Kros

XV. KROS DOLINOM KUPE
Brod na Kupi, 01.06.2019.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu  01.06.2019. godine održan je tradicionalni 15. KROS  DOLINOM KUPE, koji je ponovno okupio mnoge ljubitelje sportske rekreacije u zelenoj  Kupskoj dolini. Zbog svoje uspješnosti i važnosti, kojom ova manifestacija potiče i pokreče sve dobne skupine na redovno bavljenje sportskom rekreacijom, a danas bitnom za kvalitetniji i zdraviji život, ova manifestacija je uvrštena u Festival sportske rekreacije PGŽ-a. Ovaj kros godinama okuplja trkače svih  dobnih  skupina i pravo je druženje u prirodi , što se iz godine u godinu sve više obogaćuje i dodatnim sadržajima i posječenošču.

Ovaj puta natjecalo se oko 250 natjecatelja koji su uspješno, svaki u svojoj skupini , otrčali svoje dionice i tako podijelili radost druženja uz Kupu i Kupicu. Pored samoga Krosa kao centralne manifestacije, organiziralo se i brzinsko rolanje u centru Broda na Kupi na stazi od 500 metara, te se i igrala košarka – streetball. I ove godine ponuđena je nova trasa na 4000m, koju su istrčali sportaši i veterani, te svi redom je pohvalili kao odličnu i zanimljivu stazu.

Uz navedeni bogati sportsko-rekreacijski program, uživalo se po lijepom i sunčanom vremenu i u glazbenom programu te u ugostiteljskoj ponudi.

Svakako u turističkom smislu to je velika promidžba sportskog turizma na ovim prostorima. Zahvaljujemo svima koji su godinama doprinosili uspješnosti   ovoga projekta, te djelatnicima KTD „Risnjak“ iz Delnica koji su dali veliku potporu u košnji – pripremi staza za trčanje.

Od gostiju, koji su se obratili pozdravnim govorom nazočnima, uz domaćina  predsjednika Udruge „KUPA“ gosp. Davorina  Klobučara, obratio se u ime Grada Delnica predsjednik gradskog vijeća gosp. Goran Bukovac, koji je i otvorio kros. Među gostima bila je i predsjednica Društva „Goranin“ iz Zagreba  gđa. Dubravka Ortynski.
 
Organizator : Udruga za sport,rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi
               
Suorganizatori:
– Savez školskih sportskih društava PGŽ,
– Zajednica sportova  PGŽ,
– Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ,
– Goranski sportski centar  Delnice.

Pokrovitelji: Primorsko-goranska županija i Grad Delnice

XIII. KROS DOLINOM KUPE
Brod na Kupi, 27.05.2017.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu 27.05.2017. godine održan je tradicionalni 13. KROS DOLINOM KUPE, koji je ponovno okupio mnoge ljubitelje sportske rekreacije u zelenoj Kupskoj dolini. Zbog svoje uspješnosti i važnosti, kojom ova manifestacija potiče i pokreće sve dobne skupine na redovno bavljenje sportskom rekreacijom, a danas bitnom za kvalitetniji i zdraviji život, ova manifestacija je uvrštena u Festival sportske rekreacije. Ovaj kros godinama okuplja trkače svih dobnih skupina i pravo je druženje u prirodi, što se iz godine u godinu sve više obogaćuje i dodatnim sadržajima i posječenošću.

Ovaj puta natjecalo oko 350 natjecatelja koji su uspješno, svaki u svojoj skupini , otrčali svoje dionice i tako podijelili radost druženja uz Kupu i Kupicu. Pored samoga Krosa kao centralne manifestacije, organiziralo se i brzinsko rolanje u centru Broda na Kupi na stazi od 500 metara, te se organizirao i turnir u streetballu, kao i nordijsko hodanje i pješačenje. Ove godine ponuđena je i nova trasa na 4000m, koju su istrčali sportaši i veterani, te svi redom je pohvalili kao odličnu i zanimljivu stazu. Uz navedeni bogati sportsko-rekreacijski program, uživalo se po lijepom i sunčanom vremenu i u glazbenom programu te u ugostiteljskoj ponudi. Svakako u turističkom smislu to je velika promidžba sportskog turizma na ovim prostorima.

Zahvaljujemo svima koji su godinama doprinosili uspješnosti ovoga projekta. Od gostiju, koji su se obratili pozdravnim govorom nazočnima, bili su gosp. Davorin Klobučar u ime organizatora i pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport PGŽ-a, gosp. Valerij Jurešić koji je sve pozdravio u ime župana PGŽ-a gosp. Zlatka Komadine, te potom i otvorio natjecanje u Krosu.
Među gostima bio je i direktor Goranskog sportskog centra gosp. Alen Udovič, te iz hrvatskog saveza za body building gosp. Krunoslav Komesarović, s kojim se razgovaralo o mogućem natjecanju u body buildingu, kojeg bi se organiziralo u Delnicama.

