Šah

8. ŠAHOVSKO PRVENSTVO KUPSKE DOLINE
Brod na Kupi, 05.08.2015. godine

Povodom Dana pobjede, hrvatskih branitelja i domovinske zahvalnosti , ovaj značajan Dan se već punih 8 godina obilježava odličnim šahovskim međunarodnim prvenstvom, koji se održava u lijepom vrtu Hotela “Mance” u središtu Broda na Kupi. Na ovom prvenstvu nastupaju mnogi mladi šahisti, kao i stariji , te i međunarodni majstori i velemajstori. Šahisti dolaze iz cijeloga Gorskog Kotara i Primorsko-goranske županije, te iz R. Slovenije.
Organizator ovoga prvenstva su šahovska škola – Delnice i Udruga „KUPA“ iz Broda na Kupi, a pokrovitelj je Grad Delnice i TZ Grada Delnice.

Ovo je još jedna promidžba Kupske doline i doprinos ljetu  zanimljivim sadržajima. 

III. ŠAHOVSKO PRVENSTVO KUPSKE DOLINE
Brod na Kupi, 05. kolovoza 2009. godine

Dana 05. kolovoza 2009. godine, na Dan Pobjede, domovinske zahvalnosti i Hrvatskih branitelja u Brodu na Kupi održano je III. šahovsko prvenstvo Kupske doline.

Organizator ovog prvenstva je šahovska škola Delnice i Udruga “KUPA” u suradnji s hotelom “Mance” u čijem je vrtu i održano prvenstvo.

Na samom početku pozdravnu riječ svim nazočnima uputili su predsjednik šahovske škole Delnice gosp. Danijel Lončar i predsjednik Udruge “KUPA” gosp. Davorin Klobučar, koji je ujedno sve pozvao da se prisjete svih poginulih Hrvatskih branitelje u Domovinskom ratu te da im se minutom šutnje oda dužno poštovanje. Samo prvenstvo je otvorila dogradonačelnica Grada Delnice gospođica Maja Kezele.

Na prvenstvu je nastupilo 33 šahista iz raznih krajeva Primorsko-goranske županije i iz susjedne Republike Slovenije. Veseli činjenica o sudjelovanju velikog broja mladih šahista. Nakon interesantnih mečeva, ukupni pobjednik ovog prvenstva bio je međunarodni majstor gosp. Goran Mufić iz Rijeke.

No comments.