Košarka

XIII. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR STREET BALL – “KUPA 2016”
Brod na Kupi, 03.09.2016.

U subotu 03.09.2016. godine u Brodu na Kupi u organizaciji udruge „KUPA“, organiziran je 13. Tradicionalni međunarodni košarkaški turnir – street ball „KUPA 2016″.

Na turniru, koji se igrao na školskom igralištu osnovne škole Brod na Kupi, nastupilo je 6 ekipa koje su pristigle iz Delnica dvije, iz Republike Slovenije dvije, te po jedna iz Tršća-Čabra i Rijeke.

Prvenstveno su ekipe činili mlađi košarkaši, koji su demonstrirali lepršavu i srčanu košarku, u kojoj je dominirala mladost i sva ljepota igre pod koševima.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, unutar kojih se igralo svaki s svakim. Potom se prema plasmanu unutar skupina odigralo polufinale unakrsno prvi s drugim, te za plasman. Nakon toga su poraženi igrali za treće mjesto a potom pobjednici za prvo mjesto. Isto tako se organiziralo i natjecanje u izvođenju trica. Finalna utakmica, kao i za treće mjesto, bile su međunarodne, gdje su se borili za zlatno odličje košarkaši iz Kočevja (Republika Slovenija) i košarkaši iz Tršća-Čabra, te za brončano odličje druga ekipa iz Kočevja i ekipa iz Rijeke.

Po okončanju turnira plasman ekipa je bio slijedeći:

 1. „LENI MEDVEDI“  – KOČEVJE (Republika Slovenija)
 2. „PIMPEKI“ – TRŠĆE-ČABAR
 3. „RTUM“ – KOČEVJE (Republika Slovenija)
 4. „SLOW DOWN TITO“ – RIJEKA
 5. „KATARINČINI“ – DELNICE
 6. „XYZ“ – DELNICE

Najbolji izvođač trica bio je BORNA ŠARIĆ iz ekipe „Slow Down Tito“ – Rijeka.
Najbolji igrač turnira proglašen je MARTIN BAJC iz ekipe „Leni Medvedi“ – Kočevje.
Sve utakmice sudio je državni košarkaški sudac GORAN KLOBUČAR iz Rijeke.

Sve je proteklo u izvanrednom košarkaškom i prijateljskom nadmetanju i druženju, koje je nastavljeno u vrtu hotela „ Mance“. Na taj način je završeno ovogodišnje sportsko-rekreacijsko ljeto u Brodu na Kupi, gdje je Udruga „KUPA“  sprovela čak četiri programa Festivala sportske rekreacije PGŽ-a.

Svi sudionici ovih Festivala zadovoljno su konstatirali: SVAKAKO SE VIDIMO I IDUĆE GODINE !

XII. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2013”
Brod na Kupi, 31. kolovoza 2013.

U subotu 31.08.2013. godine u Brodu na Kupi u organizaciji Udruge „KUPA“ održan je 12. Tradicionalni međunarodni košarkaški turnir „KUPA 2013“. Turnir je okupio veteranske ekipe iz tri županije Republike Hrvatske i to iz zadarske – ekipa Sukošana, primorsko-goranske – ekipa Crikvenice, zagrebačke – ekipa ZG Holding, te dvije slovenske ekipe, Kočevje i Laško.

Po lijepom sunčanom vremenu utakmice su igrane na školskom igralištu po liga sistemu, svaki sa svakim.

Sve utakmice su bile na visokom nivou, gdje su prikazane sve kvalitete košarkaške igre, uz veliku neizvjesnost do samoga kraja.

Pa su tako igrana i dva produžetka, što dokazuje izjednačenost ekipa, što je činilo turnir veoma zanimljivim.

Ukupno se odigralo 10 utakmica, nakon kojih je redosljed na ljestvici bio opet vrlo izjednačen. Prve tri ekipe imale su isti broj bodova i sve s jednim porazom. Konačni plasman određen je međusobnim odnosom i koš razlikom tih triju ekipa.

Tako je konačni plasman izgledao ovako:

 1. Kočevje (Republika Slovenija)
 2. Laško (Republika Slovenija)
 3. Crikvenica
 4. ZG Holding
 5. Sukošan

Izborom voditelja ekipa, izabran je najbolji igrač turnira i to Zoran Dragojević iz Crikvenice, a najbolji strijelac turnira bio je Jaka Pipan iz Laškog.

Najstariji igrač bio je Zvonko Keran (59 god.) iz Sukošana.

Prve tri ekipe nagrađene su sportskim medaljama i peharima, te su pehari uručeni i najboljem igraču i strijelcu, a najstarijem praktičan poklon.

Sve utakmice sudili su odlično suci iz županijske udruge košarkaških sudaca – Rijeka, gospoda: Ivan Šverko, Goran Klobučar i Josip Pavelić.