Predsjednik Udruge “Kupa”
Davorin Klobučar

XII. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE
Brod na Kupi, 28.05.2016.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu 28.05.2016. godine održan je tradicionalni 12. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE, koji je ponovno okupio mnoge ljubitelje sportske rekreacije u zelenoj Kupskoj dolini. Zbog svoje uspješnosti i važnosti, kojom ova manifestacija potiče i pokreće sve dobne skupine na redovno bavljenje sportskom rekreacijom, a danas bitnom za kvalitetniji i zdraviji život, ova manifestacija je uvrštena u Festival sportske rekreacije. Ovaj kros godinama okuplja trkače svih dobnih skupina i pravo je druženje u prirodi , što se iz godine u godinu sve više obogaćuje i dodatnim sadržajima i posječenošću.

Ovaj puta natjecalo oko 350 natjecatelja koji su uspješno, svaki u svojoj skupini , otrčali svoje dionice i tako podijelili radost druženja uz Kupu i Kupicu. Pored samoga Krosa kao centralne manifestacije, organiziralo se i brzinsko rolanje u centru Broda na Kupi na stazi od 500 metara, te se organizirao i turnir u streetballu, kao i nordijsko hodanje i pješačenje.
Uz navedeni bogati sportsko-rekreacijski program, uživalo se po lijepom i sunčanom vremenu i u glazbenom programu te u ugostiteljskoj ponudi. Svakako u turističkom smislu to je velika promidžba sportskog turizma na ovim prostorima. Zahvaljujemo svima koji su godinama doprinosili uspješnosti ovoga projekta.

Od gostiju, koji su se obratili pozdravnim govorom nazočnima, bili su pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport PGŽ-a, gosp. Valerij Jurešić, te gradonačelnik Grada Delnica, gosp. Ivica Knežević , koji je i otvorio natjecanje u krosu.

Organizatori: Udruga za sport,rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi, Novi  List i Goranski Sportski centar – Delnice.

Suorganizatori: Savez školskih sportskih društava PGŽ, Zajednica sportova  PGŽ,Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ.

Pokrovitelji: Primorsko-goranska županija i Grad Delnice

XI. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE
Brod na Kupi, 30.05.2015.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu 30.05.2015. godine održan je tradicionalni 11. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE, koji je ponovno okupio mnoge ljubitelje sportske rekreacije u zelenoj Kupskoj dolini.
Manifestacija koja godinama okuplja trkače svih dobnih skupina i pravo je druženje u prirodi , što se iz godine u godinu sve više obogaćuje i dodatnim sadržajima i posječenošču.
Ovaj puta natjecalo se preko 300 natjecatelja koji su uspješno, svaki u svojoj skupini, otrčali svoje dionice i tako podijelili radost druženja uz Kupu i Kupicu.

Pored samoga Krosa kao centralne manifestacije, organiziralo se i brzinsko rolanje u centru Broda na Kupi na stazi od 500 metara,te se organizirao i turnir u streetballu.
Uz navedeni bogati sportsko-rekreacijski program, uživalo se po lijepom i sunčanom vremenu i u glazbenom programu te u ugostiteljskoj ponudi.
Svakako u turističkom smislu to je velika promidžba sportskog turizma na ovim prostorima. Zahvaljujemo svima koji su godinama doprinosili uspješnosti ovoga projekta.

Organizatori:

  • Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi,
  • Novi List
  • Goranski Sportski centar – Delnice.

Suorganizatori:

  • Savez školskih sportskih društava PGŽ,
  • Zajednica sportova PGŽ,
  • Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ.

Pokrovitelji:

  • Primorsko-goranska županija
  • Grad Delnice

X. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE
Brod na Kupi, 31.05.2014.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu  31.05.2014. godine održan je tradicionalni 10. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE, koji je ponovno okupio mnoge ljubitelje sportske rekreacije u zelenoj  Kupskoj dolini. Manifestacija koja godinama okuplja trkače svih  dobnih  skupina i pravo je druženje u prirodi, što se iz godine u godinu sve više obogaćuje i dodatnim sadržajima i posječenošću.
Ovaj puta natjecalo se preko  400  natjecatelja koji su uspješno, svaki u svojoj skupini, otrčali svoje dionice i tako podijelili radost druženja uz Kupu i Kupicu.

