goranin“ iz Zagreba koje uistinu organizira ove prezentacije, kako u inozemstvu tako i u domovini, na zaista visokom nivou. BRAVO!!! Poruka predsjedniku Društva „Goranin“ iz Zagreba  gosp. Žarku Delaču  i njegovoj uigranoj  ekipi je da i dalje nastave ovaj odlično započeti plodonosan i bogat put promoviranja našeg Gorskog Kotara, a mi ćemo  Vas apsolutno uvijek i u potpunosti podržavati i biti uz Vas.

„ZA BOLJITAK I NAPREDAK GORSKOG KOTARA I NAŠE DOMOVINE HRVATSKE“

Predsjednik Udruge:
Davorin Klobučar

PREZENTACIJA GORSKOG KOTARA U ZAGREBU
Zagreb, 17. travnja 2010.

U subotu 17. travnja 2010. godine u Zagrebu na Trgu Josipa Bana Jelačića, u srcu naše metropole, održala se četvrta po redu prezentacija Gorskog kotara.
Goranski kraj osvanuo je pod okriljem zagrebačkog sunca, itekako blistav i razdragan kao što uostalom i jeste. Na Trgu, kao najviše do sada, osvanulo je čak 55 prekrasnih štandova, koji su vizuelno dočaravali potencijale zelene oaze naše domovine Hrvatske. Na toj prezentaciji predstavile su se sve turističke zajednice gradova i općina Gorskog kotara, organizirane Udruge i obrti koji su permanentno u funkciji promidžbe Gorskog kotara.

Uz svaki štand veseli i druželjubljivi Gorani dočekivali su svakog posjetitelja ove prezentacije, te nudili bogatstvo svoga zavičaja, što u konačnici čini našu domovinu raznolikom i bogatom prirodnim resursima.
Čitavo vrijeme dok su kolone posjetitelja obilazile štandove, sa glavne pozornice se širila glazba goranskih glazbenika, kako tamburaša i heligonki, tako i pjesme mnogih KUD-a, dok su se izmjenjivale mnoge plesne skupine obučene u tradicionalne narodne nošnje. Naša Udruga „KUPA“ predstavila se i ove godine svojom originalnošću, dočaravši svakom posjetitelju bogatstvo Kupske doline, gdje je svakako u fokusu zbivanja ljepotica Kupa, koja pruža mnoga atraktivna i posebna zbivanja.

Već je puno puta i rečeno kako je Kupska dolina i najturističkiji dio Gorskog kotara, a ti potencijali su i prezentirani ne samo štandom naše Udruge, nego i mnogim športsko-turističkim manifestacijama koje uspješno organizira ova Udruga.
Ove godine dopremili smo rijeku Kupu na Trg Josipa Bana Jelačića. Da dobro ste pročitali, bila je to Kupa u malome, koja je živo tekla niz kupski kamen i pijesak sa komplet pripadajućom florom i faunom. Živi jaglaci, tratinčice i jelke činili su obalu Kupe autentičnom, što je oduševilo mnoge zagrepčane. Pored štanda naravno bio je veliki raft čamac sa skiperom, koji je slikovito davao do znanja da je adrenalinski rafting svakako moguće doživiti upravo na Kupi.

Naša mlada članica Udruge obučena u tradicionalnu narodnu nošnju  našega kraja, te jednoobrazno obučeni  preostali predstavnici Udruge, privlačili su pažnju nazočnih a poglavito fotoreportera .       

Zaključak:

Odlična prezentacija Gorskog kotara, čiji se dah dobro osječao toga dana na glavnom zagrebačkom Trgu. Udruga „KUPA“ odradila je promidžbu svoje Kupske doline na poznatom nivou originalnosti i posebnosti. 

Svaki štand je ponudio ono što je najbolje imao, a sve  je to omogučilo Društvo „Goranin“ iz Zagreba koje svojom  odličnom organizacijom  itekako dobro promovira Gorski Kotar, i zato im veliko hvala.
Svakako se vidimo i iduče godine na Trgu, po peti puta, kad čemo opet za određeno vrijeme biti u fokusu pažnje, a to Gorski kotar i zaslužuje.