Ovaj turnir koji je lijepa dugogodišnja tradicija, bio je zaista pravo sportsko-prijateljsko druženje hrvatsko-slovenskih košarkaša, te je kao takav, uz ostale manifestacije Udruge „KUPA“,  velika promidžba  sportskog turizma i međunarodnog prijateljstva  na ovim prostorima Gorskog Kotara.

XI. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2012”
Brod na Kupi, 25. kolovoza 2012.

U subotu 25.08.2012. godine u Brodu na Kupi u organizaciji Udruge „KUPA„ održan je 11. tradicionalni međunarodni košarkaški turnir „KUPA 2012„. Turnir na kojem je  nastupila ekipa  iz sisačko – moslavačke županije (Glina), ekipa Kočevja iz Republike Slovenije, te domaća ekipa Udruge „KUPA“ iz Broda na Kupi u suradnji s košarkašima iz Jelenja-Dražice. Trebale su nastupiti po tradiciji još ekipe iz Sukošana, Delnica i Ozlja, no zbog objektivnih tehničkih razloga nisu doputovale. Turnir je svejedno u potpunosti uspio i bez obzira na visoke temperature zraka (36 stupnjeva celzijusa) igrala se veoma kvalitetna i izjednačena košarka.

Igrači su se viteški nadmetali i apsolutno nadjačali i visoke temperature zraka, te su pokazali da je košarka igra koja se voli.

Igralo se sistemom svaki sa svakim te su postignuti  slijedeći rezultati:

K.K. GLINA – K.K. KOČEVJE 44 : 38
Udruga „KUPA“   –   K.K. KOČEVJE 46 : 43
K.K. GLINA  –  Udruga „KUPA“ 81 : 53

Konačni poredak turnira:
1. K.K. GLINA
2. Udruga „KUPA“- Brod na Kupi
3. K.K. KOČEVJE – R. SLO.

Najbolji igrač turnira proglašen je : SEAD MURATOVIĆ  iz K.K. GLINA.
Najbolji strijelac turnira: DAVOR KONJEVIĆ iz Udruge „KUPA“.
Najbolji izvođač trica: TONI ČUBELIĆ iz Udruge „KUPA“.
Najmlađi igrač turnira: TONI ČUBELIĆ (17 godina) – Udruga „KUPA“.
Najstariji igrač turnira: SAŠA POLOVIČ (50 godina) – K.K. KOČEVJE.

Utakmice su odlično sudili suci iz Udruge košarkaških sudaca PGŽ , gospoda ŠVERKO, MALIĆ I KLOBUČAR.

Svim ekipama pripali su pehari i medalje igračima.

Po završetku turnira, kao pravi sportaši i prijatelji svi zajedno završavaju  na zajedničkom ručku u vrtu hotela „Mance“ i potom na obaveznom pravom osvježenju u Kupi na poznatoj kupskoj Copacabani na Pritiskama.

X. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2011”
Brod na Kupi, 27. kolovoza 2011.

U subotu 27.08.2011. godine u Brodu na Kupi, u organizaciji Udruge „KUPA“,  održan je 10. po redu Tradicionalni međunarodni košarkaški turnir „KUPA 2011″.

Na turniru je nastupilo pet košarkaških ekipa iz četiri županije, i to:  Ličko-senjske ekipa Otočca, Zadarske  ekipa Sukošana, Karlovačke ekipa Ozlja, te iz Primorsko-goranske ekipe F.S.V. – Rijeka  i  Udruga  „KUPA“- Brod na Kupi.

Nakon održanih utakmica unutar skupina, te polufinalnih, u finale su plasirane ekipe Ozlja i K.K. „Otočac“, gdje je nakon početne izjednačene igre, Otočac preuzeo igru u svoje ruke i na kraju slavio pobjedom 33:22. U borbi za treće mjesto, ekipa Udruge „KUPA“  pobijedila je riječki F.S.V. rezultatom  55:38.

Konačni redoslijed ekipa je:

1. K.K. „OTOČAC“
2. OZALJ
3. UDRUGA „KUPA“
4. F.S.V. – RIJEKA
5. SUKOŠAN

Za najboljeg igrača turnira proglašen  je  Ervin Mujkanović iz K.K. „Otočac“, najbolji strijelac bio je Davor Konjević  (58 koševa) iz Udruge „Kupa“, najbolji izvođač trica Đani Klanfar iz Ozlja. Svima su pripale sportske nagrade- pehari. Najmlađi igrač turnira bio je Dino Klanfar iz Ozlja  a najstariji Zvonimir Keran (57 god.) iz Sukošana, kojima su pripale praktične nagrade.Sve ekipe dobile su pehare za svoj plasman a prve tri i medalje. Utakmice su odlično sudili suci iz Udruge košarkaških sudaca PGŽ, gospoda Davorin Tomac, Zoran Žagar i Goran Klobučar.