Pored samoga Krosa kao centralne manifestacije, organiziralo se i brzinsko rolanje u centru Broda na Kupi na stazi od 500 metara, te se organizirao i turnir u streetballu.
Isto tako i mnogobrojni ljubitelji Nordijskog hodanja i pješačenja imali su priliku uživati u blagodati prirode.
Uz navedeni bogati sportsko-rekreacijski program, uživalo se po lijepom i sunčanom vremenu i u glazbenom programu te u ugostiteljskoj ponudi.
Svakako u turističkom smislu to je velika promidžba sportskog turizma na ovim prostorima.
Zahvaljujemo svima koji su godinama doprinjeli uspješnosti ovoga projekta.

Organizatori:
– Udruga za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi,
– Novi  List,
– Goranski  Sportski centar – Delnice.

Suorganizatori:
– Savez školskih sportskih društava PGŽ,
– Zajednica sportova  PGŽ,
– Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ.

Pokrovitelji:
– Primorsko-goranska županija,
– Grad Delnice.

IX. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2013″
Brod na Kupi,02.06.2013.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U nedjelju 02.06.2013. godine održan je tradicionalni 9. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE, koji je, bez obzira na najavljeno loše vrijeme s kišom, ponovno okupio mnoge ljubitelje sportske rekreacije u zelenoj prirodi Kupske doline.

Manifestacija koja godinama okuplja trkače svih dobnih skupina i pravo je druženje u prirodi , što se iz godine u godinu sve više obogaćuje i dodatnim sadržajima i posječenošću.

Ovaj puta natjecalo se 300-tinjak natjecatelja koji su uspješno, svaki u svojoj skupini , otrčali svoje dionice i tako podijelili radost druženja uz Kupu i Kupicu.

Pored samoga Krosa kao centralne manifestacije, organiziralo se i brzinsko rolanje u centru Broda na Kupi na stazi od 1000 metara, te se organizirao turnir u streetballu. Isto tako i ljubtelji Nordijskog hodanja i pješačenja imali su priliku uživati u blagodati prirode.

Uz navedeni bogati sportsko-rekreacijski program, uživalo se i u glazbenom programu te u ugostiteljskoj ponudi. Odlično voditeljski odrađen program, zabavljao je sve nazočne tijekom cijeloga dana, kroz trke, zabavu i zajedničko druženje svih generacija, što je i kranji cilj ovog projekta.

Svakako u turističkom smislu to je velika promidžba sportskog turizma na ovim prostorima.

Zahvaljujemo svima koji su doprinjeli uspješnosti godinama ovoga projekta.

Organizatori su: Udruga za sport,rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi i Novi List.
Suorganizatori: Savez školskih sportskih društava PGŽ, Zajednica sportova PGŽ,Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, Koturaljkaški savez Hrvatske, A.K. „Kvarner- Autotrans“
Pokrovitelj: Grad Delnice
Sponzori : Autotrolej i Autotrans

VIII. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2012
Brod na Kupi, 27.05.2012
.

U organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam „KUPA“ iz Broda na Kupi i Novoga Lista, organiziran je 8. po redu Kros Novoga Lista dolinom Kupe, koji je odlično sproveden u Brodu na Kupi 27.05.2012. godine. Predivan dan i odlična organizacija privukli su ponovno veliki broj sudionika ove velike sportsko-rekreacijske manifestacije u zelenilo uz Kupu i Kupicu, gdje je naprosto sve vrvilo od radosti i veselja sudionika svih dobnih skupina. Sam program započeo je pozdravnim riječima dobrodošlice domaćina, predsjednika Udruge „KUPA“ gosp. Davorina Klobučara, koji se s veseljem obratio mnogobrojnim natjecateljima i uvaženim gostima iz raznih gradskih, županijskih i nacionalnih saveza, koji su nazočili ovoj manifestaciji.

Isto tako, pozvao je sve da se svi zajedno prisjete i odaju poštovanje i zahvalu nedavno preminulom predsjedniku saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ-e, gospodinu Stjepanu Đeriju. Istaknuto je koliko je gosp. Đeri zaslužan za razvoj sportske rekreacije na prostoru PGŽ-e, i kao takav ostavio neizbrisiv trag na nivou Republike Hrvatske, za čiji je rad i rezultate ove godine nagrađen nagradom za životno djelo. On je bio i veliki prijatelj i obožavatelj Broda na Kupi i Udruge „KUPA“. Minutom šutnje odano mu je vjećno poštovanje i zahvala.
Samo natjecanje započelo je s najmlađim sudionicima, cicibanima koji su potrčali bodreni roditeljima, vrtićkim tetama i mnogobrojnom publikom.