Predsjednik udruge
Davorin Klobučar

GORANI U SRCU EUROPSKE UNIJE – BRUXELLESU
17, 18. i 19. lipnja 2009.

U organizaciji društva „Goranin“ iz Zagreba organizirana je izvanredna prezentacija Gorskog kotara i to ni više ni manje nego u središtu Europske Unije u Bruxellesu. Nakon što je društvo „Goranin“ organiziralo već tri veoma uspjele prezentacije Gorskog kotara u Zagrebu, sada se napravio jedan ogroman iskorak i otišlo se u središte EU. Delegaciju Gorana činili su predstavnici gradova i općina Gorskog kotara, turističkih zajednica i udruga koje svojim kvalitetnim radom promoviraju i prezentiraju Gorski kotar. Naravno, tu je bila i naša Udruga“Kupa“ iz Broda na Kupi koju je predstavljao predsjednik gospodin Davorin Klobučar.

Delegacija je autobusom krenula 17.6. u ponoćne sate iz Zagreba, te putem ukrcavala kroz Gorski kotar sudionike, te preko Broda na Kupi krenula za daleki Bruxelles. Autobus je bio ispunjen do posljedenjg mjesta osobama koje su zaslužile svojim radom i odanošću prema Gorskom kotaru ovaj atraktivan i dinamičan put. Vrlo veselo, razdragano i uspješno društvo. Nakon cijelodnevnog ugodnog putovanja stigli smo u večernje sate U Bruxelles i smjestili se u hotel. Slijedećeg dana smo imali prezentaciju našeg Gorskog kotara na glavnom trgu u centru na piaci Espagna, gdje smo prezentirali sve bogatstvo našeg kraja, te je nastupila i folklorna skupina praćena odličnim harmonikašima heligonki.

Rasplesani i razdragani, zabavljali smo nazočne te tako prolazili glavnim trgovima što je privuklo mnoštvo stranih delagacija i grupa po centru grada. U popodnevnim satima, nastupili samo u hrvatskoj kući regija, gdje smo izvanredno primljeni i tu smo uredili naše štandove i prezentitrali turističke potencijale našeg Gorskog kotara. Naravno, Udruga „Kupa“ je zauzimala dominantno mjesto, sa uređenim štandom gdje se moglo uočiti čime se sve bavimo.
Svim gostima, uzvanicima i diplomacijama pružile su se potpune informcije o turističkom potencijalu Gorskog kotara.

Vidljiv je veliki interes svih i na mnoge upite smo svi vrlo ljubazno, na naš goranski način, pružili potpune informacije sretni i ponosni što pričamo o voljenom kraju. Upriličen je i domjenak, te smo pozdravljeni od domaćina hrvatske kuće regija i od strane veleposlanika RH u Bruxellesu. Ugodno druženje je nastavljeno sve do kasnih večernjih sati. Treći dan smo proveli u razgledavanju samog centra Bruxellesa i obilazili zgrade parlamenta EU. Bili smo na mjestu gdje se okupljaju sve europske delegacije i donose najvažnije rezolucije i odluke glede EU. Moramo primijetiti da u gradu nije bilo mira što se tiće domonstracija i prosvjeda jer su i europski seljaci-traktoristi došli prosvjedovati tražeći veću cijenu mlijeka i ostalih poljoprivrednih artikala.