Ekipa Udruge „KUPA“ nastupila je u slijedečem sastavu: Lucian Koić, Karlo Tijan, Krešimir Černeka, Milan Miličević, Davor Konjević, Ivica Ćubelić, Goran Selimović i Davorin Klobučar. Voditelj je bio Branko Ćubelić.

Utakmice su igrane skraćeno, dva puta po deset minuta, te je prikazana odlična košarka po sunčanom i vrlo toplom vremenu. Pravo sportsko druženje i na kraju veselje svih sudionika, dokaz su da je ovaj turnir primjer zdravog druženja i prijateljstva šireg dijela naše republike. Turnir ima i turistički značaj i promociju Kupske doline, s obzirom da dolaze košarkaši iz mnogih županija, a realizirana su i noćenja, jer ekipa iz Dalmacije več godinama dolazi na ovaj turnir i provede vikend na ovim prostorima. Naravno, sve je začinjeno ljepotom ovoga kraja, pa je tako i prva missica Kupske doline gđica. Višnja Štimac uručila svima pripadajuće nagrade.

IX. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2010”
Brod na Kupi, 28. kolovoza 2010.

U subotu 28. Kolovoza 2010. godine u Brodu na Kupi organiziran  je program  športsko-turističkog karaktera  koji s pravom ulazi u povijest događanja na prostorima Kupske doline.

U organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi. Prvo je organiziran 9. Tradicionalni međunarodni košarkaški turnir „KUPA 2010“, a potom iste večeri po prvi puta u povijesti ovoga kraja i IZBOR ZA  MISS KUPSKE DOLINE S HRVATSKO-SLOVENSKE STRANE. Dvostruki program koji je toga dana privukao veliki broj ljudi ne samo iz Gorskog kotara i susjedne Slovenije, već i mnoge riječane, zagrepčane, dalmatince i mnoge druge koji su bili sudionici programa koji je nudio sport,mladost i naravno ljepotu.

U prvom dijelu programa održao se odličan košarkaški turnir na kojem je sudjelovalo pet ekipa i to : Ozalj, Sukošan, F.S.V. Rijeka, Š.K.D. „Medved“-Slovenija i Udruga “Kupa“ – Brod na Kupi.

Turnir je započeo po planu u Brodu na Kupi, no zbog jake kiše moralo se odustati od igre na otvorenome i turnir se nastavio i završio u Domu sportova u Delnicama.

Prikazana igra je bila na nivou A-2 lige i svi sudionici ovoga turnira su prezentirali pravu športsku borbu s naglašenom dozom međusobnog poštovanja i prijateljstva, što je i glavni cilj ovoga međunarodnoga turnira.

U finalnoj utakmici sastali  su se Ozalj i F.S.V. iz Rijeke,  gdje je pobijedio Ozalj s rezultatom 32:23, a za treće mjesto Udruga „KUPA“ pobijedila je, nakon vrlo neizvjesne i uzbudljive završnice, slovenski „Medved“ rezultatom 34:32.

Konačni  poredak ekipa bio je slijedeći:

1. Ozalj
2. F.S.V. – Rijeka
3. Udruga „KUPA“ – Brod na Kupi
4. Š.K.D. „Medved“ – R.Slovenija
5. Sukošan

Za najboljeg igrača turnira proglašen je iz pobjedničke ekipe Đani Klanfar, a najbolji strijelac turnira bio je Davor Konjević iz Udruge „KUPA“.

Turnir su sudili suci iz županijske udruge košarkaških sudaca, vrlo profesionalno i korektno. Turnir je pokazao po deveti put da je prava stvar i izvrsna prezentacija sportskog nadmetanja i pravog međunarodnog druženja, te promocija našega kraja koji okuplja košarkaše i goste iz raznih krajeva naše republike i Republike Slovenije.

Po završenom viteškom nadmetanju i podjeli priznanja, nastavilo se sve opće druženje na slijedećoj manifestaciji koja je uskoro krenula, a to je bio PRVI IZBOR ZA MISS KUPSKE DOLINE.

VIII. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2009”
Brod na Kupi, 29.08.2009.

U organizaciji Udruge “KUPA” iz Broda na Kupi u subotu 29. kolovoza 2009. godine održan je VIII TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR “KUPA 2009”. Na turniru su nastupile košarkaške ekipe iz Zadarske, Karlovačke i Primorsko-goranske županije i to: K.K. SUKOŠAN, Š.D. OZALJ, K.K. F.S.V. iz Rijeke te domaća ekipa Udruge “KUPA”. Turnir je započeo prisjećanjem na nedavno preminulog poštovanog novinara gosp. Mirka Božidara Wolfa, koji je bio dopisnik Sportskih novosti, Jutarnjeg lista, kao i suradnik Radia Gorski kotar i Radia Rijeke. Gosp. Wolf  pratio je rad Udruge “KUPA” i vrlo kvalitetno izještavao sa raznih manifestacija i programa. Minutom šutnje odano mu je poštovanje i zahvala za sve što je činio tijekom svog uspješnog i bogatog stvaralačkog života.