Potom su krenuli redom učenici osnovnih škola, srednjih škola, sve po kategorijama, trčeći svoju zadanu dionicu. Naposlijetku su krenuli rekreativci, veterani i sportaši, koji su trčali i najduže staze. Sve staze su u prirodi na travnato-zemljanoj podlozi uz rijeku Kupicu, što staze čini posebno atraktivnim. Paralelno se organiziralo na igralištu i natjecanje u street ballu, košarci tri na tri, što je privuklo mnoge mlade košarkaše. Isto tako u obližnjem centru na glavnom trgu, organiziralo se i natjecanje u brzinskom rolanju za cicibane, učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za rekreativce. Ove godine proširen je program i nordijskim hodanjem i pješačenjem, što su podržali i vodeći ljudi iz nacionalnog saveza za nordijsko hodanje.

Okupio se lijepi broj ljubitelja ove sportske rekreacije, koju su s puno žara obogatili umirovljenici pristigli sa otoka Krka iz Doma „Mali Kartec“ predvođeni gosp. Mladenom Pokrajčićem. Bilo je zaista divno vidjeti start ove veoma mješovite skupine koju su činila djeca, mladići i djevojke, osobe u najboljim godinama i treće dobi, koji su ovako svi zajedno predvođeni gosp. Daliborom Koreničem i Davorinom Antoničem, propješačili 5 km prekrasne turističke šetnice uz Kupicu.Svi najuspješniji natjecatelji po programima i skupinama nagrađeni su diplomama i sportskim medaljama. Za sve sudionike i mnogobrojne posjetitelje, a pristiglo je preko desetak autobusa sa riječkog područja, otoka Krka, te mnogobrojne obitelji svojim automobilima, za sve njih bio je organiziran glazbeno-zabavni program kojeg je odlično vodio gosp. Joso Krmpotić. Naravno tu je bila i mnogostruka ugostiteljska ponuda, te ponuda autohtonih proizvoda, suvenira i napitaka. Ovo je apsolutno najveća sportsko-rekreacijsko-turistička manifestacija u Gorskom Kotaru, a ujedno jedna od najvećih u PGŽ-i. Zasigurno velika promidžba Broda na Kupi i Gorskoga kotara, te velike mogućnosti sportskoga turizma na ovim prostorima.
Največa nagrada za organizatora su svakako vesela i razdragana lica gotovo svih sudionika, koji su uspješno savladali ovaj program, i svi u glas izjavili da je to bilo prekrasno aktivno druženje u prirodi i da željno čekaju da opet dođu.

VII. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2011
Brod na Kupi, 22.05.2011.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U nedjelju 22.05.2011. godine u Brodu na Kupi održan je sedmi po redu Kros Novoga lista dolinom Kupe, koji je ponovno okupio u velikom broju sve generacije na jednom mjestu. Već je iz prošlih godina znano da je ovaj kros pravi mamac svima koji vole sportsku rekreaciju i čistu prirodu. Pa tako je bilo i ove godine, a i lijepo sunčano vrijeme omogućilo je dodatno ovu prekrasnu i zdravu kombinaciju različitih sportsko-rekreacijskih aktivnosti u zelenoj dolini Kupe i Kupice. Veliki odaziv natjecatelja i posjetitelja iz različitih krajeva naše Primorsko-goranske županije gotovo je preplavio Brod na Kupi,kao i mnoge pješačke staze i livade gdje su se ljudi družili.

Naročito se ove godine bilježi veliki odaziv najmlađih natjecatelja cicibana-predškolaraca koji su organizirano s svojim tetama, kao i u pratnji roditelja pohodili kupsku dolinu. U nastavku nastupili su učenici osnovnih i srednjih škola, rekreativci, veterani i aktivni sportaši. To je ujedno i otvoreno pojedinačno prvenstvo Primorsko-goranske županije u krosu za osnovne i srednje škole. Pored toga organizirano je i natjecanje u brzinskom rolanju, te turnir u street ballu – košarci tri na tri. Uz odličnu ponudu različitih štandova suvenira, prirodnih proizvoda, te glazbenog doživljaja uz gastro ponudu, sve je to činilo pravi doživljaj i užitak svih generacija koje su zadovoljno uživale na ovim prostorima.

Sa svih strana pristižu velike pohvale na organizaciju ove sportsko-turističke manifestacije, u kojima se ističe izvanredna kombinacija zdravih aktivnosti u prirodi što apsolutno zbližava ljude. Ističe se da je to najljepši kros u Republici Hrvatskoj. Da je tako, potvrđuje i predsjednik hrvatskog saveza sportske rekreacije prof. dr. Vladimir Findak koji je došao iz Zagreba da poprati i osobno se uvjeri u kvalitetu ove manifestacije. On istiće izvanredno dobro osmišljen i sproveden program, koji se događa u posebnom krajoliku, koji je idealan za takvu vrstu sportske rekreacije. Istiće da je to rijetko viđeno u hrvatskoj.