Sve je to budno pratila policija i sve je bilo visoko demokratski organizirano i kulturno. Dokaz da je problem seljaka svugdje prisutan a ne samo u Hrvatskoj. Zaključujemo da su tih nekoliko dana život u Brusselesu aktualizirali Gorani i europski traktoristi. U nastavku poslijepodneva smo napustili grad i krenuli prema Njemačkoj gdje smo bili u blizini grada Dusseldorfa primljeni od strane gradonačelnika i našeg konzula RH u Njemačkoj. Topli doček i prijem kojeg su obogatili i mnogi naši iseljenici koji su nas došli pozdraviti. Mi smo im priredili veseli program, naravno uz ples i glazbu heligonki. Nakon toga smo nastavili put naše domovine gdje smo stigli  nakon 15 sati vožnje. Naravno, Brod na Kupi je bio prva naša destinacija gdje smo svi skupa konstatirali da smo ovu misiju uspješno i sretno odradili.

Zaključak:

Velika hvala i poklon do poda čelništvu društva „Goranin“ iz Zagreba koji su dogovorili i realizirali ovu, može se reći, najveću prezentaciju u Europi. Oni su omogućili svima nama da prezentiramo goranskog čovjeka i  prirodne potencijale našeg kraja. Hvala svima koji su nazočili tome i dali svoj doprinos. Naravno, Udruga“ Kupa“ bila je u tom povijesnom timu Gorskog kotara i svakako prezentirala ljepote i vrijednosti Broda na Kupi i Kupske doline. Ponosni  smo i sretni što su se u srcu EU mogla vidjeti obilježja Udruge „Kupa“. Velika je to prezentacija i ogroman doprinos našem Gorskom kotaru, Primorsko-goranskoj županiji i naravno, našoj domovini Hrvatskoj!

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar

PREZENTACIJA GORSKOG KOTARA U ZAGREBU
Zagreb, 18.04.2009.

Dana 18.04.2009. godine održana je treća po redu prezentacija Gorskog Kotara u Metropoli. Trg Josipa Bana Jelačića u našem Zagrebu bio je u duhu zelenog našeg Gorskog kotara u vremenu od 09,00 – 14,00 sati, u kojem je periodu po prekrasnom vremenu ogroman broj zagrebčana obilazio čak preko 60 postavljenih štandova.Na lijepo uređenim štandovima, prezentirali su se mnogi proizvođači prirodnih goranskih napitaka, izrađivači autohtonih suvenira, mnoge Udruge te turističke zajednice općina i gradova.Čitavo vrijeme na glavnoj pozornici nastupale su folklorne skupine i glazbenici Gorskog Kotara, a isto tako se i veselo plesalo.

Naša Udruga “Kupa” tradicionalno uvijek dolazi na ovu prezentaciju, pa tako smo naravno i sada nazočili i prezentirali naš Brod na Kupi i cjelokupnu Kupsku dolinu.Našu ekipu činilo je šest članova jednako obučenih u našim prepoznatljivim majicama Udruge.Sam štand naše su vrijedne i ukusom i šarmom bogate članice, prekrasno uredile, tako da je to zaista bio živuči botanički vrt s pravim dahom naše ljepotice Kupe. Pored botanike, bile su istaknute i nagrade koje prate mnoge sudionike na našim športsko-turističkim manifestacijama – medalje i originalni suveniri.

Kraj štanda, naravno, bio je kao simbol naš veliki raft čamac s obučenim rafterom što simbolizira mnoge aktivnosti koje ova Udruga sprovodi na Kupi a sve u interesu očuvanja, promocije i promidžbe našeg kraja koji apsolutno ima prirodni i turistički potencijal.Imali smo čast da nas je na naš štand osobno došao pozdraviti gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić kojeg smo tom prigodom pozvali na naš predstoječi kros u Brod na Kupi, s obzirom da je poznati ljubitelj i posjetitelj atletskih utrka. Naravno prihvatio je poziv i najavio dolazak.
Manifestacija je medijski odlično pračena i naša Udruga imala je prigodu da se putem televizije i radia obrati i predstavi mnogim gledateljima i slušateljima.