Na samom početku prve utakmice počela je padati kiša koja na žalost nije dozvolila nastavak utakmica. Nakon određene pauze otišlo se u Delnice, gdje se u Domu sportova nastavio i uspješno završio ovaj vrlo kvalitetan turnir. Sve utakmice su bile vrlo neizvjesne do samog kraja, što je činilo turnir interesantnim. U finalu su se našle dvije, do tada pobjedničke ekipe Ozlja i Udruge “KUPA”. Prikazana je odlična košarka, kvalitete A-2 lige. Početnu dominaciju ekipe Ozlja, u nastavku je, dominacijom pod koševima, preokrenula ekipa Udruge “KUPA”, te sigurno pobijedila rezultatom 48 : 36. Konačni plasman bio je : 1. Udruga “KUPA”; 2. Š.D. Ozalj; 3. K.K. F.S.V. iz Rijeke; 4. K.K. Sukošan.

Na taj način Udruga “KUPA” osvojila je po peti puta ovaj turnir i to treči puta za redom.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivica Ćubelić iz ekipa Udruge “KUPA”, a najbolji srijelac turnira bio je Kristijan Razumić iz ekipe Ozlja. Najbolji izvođač trica bio je mladi Dino Klanfar iz ekipa Ozlja. Sve ekipa nagrađene su adekvatnim peharima a najbolji i medaljama. Proglašenje pobjednika, uručenje nagrada kao i zajedničko druženje nastavljeno je opet u Brodu na Kupi.
Zaključiti se može da ovaj turnir pored kvalitetne košarke, pruža i jedno izvrsno druženje košarkaša iz raznih krajeva Republike Hrvatske, a što u nastavku ima i turistički značaj i promidžbu našega Goranskoga kraja.

VII. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2008”
Brod na Kupi, 30.08.2008.

Dana 30.08.2008. godine održan je u Brodu na Kupi, u organizaciji Udruge “KUPA”, VII TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR “KUPA 2008”.

Na turniru je nastupilo 7 ekipa i to: Kozala iz Rijeke, Ozalj, Jaska, Slovenska ekipa “Medved” iz općine Kostel, te dvije ekipe iz Dalmacije i to Sukošan i Sv. Filip Jakov, te domaća ekipa Udruge “KUPA”.

Po prekrasnom vremenu i pravim sportsko-turističkom ugođaju, igralo se po skupinama svaki sa svakim, te nakon kvalifikacija odigrano je polufinale u kojem je bila zastupljena košarka iz Dalmacije, Karlovačke regije, Rijeke i domaće Brodokupske košarke.

U velikom finalu našle su se ipak dvije najbolje ekipe, riječka Kozala i domaća Udruga «KUPA». Nakon vrlo izjednačene i neizvjesne igre, pobijedila je domaća ekipa Udruge «KUPA» s rezultatom 40 : 39.
Za treće mjesto ekipa Ozlja pobijedila je Sv. Filip Jakov 41 : 33.

Konačni plasman je:

 1. Udruga «KUPA»
 2. Kozala iz Rijeke
 3. Ozalj
 4. Sv. Filip Jakov
 5. Medved (Kostel Republika Slovenija)
 6. Sukošan
 7. Jaska

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Igor Ravlić iz ekipe Udruge “KUPA”, a  najbolji izvođać trica bio je Đovani Klanfar iz ekipe Ozlja.

Sve ekipe nagrađene su peharima a prve tri i medaljama, kao i suci koji su vrlo profesionalno sudili ovaj turnir, a to su suci iz Udruge košarkaških sudaca PGŽ-e.

Pobjednička ekipa Udruge “KUPA” nastupila je u sastavu: Edi i Branko Rački, Ravlić, Jurčević, Bilić, Solić i Klobučar, koji je ujedno i voditelj ekipe. Mora se istači da je ekipa Udruge “KUPA” od dosad održanih 7 turnira već sada osvojila 4.

ZAKLJUČAK
:
Odlična atmosfera u pravom smislu sportsko-prijateljskom ozračju, što zorno prikazuje dolazak košarkaških ekipa iz raznih krajeva naše Republike i inozemstva, što kazuje da ovaj turnir ima itekako turistički značaj te promovita naš lijepi Goranski kraj a mnogi košarkaši i gledatelji koji pohode ovaj turnir su najbolji ambasadori našeg kraja, a to je i temeljna zadaća ove Udruge koja itekako kvalitetno to radi za svoju zajednicu.