Naprosto je oduševljen, te istiće da će savez apsolutno dati podršku ovakvim aktivnosti, a Udrugu „KUPA“ istiće kao pravi primjer kako kvalitetno i raznovrsno ponuditi ljudima da se bave zdravim, veselim aktivnostima koje doprinose kvalitetnijem životu. Ujedno je gosp. Findak i otvorio ovu manifestaciju. Pored njega nazočili su i čelnici županijskih sportskih saveza, zajednice sportova, predsjednik gradskog Vijeća Grada Delnica, te slovenski predstavnici.Ova manifestacija je apsolutna promocija i prezentacija ogromnih mogućnosti športskog turizma na ovim prostorima, gdje se uz dokazanu visoko kvalitetnu organizaciju, vidi turistički iskorak i povećani promet, čemu treba i u nastavku težiti i uključiti i druge subjekte kako bih svi zajedno učinili ovaj kraj pravom turističkom destinacijom.
Zahvaljujemo svim suorganizatorima i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog projekta. Zahvaljujemo Domu zdravlja Delnice i Policijskoj Postaji Delnice na osiguranju i potporama, što je manifestaciju činilo bezprijekorno sigurnom.

VI. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2010
Brod na Kupi, 23.05.2010.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U nedjelju 23. svibnja u Brodu na Kupi održan je VI. KROS NOVOGA LISTA DOLINOM KUPE, što je velika sportsko-rekreativno-turistička manifestacija koja je opet privukla veliki broj natjecatelja i posjetitelja u Kupsku dolinu. Od rano ujutro u Brod na Kupi počele su pristizati kolone autobusa i osobnih automobila iz raznih krajeva naše županije i šire, kao i iz susjedne republike Slovenije. Ova manifestacija bilježi stalni napredak kako u organizacijskom smislu , tako i po broju sudionika. Na krosu su nastupile sve dobne skupine od najmlađih predškolaraca-cicibana od kojih su neki nedavno tek prohodali, pa svi razredi osnovnih škola, srednjoškolci, rekreativci,veterani i sportaši.

Ujedno je to bilo i otvoreno pojedinačno prvenstvo osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije. Ove godine se pored krosa održalo i natjecanje u brzinskom rolanju za učenike osnovnih škola na dionici od 500m, što je isto tako bilo otvoreno županijsko prvenstvo. Pored njih nastupili su i rekreativci. Ovaj program organizatori su ove godine obogatili sa još dodatnim zabavno rekreativnim aktivnostima i to street ballom (košarka tri na tri) te povlačenjem konopa za sve uzraste. Sve ukupno nastupilo je oko 1200 natjecatelja, a sve zajedno toga dana u Brodu na Kupi je,procjenjuje se, boravilo preko 2000 ljudi.

Kupska dolina disala je apsolutno kao pravi rekreativno-turistički centar gdje su uživale sve generacije posjetitelja u zelenilu prekrasne prirode. Isto tako veseli i vidljiv napredak mnogih izlagača koji su se ovaj puta trgnuli i izložili razne proizvode kako prehrambene, razne napitke, tako i autohtone suvenire. Veselo natjecanje, zabavu i druženje pratila je živa glazba grupe Funn iz Rijeke te odlična ugostitejska ponuda.

Apsolutno se popotvrdilo da je to sigurno najmasovnija manifestacija na prostorima Gorskog kotara, koja svojim raznolikim sadržajem privlači veliku pažnju mnogih vanjskih posjetitelja koji dolaze u Kupsku dolinu, te to čini veliku prezentaciju i promidžbu potencijala našega kraja, Grada Delnica i cjelokupnoga Gorskog kotara.
Na samoj manifestaciji izaslanstvo Društva „Goranin“ iz Zagreba uručilo je priznanje i nagradu Udruzi „Kupa“ za najbolje uređeni štand na nedavno održanoj prezentaciji Gorskog kotara u Metropoli.
Sveukupno gledajući postignuti su odlični rezultati, kako u natjecateljskom smislu, tako i u promidžbeno-turističkom smislu, gdje će imati koristi šira društvena zajednica.