Organizator ove izvanredne i kvalitetne manifestacije je Društvo “Goranin” iz Zagreba, kojima apsolutno čestitamo i zahvaljujemo što su nam omogučili najbolju i najatraktivniju moguču prezentaciju ovdje u srcu naše domovine, na prekrasnom Trgu J.B.Jelačića. Bravo naši zagrebački gorani!Od strane organizatora formirana je stručna i neovisna komisija koja je obilazila i snimala sve štandove, njihovu uređenost, originalnost kao i ljubaznost članova, a u svrhu biranja naljepše uređenog štanda, najljepšeg suvenira i najboljeg proizvoda. Rečeno je od strane ocjenjivačke komisije da če se naknadno, po sumiranju ocjenjivanja, objaviti rezultati i uručiti nagrade.

U fazi pisanja ovog izvješća primili smo informaciju putem medija-Radia Gorski Kotar da je za najljepše uređeni štand proglašena naša Udruga “Kupa” koja to dijeli s još jednim. Velika hvala na ovom izboru, što nas jako veseli i čini ponosnim da dijelimo izbor najljepšeg  među tako puno  lijepo uređenih štandova. U nastavku očekujemo i službeno očitovanje komisije kao i uručenje nagrade. Ovaj izbor je još jedan dokaz da smo na pravom putu kao i motiv da ustrajemo u našim aktivnostima što jamačno i hočemo a sve u interesu napretka i boljitka naše Kupske doline i cjelokupnog Gorskog kotara, kojeg neizmjerno volimo.

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE „KUPA“
Brod na Kupi, 21.03.2009.

U subotu 21.o3.2009. godine u prostoru osnovne škole Brod na Kupi, održana je izborna skupština Udruge „KUPA“ na kojoj je nazočio veliki broj članova Skupštine.
Od gostiju Skupštinu su pozdravili     predsjednik zajednice športova Grada Delnice gospodin Ivica Urbanc,  te gosti iz Republike Slovenije i to: predsjednik T.Š.D. Kostel gospodin dr. Stanko Nikolić i član upravnog odbora gosp. Jože Klarić.
Oni su istaknuli iznimno zadovoljstvo radom i stvaralaštvom ove Udruge te veliki broj kvalitetnih programa koji se sprovode u interesu šire društvene i međunarodne zajednice.

Predsjednik Udruge gosp. Davorin Klobučar podnio je iscrpno izvješće ne samo iz protekle 2008. godine, već i za cijelo mandatno razdoblje od četiri godine. Ono što je najvažnije za istaknuti je da se bogati plan i program u potpunosti realizirao i prebacio  mnogim aktivnostima i  preko plana, što iznosi oko 140% realizacije. Održano je 48 sjednica Upravnog odbora, nebrojeni broj radnih sastanaka na terenu, upućenih dopisa, faksova, mailova, putovanja a sve u interesu što kvalitetnije i sveobuhvatnije realizacije. Na taj način samo kroz veće manifestacije koje su športsko-turističkog karaktera, a koje je ova Udruga sprovela, nazočilo je oko 10 000 gostiju –turista koji su boravili u Kupskoj dolini.

Zaključiti se može kolika je to turistička promidžba i promocija našeg kraja a važna za razvoj turizma na ovim prostorima.
Nakon razrješenja dosadašnjeg Upravnog i Nadzornog odbora kome se zahvalilo na svemu učinjenom, izabran je novi Upravni odbor u sastavu: Marija Tonković,Blaženka Bukovac,Igor Pajnić, Moreno Pleše, Zlatko Rošoci, Dragutin Šnajdar i Davorin Klobučar. U nadzorni odbor izabrani su: Miljenko Uršić, Željko Pajnić i Vladislav Klobučar. Za predsjednika u narednom mandatnom razdoblju jednoglasnom odlukom skupštine izabran je dosadašnji predsjednik Davorin Klobučar.
Po izboru predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju i obečao daljnji nastavak kontinuiteta rada, pa i veći, a sve u interesu boljitka i napretka naše zajednice.
Na kraju, predsjednik Udruge „KUPA“ uručio je Plakete gostima iz Slovenije za izniman doprinos na međunarodnoj suradnji.