KOŠARKAŠKI TURNIR “PRIJATELJI ZAUVIJEK”
Fara, Slovenija, 26.07.2008.

U subotu, 26.07.2008. godine u Slovenskom mjestu Fara (Općina Kostel) održan je V. Tradicionalni međunarodni košarkaški turnir “PRIJATELJI ZAUVIJEK”.

Na turniru je nastupilo 7 (sedam) ekipa od kojih 6 slovenskih i predstavnik iz Republike Hrvatske, ekipa Udruge “Kupa”.

Nakon razigravanja po skupinama, odigrale su se polufinalne utakmice nakon kojih su se u finale plasirale do tada neporažene ekipe domaćina Š.K.D. Medved iz Vasi (Republika Slovenija) i Hrvatski predstavnik Udruga “Kupa” iz Broda na Kupi.

Finalna utakmica donijela je vrlo kvalitetnu igru i pravu dramu koju može izrežirati samo košarkaška igra. Naime, nakon prednosti domaćina od desetak koševa razlike, sredinom drugog poluvremena, u završnici utakmice ekipa Udruga “Kupa” izvanrednom taktičkom igrom u obrani i i efikasnim napadom stigla je domaćina i u posljednjoj sekundi zabila koš i izborila slobodno bacanje. Precizni Saša Janković pogotkom je zaključio pobjedu Brodskih košarkaša 38 : 37.

Tako je Udruga “Kupa” ostvarivši svih pet pobjeda zasluženo osvojila peti po redu košarkaški turnir “Prijatelji zauvijek”.

Za Udrugu “Kupa” nastupili su: Rudi Jugo, Saša Janković, Goran Klobučar, Davorin Klobučar, Ivica Čubelić, Kristijan Mavrić, Krešimir Černeka, Sanjin Janjatović, Davor Konjević i Siniša Barčić, a pod trenerskim vodstvom Davorina Klobučara i Branka Čubelića.

Za najboljeg igrača turnira izabran je zasluženo odlični Rudi Jugo iz Udruge “Kupa”.

Turnir su vrlo korektno sudili suci iz Rijeke i Slovenije.

Uzvratni, sedmi po redu košarkaški turnir “Kupa 2008” predviđen je 30. kolovoza 2008. godine u Brodu na Kupi.

VI. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2007.”
Brod na Kupi, 25.08.2007.

Turnir koji ima veliku tradiciju i privlači pozornost ljubitelja košarke, održan je 25. kolovoza 2007. godine.

Nastupile su slijedeće ekipe:

 • “Kozala” (Rijeka)
 • “Medved” (Slovenija)
 • “Kraljevica”
 • “Goranin” (Delnice)
 • Udruga branitelja zagrebačkog holdinga (Zagreb)
 • Udruga “Kupa” (Brod na Kupi)

Nakon razigravanja po skupinama, te polufinala, u finalu su se našle ekipe Udruge “Kupa” i ekipe “Kozala” – Rijeka gdje je ekipa Udruge “Kupa” osvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 49 : 31.

Konačni redosljed ekipa bio je slijedeći:

 1. Udruga “Kupa” (Brod na Kupi)
 2. “Kozala” (Rijeka)
 3. “Medved” (Slovenija)
 4. “Kraljevica”
 5. “Goranin” (Delnice)
 6. Udruga branitelja zagrebačkog holdinga

Pobjednička ekipa Udruge “Kupa” igrala je u slijedećem sastavu:
Igrači: Klobučar Goran, Stojić, Mavrović, Štimac, Trbović, Đerđa, Minovski, Vodopić, Špoljarić, Bjondić, Klobučar Davorin.
Treneri: Klobučar Davorin i Šučurović Goran.

Najbolji igrač: Miro Bijelić (Kozala)

Najbolji strijelac: Boris Štimac (Udruga “Kupa”)

Najbolji tricaš: Trbović (Udruga “Kupa”)

V. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2006.”
Brod na Kupi, 02.09.2006.

Ovaj, već dobro uhodani i dokazani turnir održan je 02. rujna 2006. godine na igralištu O.Š. Brod na Kupi.
Na turniru nastuplo je šest (6) ekipa i to:

 • K.K. “Kraljevica” – Kraljevica;
 • K.K. “Kozala” – Rijeka (veterani);
 • ekipa “Veliki Debosi” – Zagreb;
 • K.K. “Medved” – Slovenija;
 • ekipa “Ozalj” – Ozalj;
 • ekipa Udruge “Kupa” – Brod na Kupi.

Igralo se unutar dvije skupine svako sa svakim. Nakon kvalifikacija, prve dvije plasirane ekipe iz skupina idu u polufinale. Pobjednici su igrali za 1. i 2. mjesto a poraženi za 3. i 4. mjesto.