U ukupnom poretku u konkurenciji osnovnih škola u kategoriji djevojčica najbolja je bila osnovna škola Čabar, ispred škole Krk i Skrad, a u konkurenciji dječaka najbolja je bila osnovna škola Gornja Vežica iz Rijeke, ispred škole Pećine iz Rijeke te osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Delnica. Kod srednjoškolaca u konkurenciji djevojaka uvjerljivo su bile najbolje gimnazijalke Salezijanske klasične gimnazije iz Rijeke, ispred srednje škole Delnice i gimnazije iz Čabra. Kod mladića najbolja je bila srednja škola Delnice ispred željezničke tehničke škole iz Moravica i srednje škole Čabar. U glavnoj utrci sportaša na četiri kilometra pobijedio je Dean Ljubas,atletičar A.K.“Kvarner-Autotrans“ iz Rijeke, drugo mjesto osvojio je Petar Drakulić iz Vrbovskog član A.K. „Karlovac“, a treči je bio boksač Darko Pirc iz Delnica. U ukupnom poretku osnovnih škola u brzinskom rolanju najbolja je bila osnovna škola Kozala iz Rijeke.

Ispred organizatora Udruga „KUPA“ zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremi i organizaciji ovoga projekta, te na taj način doprinjeli da danas imamo zasigurno manifestaciju državnoga nivoa, s kojom se možemoi svi skupa ponositi. Da je tako, potvrđuje i predsjednik Saveza za sportsku rekreaciju Primorsko-goranske županije „Sport za sve „ gosp. Stjepan Đeri, koji je nazočio manifestaciji i izjavio da će u ime Saveza nominirati ovaj Kros za dodjelu nagrade-medalje na državnom nivou, što je u ingerenciji HOO (Hrvatskog olimpijskog odbora), za izuzetne rezultate i doprinos razvoja sportske rekreacije, što ova manifestacija i jest.

Naravno da najviše zahvaljujemo velikom broju neposrednih sudionika svih dobnih skupina – poglavito školama , koji su se došli natjecati u Dolinu Kupe i Kupice te neposredno doprinjeli ovoj sve masovnijoj manifestaciji.
Zahvaljujemo na razumu, potpori i pomoči Policijskoj Upravi Primorsko-goranskoj, Odjelu za prometnu sigurnost, policijskoj postaji Delnice, Domu zdravlja Delnice te županijskoj upravi za ceste iz Rijeke.
Manifestacija je protekla bez ikakvih problema i incidenata, i nitko od tolikih natjecatelja nije doživio niti najmanju ozljedu, kako je izjavila dežurna liječnička ekipe Doma Zdravlja Delnice.

Svima velika HVALA i vidimo se svakako opet iduće godine u ovo doba!

S osobitim poštovanjem,

Predsjednik Udruge
Davorin Klobučar

Organizatori:
Udruga „KUPA“
Novi List

Suorganizatori:
Savez školskih sportskih društava PGŽ
Zajednica sportova PGŽ
Riječki sportski savez
A.K. „Kvarner –Autotrans“ Rijeka
Koturaljkaški Savez Hrvatske

Pokrovitelji:
Grad Delnice
TZG Delnice

V. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2009
Brod na Kupi, 24.05.2009.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U nedjelju, 24. svibnja u Brodu na Kupi održan je 5. po redu veliki Kros Novog Lista dolinom Kupe i po prvi puta brzinsko rolanje utrkama za HIC (Hrvatski Inline Cup) kao i utrka rekreativaca.
Rezime svega doživljenoga je da je to bio pravi spektakl. Pored športsko-turističkih sadržaja, tu su bile i mnoge zabavno-rekreativne aktivnosti koje su u potpunosti pružile užitak svima, a poglavito najmlađima.

Prostor uz Kupu i Kupicu bio je preplavljen ljudima koji su istinski uživali u prekrasnoj prirodi Kupske doline kao i svježini naših rijeka, što je bilo itekako važno s obzirom na velike vručine.
Nastupilo je ukupno preko tisuću natjecatelja, a sveukupno ovu manifestaciju je posjetilo i pratilo oko 2500 do 3000 ljudi, što je definitivno dokazano da je to najveća športsko – turistička manifestacija u Gorskom Kotaru.

Izvanredna manifestacija i ogromna prezentacija i promocija Kupske doline i velikih potencijala športskog turizma kojeg Udruga “Kupa” sa svojim odličnim suradnicima sprovodi u interesu cijelog Gorskog Kotara.
Hvala svima koji su sudjelovali na ovoj manifestaciji i dali svoj doprinos koji je apsolutno vidljiv.

Ukupno gledajući u kategoriji osnovnih škola kod djevojčica najbolja je bila OŠ Gornja Vežica, a kod dječaka OŠ Nikola Tesla iz Rijeke, dok je u konkurenciji srednjih škola kod djevojaka najbolja bila Salezijanska klasična gimnazija iz Rijeke, a kod mladića Pomorska škola Bakar.