DODJELJENE NAGRADE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE,
GRADA RIJEKE I UDRUGE “SMART”
ZA VOLONTERA 2008. GODINE
Rijeka, 05. prosinac 2008. godina

U sklopu kampanje “Zavolontiraj se!” koju je u povodu Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca provodi Udruga za razvoj civilnog društva Smart iz Rijeke u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom, nagrađeno je šest najboljih volontera godine. Dodjelom nagrada želi se izraziti priznanje volonterima koji su svoje vrijeme, trud, znanje i vještine uložili za dobrobit i razvoj zajednice.

Među tri najbolja volontera s područja
Primorsko-goranske županije nagrađen je i predsjednik Udruge “Kupa”, gospodin Davorin Klobučar.

Nagrade je uručio osobno župan gosp. Zlatko Komadina.

Tijekom 2008. godine Udruga “KUPA” dobila je slijedeće nagrade:

Od Turističke zajednice Grada Delnice:

  • za najatraktivniju održanu manifestaciju u tijeku 2006. i 2007. godine, a to je  Tradicionalni međunarodni plivački miting na rijeci Kupi “KUPOM UZVODNO”,
  • za najuređeniju javnu površinu na prostorima Grada Delnice, a to je Trg u Brodu na Kupi (cvjetni nasadi),

te osobne nagrade:

  • DAVORIN KLOBUČAR (Predsjednik Udruge) nagrađen od Poglavarstva Grada Delnice JAVNOM GODIŠNJOM NAGRADOM za izniman doprinos u razvoju sporta i turizma na prostoru Broda na Kupi i Grada Delnice,
  • DRAGUTIN ŠNAJDAR (član upravnog odbora) pohvalnica gradonačelnika Grada Delnice za uređenje zelenih površina Grada.

PREZENTACIJA GORSKOG KOTARA U ZAGREBU
Zagreb,19. travnja 2008.

19.04.2008. godine članovi Udruge “Kupa” (ukupno njih 10) predstavili su Udrugu na Trgu Josipa Bana Jelačića u Zagrebu na visokom nivou, prestavivši se na originalan način s obilježjima Kupske doline.
Uredili smo sam štand u prirodnom stilu s dominirajućim autohtonim biljem, a iznad svega dominirao je prekrasan veliki raft čamac kao simbol sportskog turizma Kupske doline, kojeg promovira naša Udruga “Kupa”. Svi članovi odjeveni u majice i kape Udruge “Kupa” vrlo srdačno i razdragano dočekivali su
mnogobrojne Zagrepčane i druge posjetitelje na svom štrandu.

Kod ocjenjivanja stručne komisije koja je obilazila i ocjenjivala uređenost, ljubaznost i kvalitetu svih štandova, naša Udruga “Kupa” dobila je visoku ocjenu i za jedan bod bila drugoplasirana.
U svakom slučaju jako dobro organizirana prezentacija gdje sve pohvale upućene vrijednom društvu “Goranin” iz Zagreba koje je sve to odlično organiziralo.
Udruga “Kupa” je još jednom u svom stilu promovirajući sport, rekreaciju i turizam uz veliku prisutnost na polju ekologije, predstavila zelenu Kupsku dolinu koja postaje sve interesantnija i posjećenija od strane turista.

PREZENTACIJA GORSKOG KOTARA U ZAGREBU
21. travnja 2007.

Udruga “Kupa” uspješno se predstavila građanima Grada Zagreba i ostalim gostima koji su prisustvovali prezentaciji Gorskog Kotara.

Navedena priredba održana je na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu uz prisustvo zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića.

SUDJELOVANJE UDRUGE “KUPA”
NA BAKARSKOJ REGATI
Bakar, 12. svibnja 2007.

Udruga “Kupa” uspješno je nastupila na poznatoj Bakarskoj regati koja je održana u vodama Bakarskog zaljeva nadnevka 12.05.2007. godine.

Predivna priredba sportsko – kulturnog karaktera protekla je u veličanstvenom ambijentu i uz odliičnu organizaciju domaćina.

No comments.