Nakon vrlo izjednačene igre i neizvjesnosti gdje su za ulazak u polufinale i finale odlučivali koš razlika, u finalu su se sastali:

K.K. Kraljevica – Ozalj 45 : 52

U vrlo kvalitetnom finalu turnir je osvojila ekipa “Ozalj”.

Finalisti su igrali u slijedećim sastavima:
K.K. Kraljevica: Nekić, Mavrić, Cupać, Bakić, Kukuljan, Trbović, Đugum, Žarković, Breulj, Ružić, trener: Damir Mavrić
Ozalj: Razumić, Klamfar Đani, Meglajec, Biličić, Požar, Razumić, Klamfar Dino, Bakarić, Mačićević, Novosel, trener: Đani Klamfar

Ekipa Udruge “Kupa” nakon dva uzastopna osvajanja turnira, ovaj puta za jedan koš razlike nije uspjela uči u polufinale te je igrala za 5. mjesto protiv riječke “Kozale” i pobjedila 27 : 23.

Ekipa Udruge “Kupa” nastupila je u slijedećem sastavu: Rošić, Vunić, Milotić, Klobučar Goran, Stojić, Miličević, Injac, Klobučar Davorin
Trener: Davorin Klobučar

Za najboljeg igrača izabran je Klamfar Đani iz Ozlja koji je bio i najbolji strijelac turnira.
Najbolji tricaš bio je Goran Breulj iz Kraljevice.
Najstariji igrač turnira bio je Milan Miličević iz Udruge “Kupa”, a najmlađi igrač Dino Klamfar iz Ozlja.

Najbolje ekipe i pojedinci nagrađeni su medaljama i peharima, a sve ekipe dobile su diplome.
Turnir su sudili suci iz Udruge sudaca iz Primorsko-goranske županije.
Turnir je prikazao vrlo kvalitetu igru nivoa A-2 lige i još jednom privukao vrlo velik interes ekipa i gledatelja.
Zaključak je da se u Brodu na Kupi igra sve kvalitetnija košarka.

IV. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2005.”
Brod na Kupi, 274.08.2005.

Turnir je održan nadnevka 27. kolovoza 2005. godine na igralištu O.Š. Brod na Kupi.

Na turniru su nastupile slijedeće ekipe:
“Goranin” – Delnice, “Ozalj” – Ozalj, “Medved” – Vas – Fara (Slovenija), “Kozala” – Rijeka, “Udruga Kupa” – Brod na Kupi.

Igralo se unutar skupine po sistemu “svako sa svakim” iz kojeg je proizišao konačni poredak ekipa. Prikazana igra bila je vrlo kvalitetna i najbolja do sada. Može se reći po igri najkvalitetniji turnir dosad odigran na razini A2 lige. Posebno se može istači kvaliteta igara prvih dviju plasiranih ekipa “Udruga KUPA” i “Goranin”.

Mora se istači da je turnir odlično organizirala Udruga “Kupa”, tako da je tijekom cijelog turnira bila odlična atmosfera koju su činili odličnim igrama svi sudionici, a bučnim i veselim navijanjem navijači sa transparentima i trubama koji su bodrili domaće košarkaše Udruge “Kupa”, te odlična muzika i vrhunska ugostiteljska ponuda Hotela “Mance”.
Medijski je turnir odlično popraćen.
Zaključak svih sudionika je da turnir ima dušu i kvalitetu i da se vidimo opet u ljeto.
Sve utakmice odlično su sudili suci iz Županijske sudačke udruge Rijeka.

Pobjedničkoj ekipi pripao je veiki pehar i zlatne madalje a pored toga ekipa je dobila i nagradu sponzora: Rafting za čitavu ekipu sa menijem i gajbom piva. Naravno, pehar i medalje pripale su i dugoj i trećoj ekipi. Svaka ekipa dobila je i diplomu za sudjelovanje.

Rezultati:

“Ozalj” – “Goranin” 22 : 26
“Medved” – “Ozalj” 36 : 51
“Kozala” – Udruga “Kupa” 32 : 39
“Kozala” – “Medved” 30 : 41
“Ozalj” – Udruga “Kupa” 20 : 34
Udruga “Kupa” – “Goranin” 30 : 29
“Ozalj” – “Kozala” 40 : 26
“Medved” – Udruga “Kupa” 25 : 47
“Medved” – “Goranin” 28 : 38
“Kozala” – ” Goranin” 24 : 28

Konačni poredak ekipa:

1. Udruga “Kupa” – Brod na Kupi
2. “Goranin” – Delnice
3. “Ozalj” – Ozalj
4. “Medved” Š.K.D. – Vas-Fara (Slovenija)
5. “Kozala” – Rijeka