ATLETSKA I ROLERSKA UTRKA ZA DOLENJSKI POKAL
U DOLU (SLOVENIJA)
27.09.2009. godine

U toj tradicionalnoj utrci, u organizaciji T.Š.D. Kostel (Republika Slovenija),  koja se već 12 godina održava u slovenskom mjestu Dol, koje se nalazi tik uz Kupu, nastupilo je oko 150 natjecatelja.
Tako su nastupili trkači na 14 km, oni najmlađi na 300, odnosno 600 m, te roleri koji su vozili također 14km, kao i prijavljeni šetači.
Udruga “KUPA” je imala i svojeg predstavnika, Ines Klobučar koja je nastupila na 300m i ostvarila vrlo dobar rezultat, 3. mjesto.

Pored prve dvije trkačice iz Kočevja (Republika Slovenija), Ines Klobučar iz Udruge “KUPA”, stala je na pobjedničko postolje i primila brončanu medalju kao i praktične nagrade. Čitava manifestacija je protekla u pravom sportskom ozračju, gdje su nastupile sve generacije natjecatelja, te je i druženje bilo pravo prijateljsko.
I ovom športskom manifestacijom, koja je ovaj puta bila organizirana uz slovensku obalu Kupe, hrvati i slovenci su se odlično družili, kao uostalom i uvijek kad organiziraju takve i slične programe.

IV. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2008
Brod na Kupi, 31.05.2008.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

U subotu 31.05.2008. godine u Brodu na Kupi održano je četvrto izdanje krosa Novog lista dolinom Kupe.

Izvanredna manifestacija koja je po lijepom vremenu privukla oko tisuću natjecatelja i sve skupa nekoliko tisuća osoba koje su nazočile ovoj manifestaciji bilo kao natjecatelji ili gledatelji.

Apsolutno je cilj ostvaren. Sve je proteklo izvandredno lijepo u svakom pogledu, te se potvrdilo ono što je i najavljeno, da je to najmasovnija manifestacija ovakvog karaktera u Gorskom Kotaru.
U natjecateljskom dijelu nastupile su sve dobne skupine od cicibana pa do veterana, a po prvi puta nastupali su članovi “Down centra”  iz Pule koji su sa velikim simpatijama bili pozdravljeni od mnogobrojne publike.

Pored natjecateljskog sadržaja, tu su bile i mnogobrojne rekrativno-zabavne igre, predstavile su se mnoge udruge kao npr. : Klub podvodnih aktivnosti “Kostrena”, Streličarski klub “Rijeka”, a predstavile su se i nacionalne manjine koje djeluju u Rijeci.

Dodatni naboj ovoj manifestaciji davalo je i izvlačenje nagradne igre Novog lista i glavne premije automobila, te duhovito vođenje voditelja Roberta Ferlina.

Pravi štimung i odličnu zabavu napravili su glazbenici “Koktel benda” iz Opatije koji su povukli gotovo sve da zaplešu, što se u jednom trenutku i dogodilo da je čitavo igralište plesalo. Izvanredna, zdrava i vesela atmosfera trajala je cijeli dan.

Izvanredna manifestarija, bogatog i raznovrsnog sadržaja i ogromna promocija kupske Doline i cjelokupnog Gorskog Kotara. Velika i beskrajno dugačka kolona veselih i sretnih ljudi svih generacija, trčala je, zabavljala se i uživala u Brodu na Kupi.

HVALA SVIMA ZA OVAJ SPEKTAKL!!

III. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2007
Brod na Kupi, 19.05.2007.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

Dana 19.05.2007. godine na prekrasnim stazama uz Kupu i Kupicu održan je “III. Kros Novog Lista dolinom Kupe”.
Sve je vrvilo od naše mladosti koja je došla trčati i provoditi lijepe trenutke družeći se u zdravoj prirodi.
Sam podatak da je iz pravca Rijeke pristiglo 16 autobusa govori da je Brod na Kupi bio apsolutno okupiran riječanima i svima onima koji su došli na ovaj kros.
Ukupno je nastupilo 950 natjecatelja svih dobnih skupina: cicibani, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, rekreativci, sportaši i veterani.

Natjecatelji su dolazili iz svih krajeva naše Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske, kao i iz Republike Slovenije.
Procjenjuje se da je na igralištu osnovne škole. te po stazama uz Kupu i Kupicu ukupno bilo oko 1300 ljudi, što je do sada najmasovnija manifestacija koja je ikada održana na ovim prostorima.

Organizatori:
Udruga za sport, rakreaciju i turizam “Kupa” – Brod na Kupi
Novi List – Rijeka

Suorganizatori:
S.Š.S.K. – P.G.Ž.
Riječki sportski savez
AK Kvarner – Autotrans – Rijeka
“RIS” – Delnice

Pokrovitelji:
Grad Delnice
Turistička zajednica Grada Delnica

Sponzori:
“Ciciban”
“Lero”
“Autotrans”

II. KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2006.
Brod na Kupi, 03.06.2006.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

Dana 03. lipnja 2006. godine održan je II. Kros Novog lista dolinom Kupe. Usprkos kiši koja je padala čitavo vrijeme, nastupilo je puno takmičara – oko 350, u svim kategorijama od najmlađih cicibana -dječji vrtići, učenika osnovnih i srednjih škola, rekreativaca do sportaša i veterana.
Posebno veseli što je bilo jako puno cicibana iz nekoliko vrtića, kako Gorskog kotara, tako i iz Rijeke. Posebno valja istaknuti nazočnost dječjeg vrtića “Bambi” iz Vrbovskog koji je nastupio u velikom broju.
Staze su bile vrlo atraktivne, sve uz rijeke Kupicu i Kupu i sve se utrke trče samo u jednom pravcu, bez ponavljanja, u potpunosti u prirodi.

Zbog kiše staze su bile prave kros staze, mokre i djelomično blatnjave, pa su atletičari A.K. “Kvarner – Autotrans” iz Rijeke izjavili da je to pravi kros i uvjeti baš stvoreni za ovaj oblik trčanja u prirodi.
Jednoglasna ocjena takmičara i atletskih sudaca iz Rijeke, kao i svih sudionika ovog krosa je da je kros odlično organiziran i da su staze prekrasne i idealne za trčanje i da je to prava manifestacija koja će u nastavku prerasti u jedno masovno atletsko kros natjecanje od 700 – 1000 takmičara.

Prirodni uvjeti postoje, staze su odlično uređene i osmišljene, i uz vrijedne članove Udruge “Kupa” i ostale organizatore i suorganizatore to će se u nastavku i postići.
U sklopu krosa održano je i Županijsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola.
Takmičenje je medijski odlično popraćeno uz prisustvo televizije RI-Kanala, Novog Lista, Sportskih novosti, Radija Gorski kotar, Radija Rijeka i Primorskog radija.
Odličnu ugostiteljsku ponudu na samoj manifestaciji organiziralo je osoblje Hotela “Mance”.

Organizatori: Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa” i Novi List.
Suorganizatori: S.Š.S.K. P.G.Ž. iz Rijeke, Riječki sportski savez, A.K. “Kvarner Autotrans” Rijeka
Pokrovitelji: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Turistička zajednica Grada Delnica
Sponzori: Lero – Istravino, Ciciban.

KROS NOVOG LISTA DOLINOM KUPE 2005.
Brod na Kupi, 21.05.2005.

Rezultate takmičenja možete pogledati ovdje.

Kros je održan nadnevka 21. svibnja 2005 godine u Brodu na Kupi sa startom i ciljem na igralištu O.Š. Brod na Kupi, a trčalo se prekrasnim stazama uz Kupu i Kupicu.
Na natjecanju je nastupilo oko 350 takmičara u više kategorija. Tako su nastupili cicibani, kategorija predškolaraca u muškoj i ženskoj konkurenciji, a trčali su 300 m, učenici 1. i 2. razreda trčali su 400 m, a učenici 3. i 4. razreda 500 m. Učenici 5. i 6. razreda trčali su 1100 m, a učenici 7. i 8. razreda 2000 m. Naravno posebno u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Nastupili su rekreativci na stazi od 2000 m. i sportaši i veterani na stazi od 4000 m. U sklopu ovog krosa održano je i Županijsko prvenstvo osnovnih škola. Nastupili su i predstavnici iz Republike Slovenije.
Sve sudačke poslove odlično su obavili nastavnici tjelesne kulture i atletski suci.
Nastupilo je 15 osnovnih škola iz Županije Primorsko-goranske.
Krasan dan, odlično pripremljene staze kojima su svi trkači bili izuzetno zadovoljni.
Vođenje programa, muzika i ugostiteljska ponuda bila je na razini velikih takmičenja.
Kontrolu i osiguranje staze izvrsno su obavili članovi Udruge “Kupa”.

Za odlično organiziranu manifestaciju zaslužni su:
Organizator: Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa”
Suorganizatori: S.Š.S.D. P.G.Ž. iz Rijeke, Riječki sportski savez, A.K. “Kvarner Autotrans”, O.Š. Fran Krsto Frankopan Brod na Kupi, te
Pokrovitelj: Turistička zajednica Grada Delnica i
Glavni pokrovitelj: Novi List d.d. Rijeka.

No comments.