Najbolji igrač turnira: Rudy Jugo – Udruga “Kupa”
Najbolji strijelac turnira: Kristijan Razumić (64 koša) – Ozalj
Najbolji tricaš: Edi Rački – Udruga “Kupa”
Najstariji igrač: Sandi Brnin (49 g.) – Kozala
Najmlađi igrač: Ivan Šafar (15 g.) – Goranin

“Udruga Kupa” iz Broda na Kupi odigrala je odlično i vrlo atraktivno tako da je bilo puno atraktivnih NBA akcija i zakucavanja što je publiku diglo na noge.
Tako je ekipa Udruge “Kupa” uvjerljivo, po drugi puta osvojila turnir.
Pobjednička ekipa igrala je u slijedećem sastavu:
4. Rudy Jugo
5. Edi Rački
7. Goran Klobučar (cap)
9. Darko Soldić
10. Marko Milotić
12. Saša Janković
15. Davorin Klobučar
trener: Davorin Klobučar

III. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2004.”
Brod na Kupi, 28.08.2004.

Turnir je održan nadnevka 28. kolovoza 2004. godine na igralištu O.Š. Brod na Kupi.
Na turniru su nastupile slijedeće elipe:

“Goranin” – Delnice, “Kozala” – Rijeka, “Artplet” – Kočevje Slovenija, “Kamačnik” – Vrbovsko, “Jocker & Toni” – Tršče, Basket Team “Brod na Kupi” – Brod na Kupi, “Fužine” – Fužine.

Igralo se u dvije skupine po tri, odnosno četiri ekipe. Prve dvije ekipe prolazile su u polufinale.
Pobjednička ekipa “Brod na Kupi” osim osvojenog velikog pehara i medalja koje su dobili svi igrači, imala je u svojim redovima i najboljeg igrača i najboljeg strijelca turnira. To je, sa 62 postignuta koša, uvjerljivo bio Boris Čekada, te je primio i dva pehara.

Pobjednička ekipa nagrađena je nagradnim Raftingom po Kupi za kompletan tim sa ručkom i gajbom piva, a nagradu je dao “FORIS” d.o.o. Brod na Kupi.

Atrakcija turnira je to što su nakon dugo godina opet zajedno zaigrali sada veterani K.K. “Kvarner” iz Rijeke Ivica Maslak, Milan Miličević i Davorin Klobučar (ovaj puta za ekipu Broda na Kupi) nekada poznati prvoligaški igrači iz najboljih dana riječkog “Kvarnera”.

Na turniru koji je odlično organiziran tijekom cijelog dana bilo je puno gledatelja uz izvanredno navijanje domaćih navijača koje je predvodio Dario Franceković sa svojom skupinom.

Turnir je završio druženjem uz večeru u bistrou “SOVA”.

Rezultati:

Finale:
BASKET TEAM “BROD NA KUPI” – “ARTPLET” 40:29

Utakmica za 3. mjesto:
“KOZALA” – “FUŽINE” 46 : 28

Polufinale:
BASKET TEAM “BROD NA KUPI” – “FUŽINE” 42 : 27
“KOZALA” – “ARTPLET” 28 : 39

Konačni poredak:
1. BASKET TEAM “BROD NA KUPI” – Brod na Kupi

2. “ARTPLET” . Kočevje (SLO)
3. “KOZALA” – Rijeka
4. “FUŽINE” – Fužine
5. “GORANIN” – Delnice
6. “KAMAČNIK” – Vrbovsko
6. “JOCKER & TONI” – Tršće

Pobjednička ekipa BASKET TEAM “BROD NA KUPI” nastupila je u slijedećem sastavu:
4. Toni Krtalić
6. Dino Đerđa
7. Goran Klobučar (cap)
9. Milan Miličević
10. Ivica Maslak
11. Danko Radam
12. Boris Čekada
14. Nermin Begić
15. Davorin Klobučar

Najbolji izvođač trica: UROŠ MIKLIĆ – “ARTPLET” Kočevje (SLO)
Najboji igrač turnira: BORIS ČEKADA – “BROD NA KUPI”
Najbolji strijelac turnira: BORIS ČEKADA – “BROD NA KUPI”
Najstariji igrač turnira: IVICA MASLAK (56) – “BROD NA KUPI”
Najmlađi igrač turnira: EDI RAČKI (15)

II. TRADICIONALNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI
TURNIR “KUPA 2003.”
Brod na Kupi, 23.08.2003.

Turnir je održan 23. kolovoza 2003. godine na igralištu OŠ Brod na Kupi.

Na turniru je nastupilo 6 ekipa, i to:
“Delmas” – Delnice, “Kajak-Kanu-Raft Klarić” – Fara – Slovenija, “Kamačnik” – Vrbovsko, “Uskok Staff” – Rijeka, “Fužine” – Fužine, “Brod na Kupi 2003” – Brod na Kupi.

Igralo se u dvije skupine “svako sa svakim”. Prve dvije ekipe iz svake skupine išle su u daljnje natjecanje i činile su dva polufinalna para. Pobjednici su igrali finale, a poraženi za treće mjesto.

Turnir su sudili suci iz Županijske sudačke udruge Rijeka.

Uz dobru posjetu gledatelja pobjedničke ekipe su i dodatno nagrađene besplatnim Raftingom na rijeci Kupi za cijelu ekipu.

Po dobrom običaju sve ekipe bile su na zajedničkoj večeri u bistrou “SOVA” uz ugodno druženje i zabavu.

Rezultati:

Finale:
“Delma” Delnice – “Kajak-Kanu-Raft Klarić” Slovenija 25 : 22

Utakmica za treće mjesto:

“Brod na Kupi 2003” Brod na kupi – “Kamačnik” – Vrbovsko 25 : 30

Konačni poredak ekipa:
1. “Delmas” – Delnice
2. “Kajak-Kanu-Raft Klarić” – Slovenija
3. “Kamačnik” – Vrbovsko
4. “Brod na Kupi 2003” – Brod na Kupi
5. “Uskok Staff” – Rijeka
6. “Fužine” – Fužine

Najbolji igrač: Ivan Rogić – “Delmas”
Najbolji strijelac: Bojan Kežman – “Kamačnik”
Najstariji igrač: Boris Žagar – “Uskok Staff”
Najmlađi igrač: Edi Rački – “Kamačnik”
Održano je i natjecanje u tricama, a najbolji izvođač trica bio je Bojan Kežman – “Kamačnik”

I. OTVORENI KOŠARKAŠKI TURNIR
“KUPA 2002.”
Brod na Kupi, 17.08.2002.

Košarkaški turnir “KUPA 2002” organiziran je nadnevka 17. kolovoza 2002. godine na igralištu OŠ Brod na Kupi. To je bila prva organizirana sportska manifestacija koja je okupila 5 košarkaških ekipa, i to: “Delmas” – Delnice, “Kotač” – Delnice, “Kamačnik” – Vrbovsko, “Bitoraj” – Fužine i domaća ekipa “Brod na Kupi 2002”.

Posebni gosti ove prve košarkaške manifestacije koja se prvi puta u povjesti Broda na Kupi organizirala, bila je ekipa K.K. Triglav osiguranje iz Rijeke član A1 košarkaške lige u najjačem sastavu.

U prekrasnom ambijentu na igralištu u parku uz rijeku Kupicu, pred velikim brojem gledatelja, kako domaćih mještana, tako i turista, igrala se tijekom cijelog dana atraktivna košarka po sistemu unutar skupine svako sa svakim.

Utakmice su trajale 2 x 10 minuta čiste igre po pravilima košarkaške igre na dva koša, a suđene od strane sudaca iz Županijske sudačke udruge – Rijeka.

Rezutati:

“Delmas” – “Bitoraj” 23 : 16
“Kamačnik” – “Kotač” 23 : 8
“Delmas” – “Kamačnik” 34 : 28
“Delmas” – “Brod na Kupi 2002” 11 : 5
“Kotač” – “Brod na Kupi 2002” 18 : 22
“Bitoraj” – “Kamačnik” 18 : 22
“Bitoraj” – “Kotač” 14 : 21
“Delmas” – “Kotač” 17 : 23
“Kamačnik” – “Brod na Kupi 2002” 27 : 16
“Bitoraj” – “Brod na Kupi 2002” 15 : 22

Poredak ekipa na kraju turnira:
1. “Delmas” – Delnice
2. “Kamačnik” – Vrbovsko
3. “Brod na Kupi 2002” – Brod na Kupi

Pobjedničke ekipe dobile su košarkaške pehare u trajno vlasništvo.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Igor Luketić iz ekipe “Kamačnik” – Vrbovsko.
Za najperspektivnijeg igrača proglašen je Goran Klobučar (16) iz ekipe Brod na Kupi 2002.
I njima su pripali pehari.
Najmlađi i grač turnira bio je Edi Rački (13) iz ekipe “Kamačnik” – Vrbovsko, a najstariji igrač turnira Davorin Klobučar (46) iz ekipe “Brod na Kupi 2002”.

Veliki doživljaj i poseban šlager bila je na kraju utakmica između K.K. “Triglav osiguranje” iz Rijeka protiv izabrane selekcije Gorskog Kotara (selekcije turnira).

Utakmica je završila pobjedom “Triglav osiguranja” rezultatom 56 : 39.

Izvanredan turnir pračen dobrim raspoloženjem i muzikom završio je zajedničkim druženjem u bistrou “SOVA” za sve učesnike.

No comments.